Μη ιπτάμενα επαγγέλματα

• Thread starter Thread starter Edgar A. Poe
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
sv1xv":1qhe4h2i said:
z_pilot":1qhe4h2i said:
Ή τουλάχιστον αν μπορούσες να προμηθευτείς κάπου τα βιβλία της ΣΜΑ? Ακούγεται χαζό αλλά θα ήταν τέλειο αν μπορούσε να γίνει...
Ορισμένα από τα βιβλία του Τμήματος Μηχανικών της Σ.Ι. έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο, π.χ. Βλητική (Καραγκιόζογλου), Υπολογισμός και κατασκευή Α/Φ (Κούλλιας) κλπ. Μπορεί κανείς να τα ξεφυλίσει στα τεχνικά βιβλιοπωλεία.

.
Αλήθεια;Δηλαδή μπορείς να τα αγοράσεις;Και γιατί ορισμένα και όχι όλα;Ίσως με πμ να μπορούσες να μου πεις για κάποιο τεχνικό βιβλιοπωλείο;

z_pilot":1hpyoiuq said:
Αλήθεια; Δηλαδή μπορείς να τα αγοράσεις;
Και βέβαια μπορείς.

Και γιατί ορισμένα και όχι όλα;
Γιατί μερικά εκδόθηκαν από διάφορους εμπορικούς εκδοτικούς οίκους (π.χ. Συμεών), οι οποίοι διοχέτευσαν επίσης μερικά αντίτυπα στην αγορά, όπως συμβαίνει με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Άλλα εκδόθηκαν από την Υ.Α.Ε. (υπηρεσία αεροπορικών εκδόσεων της Π.Α.) και διακινούνται εσωτερικά.

Εσωτερικά;Εννοείς μόνο μέσα στη σχολή;Και δεν μπορείς να ζητήσεις ένα αντίτυπο;

z_pilot":30q7g0hx said:
Εσωτερικά; Εννοείς μόνο μέσα στη σχολή; Και δεν μπορείς να ζητήσεις ένα αντίτυπο;
Προφανώς μπορείς να ζητήσεις αντίγραφο - αλλά φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει κάποιος με την αρμόδιοτητα και δικαιοδοσία να στο δώσει.

_

Δεν ξέρω αν έχετε ενημερωθεί αλλά κοιτάζοντας σήμερα το site της forthnet για προκυρήξεις και διαγωνισμούς είδα ότι σε λίγο καίρό έρχονται προσλήψεις στο χώρο της αεροπορίας:

- ΥΠΑ (Ελεγκτές και τεχνικοί)
- ΕΑΒ

Πληροφορίες http://www.forthnet.gr/templates/newsPo ... x?p=158093

Ακόμα δεν υπάρχουν προκυρήξεις...και ίσως να αργήσουν λιγάκι...αλλά καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται...για να το παρακολουθήσουν....

seven4seven":1pkvicig said:
Το loadsheet υπογράφεται απο τον load controller εκεί που λέει "prepared by ...", απο τον Κ1 εκεί που λέει "approved by...." και απο τον ramp agent εκεί που λέει "this aircraft has been loaded in accordance with the loading instructions, including possible deviations κλπ κλπ κλπ", και εκεί είναι η ευθύνη που προανέφερα. :wink:

100% σωστό το σχόλιο του 747. Πολλές φορές όταν δεν έχει υπογραφή του ramp agent (πισταδόρου κατά την ελληνική αεροπορική argo :) ) τον καλούμε στο cockpit για να το υπογράψει πριν φύγει το α/φος από τα blocks!

Bravo 747! Πολύ καλό το σχόλιο για μια ακόμα φορά!

Avidriver 8)

Είμαι κι εγώ ταγμένη στην αγάπη για την αεροπορία μεν αλλά στα μη ιπτάμενα επαγγέλματα δε.. Βέβαια δεν έχω ιδέα από τεχνικά κτλ όπως οι περισσότεροι του topic αλλά είναι συναρπαστικό να δουλεύεις στο χώρο ενός αεροδρομίου ακόμα κι αν είσαι στο ckeck in και λες όλη την ώρα 'may I see your id please' και να περνάς tags στις αποσκευές. Αν κάποιος απ'το forum μάθει για καμιά προκύρηξη κτλ για έδαφος, ας ενημερώσει αν δεν είναι κόπος -εγώ πχ είμαι ένα οχτάμηνο χωρίς δουλειά- αλλά φαντάζομαι πως τελικά είναι αρκετοί αυτοί που δε θέλουν να πετάνε κι ενδιαφέρονται. Όντως φημολογείται ότι η ΕΑΒ και η ΥΠΑ θα ζητήσουν κόσμο αλλά απ'ότι έχω διαβάσει μάλλον θέλουν τεχνικούς και ελεγκτές.
Ευχαριστώ...

Καλησπέρα! Είδα στο site του aia ότι η goldair ζητά υπαλλήλους για load control, ramp agents κτλ. Παίρνω τηλέφωνο όμως στον αριθμό που αναφέρει και δεν απαντάει. Γνωρίζει μήπως κανείς πώς γίνεται η αίτηση; Αρκεί να στείλω ένα βιογραφικό στο email που γράφει ή θα πρέπει να κάνω αίτηση στα γραφεία της προσκομίζοντας ίσως και κάποια δικαιολογητικά;
Βέβαια δεν έχω αντίστοιχη εμεπιρία, αλλά πήρα θάρρος βασιζόμενη στο ότι λέει προϋπηρεσία επιθυμητή και όχι απαραίτητη... Και φυσικά επειδή ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των aviation enthusiasts... :)

εγω οσα και να μου δωσεις παντως αεροσυνοδος δεν γινομαι!!χαχα

ανεκαθεν ηθελα να δουλεψω στην ολυμπιακη ναι

οταν πρωτομπηκα το 2000 μου λενε σε τι ποστο προτιμας να πας?

λεω δεν ξερω

και με βγαλανε πιστα ramp agent

εζησα 3 μηνες εφιαλτικους ομως!δεν μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ!

πηγα στον προισταμενο και ζητησα να παω σε αλλο ποστο

με στειλανε check-in

εκει τι να σου πω..αισθανομουνα βασιλισσα ενα πραμα!χαχα

και ακομα και τωρα το τσεκ ιν ειναι οτι με εκφραζει περισσοτερο απο καθε αλλη δουλεια..

:great:

To είδα στη Χρυσή Ευκαιρία, δεν ξέρω τί είναι, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον:

"Άτομο ζητείται για επιμελητεία πτήσεων,γνώσεις σχεδίασης πτήσης,προετοιμασία-παρακολούθηση πτήσεων, αρχειοθέτηση στοιχείων, προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θα ληφθεί υπόψιν,απαραίτητη πολύ καλή γνώση Αγγλικών-Η/Υ. Τηλ. 210-9636101, 2109636600"