Μεταπτυχιακό στο Cranfield? (Airport vs Airline Management)

• Thread starter Thread starter menelaos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
προφανώς κανείς δεν θα σε προσλάβει λόγο αυτου του μεταπτυχιακου σε πρώτη φάση δίχως κάποια εμπειρία στο αντικείμενο.
Πχ να είσαι shift leader για κάποιο χρονικό διαστημα καί άνοιξε κάποια θέση στο management, εκεί ίσως έχεις ενα μικρό προβάδισμα αλλά πάντα μετράει το ποιους ξέρεις..... :mrgreen:

Ναι προφανώς δεν εννοούσα κι εγώ να σε πάρουν να διευθύνεις καμιά αεροπορική :mrgreen: Το ερώτημά μου είναι ακριβώς αυτό, τι θέσεις θα μπορούσε να κοιτάει κάποιος με αυτά τα qualifications για να ξεκινήσει την καριέρα του.

Έχω την εντύπωση ότι επειδή το Air Transport Management στο Cranfield τρέχει περισσότερα χρόνια, υπάρχουν πιο πολλά παραδείγματα ατόμων σε διαφορετικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως νομίζω το πού θα στοχεύσεις εξαρτάται από το υπόβαθρο σου, δηλαδή το πρώτο σου πτυχίο. Γνωρίζω άτομα που έχουν τελειώσει το ATM και δουλεύουν σε αεροπορικές εταιρίες και ρόλους όπως route analyst, flight operations officer, pricing/revenue analyst και άλλα. Υπάρχουν βέβαια και άτομα από το Airport Planning and Management που έχουν καταλάβει θέσεις σε αεροπορικές εταιρίες, οπότε δεν είναι απαραίτητο το ότι η επιλογή του ενός μεταπτυχιακού μπορεί να σε αποκλείσει από κάποιες θέσεις στη βιομηχανία. Επίσης μπορείς να απασχοληθείς σε σύμβουλους ή και σύμβουλους μηχανικούς ως airport planner, ρυθμιστικούς οργανισμούς και σε εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων (π.χ. ΒΑΑ). Αυτά είναι κάποια παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό τώρα.

Ιδιαίτερα όταν ξεκινάς χωρίς εμπειρία, είμαι της άποψης ότι ο πιθανός εργοδότης σου θα κοιτάξει προφανώς τις σπουδές σου αλλά και θα αναζητήσει κάποια skills που δείχνουν ότι μπορείς να λύσεις δύσκολες καταστάσεις μόνος σου, μαθαίνεις από τους γύρω σου, συνεργάζεσαι με άλλους εύκολα κλπ. Θέλω να πω με αυτό ότι το μεταπτυχιακό είναι μεν ένα προσόν που μπορεί να σε οδηγήσει σε συγκεκριμένους εργοδότες αλλά μπορεί να σε εφοδιάσει και με άλλες ικανότητες. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω όλοι κάπως ξεκινάνε και ανάλογα με τις δυνατότητες (ή συγκυρίες καμιά φορά) κατευθύνονται εκεί που θέλουν. Εν ολίγοις, όπως είπε και ο dimitris@swiss κάνε πραγματικά ότι θεωρείς πως σου αρέσει πιο πολύ και στην πορεία βλέπεις...

Αν παρόλα αυτά χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες για modules ή άλλες πληροφορίες feel free :)

Ελπίζω να βοήθησα!

Παιδιά πήγα στο Cranfield και οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ καλές ως προς τις εγκαταστάσεις κλπ, επίσης τις καλύτερες εντυπώσεις σχημάτισα και για τα τμήματα και τους καθηγητές που συνάντησα. Γράφω για δύο λόγους:

1. να ξέρετε ότι αν κάποιος θέλει κάποια πληροφορία μπορεί να μου στείλει πμ
2. να κάνω μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση ως προς το θέμα των μεταπτυχιακών που με ενδιαφέρουν: κοιτάω ακόμα τα ίδια μεταπτυχιακά (airport planning & management, air transport management), κάνω τις αιτήσεις μου τώρα, και παράλληλα κάνω λίγο ψάξιμο ως προς τις αγγελίες/θέσεις που υπάρχουν για τα θέματα αυτά, ώστε να ξέρω πού κινείται η αγορά. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν γνωρίζετε σχετικά συγκεκριμένα αυτή τη φορά τι θέσεις θα πρέπει να θεωρώ σχετικές χωρίς προυπηρεσία στον συγκεκριμένο τομέα. Κατανοώ ότι δεν πάω να γίνω manager της BA ή του JFK, δε χρειάζεται να μου το εξηγήσει κάποιος 8), ρωτάω γιατί θέλω να είμαι σοβαρός στην προετοιμασία μου για επιλογή του μεταπτυχιακού μου και μέρος της προετοιμασίας αποτελεί να ξέρω τι θέσεις γενικώς υπάρχουν κλπ... Ευχαριστώ :)

Για όποιο/α έρθει στο Cranfield για σπουδές, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου με πμ, μιάς και είμαι "ντόπιος" και ξέρω τα ...κατατόπια.