Μία αεροπορικά ενδιαφέρουσα...ορκωμοσία!

• Thread starter Thread starter tasos-SMI
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Solro ειναι και θεμα φορτωσης, αλλα ο κανονας ειναι οτι το αναψυκτικο και η πορτοκαλαδα πανε με τους ξηρους καρπους, και ο καφες με τα υπολοιπα.. Θα το ψαξω ομως και θα το ποσταρω αν το βρω!

fotis":2pt4hici said:
Ντροπή και αίσχος!!!
Θα έπρεπε οι διαχειριστές να έχουν ήδη διαγράψει τη συγκεκριμένη πρόταση, ίσως και ολόκληρο το trip report!

Καταγγέλω συκοφαντία!! Όπως γράφω στην αρχή του ταξιδιού,όταν τα χρονικά περιθώρια στένευαν προτίμησα το ρίσκο και το λεωφορείο,παρά κάποιο ταξί...
Στη φωτογραφία αυτή λοιπόν,έκανα την καρδιά μου πέτρα και σεβάστηκα τους μεγαλύτερους ηλικιακά...
Το αφήνω εδώ το θέμα,γιατί αν γράψω αυτά που πραγματικά έχω στο μυαλό από περιπτώσεις οδηγών ταξί που μου έχουν τύχει,θα διαγραφεί όντως το trip report μου!!

NFEEFE":2pt4hici said:
Solro ειναι και θεμα φορτωσης, αλλα ο κανονας ειναι οτι το αναψυκτικο και η πορτοκαλαδα πανε με τους ξηρους καρπους, και ο καφες με τα υπολοιπα.. Θα το ψαξω ομως και θα το ποσταρω αν το βρω!

Νομίζω οτι η κυρία που γράφω,έπινε καφέ...Αν είχα δεί κάποιο αναψυκτικό ή χυμό,θα μου φαινόταν πιο λογική η διαφορά στο service.
Γι'αυτό ρώτησα αν οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν με κάποιο τρόπο το ποσό του εισητηρίου που ο κάθε επιβάτης πλήρωσε.
Μάλλον μπαρούφα είναι αυτό που λέω και ίσως απλά στάθηκα τυχερός...Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως λειτουργεί το service.

aakunz":2pt4hici said:
απο τότε που έκοψαν τα σάντουιτς, τη βγάζουμε με φυστικι, νερό ή χυμό πορτοκάλι

O καφές γιοκ...;;

Υ.Γ. Λόγω μαθημάτων,έχει πέσει διάβασμα και η συνέχεια του trip report έχει κολλήσει...Σύντομα όμως θα ανέβει! :D

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήταν άλλη μία διαστροφική επιβάτις και να ΖΗΤΗΣΕ , ω Θεοί, φυστίκια με τον καφέ της! :mrgreen:

Περιμένουμε τη συνέχεια! :great:

Θεσσαλονίκη

Για τη διαμονή μας στη Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε το ξενοδοχείο "abc hotel"…
Μόνο κριτήριο για την επιλογή του,ήταν η θέση του στην πόλη αφού είναι κοντά στο (πρώην πλέον) σπίτι του αδερφού μου αλλά και «δυο βήματα» από
το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο…Πάρα πολύ κοντά επίσης σε αρκετά αξιοθέατα και λίγο περπάτημα μακριά από την Πλατεία Αριστοτέλους…

Τα δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν ωραίο και κυρίως πραγματικά καθαρό…Από τη μία πλευρά έβλεπε σε μία παράξενη μεταλική κατασκευή και στο Αριστοτέλειο...
Εδώ κάποιες φωτογραφίες του κρεβετιού,του μπάνιου και του ντούζ...Περίεργη βρήκα τη θέση του καλοριφέρ στο μπάνιο...Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο...

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προβλήματα με την ηχομόνωση αλλά και με την πολιτική που ακολουθεί το ξενοδοχείο στο ποιός μπαινοβγαίνει αλλά κυρίως στο room service…
Το τελευταίο το λέω για την κάκιστη εντύπωση που μου έκαναν οι παρατημένοι στις σκάλες δίσκοι με αποφάγια…Ευτυχώς στη φωτογραφία είναι μόνο ένας!
Κρίμα γιατί το προσωπικό καθαριότητας κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και είναι ευγενέστατο, αλλά η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν φαίνεται να νοιάζεται και πολύ…

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι οι τιμές του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα υψηλές για όσα προσφέρονται και απλώς πληρώνεις ακριβά τη θέση του…

Η πρώτη βόλτα στη Θεσσαλονίκη με βρήκε σε μέρη που ναι μεν έχω δει ξανά από την άλλη όμως τα θεωρώ πανέμορφα και δεν τα χορταίνω!

Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο αντικρίζεις την πλατεία Συντριβανίου με το όμορφο…σιντριβάνι της! Ενώ ψηλά στο βουνό φαίνεται το Επταπύργιο…
Μάλιστα το σιντριβάνι είναι και εντός ελληνικής πραγματικότητας, αφού όπως φαίνεται κάποιος με κλίση στο αρχαιοελληνικό πνεύμα προσπάθησε να το αφιερώσει στη θεά ΗΡΑ…Τέλος πάντων…

Το ρωμαϊκό στοιχείο είναι έκδηλο σε πολλά σημεία της πόλης…
Όπως για παράδειγμα η επιβλητική Ροτόντα που αρχικά ήταν μαυσωλείο του Γαλέριου, αλλά και η Αψίδα του Γαλέριου (γνωστή και ως Καμάρα) της οποίας οι λεπτομέρειες αξίζουν κάποιο χρόνο για παρατήρηση…
Σίγουρα όμως χρόνο για παρατήρηση δεν αξίζει το στέκι ναρκομανών που έχει δημιουργηθεί ελάχιστα μέτρα δίπλα της…

Πέρασμα της οδού που φέρει το ιστορικό όνομα «Εγνατία» και βόλτα στον πεζόδρομο της Πλατείας Ναυαρίνου…Το ρωμαϊκό στοιχείο παραμένει και εδώ

Επιστροφή προς την Καμάρα και στα στενάκια πίσω από αυτή, όπου είχε έρθει πλέον η ώρα για ανεφοδιασμό…Το εστιατόριο που επιλέχθηκε είχε το καλλιτεχνικό όνομα «Τζιβαέρι»…
Αποδείχθηκε μάλιστα καλλιτεχνικό και στην ποιότητα του φαγητού!
Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα ότι μάλλον θα ξεπερνούσα την αναμενόμενη αύξηση βάρους που πάντα υπάρχει στο μυαλό πριν από κάποιο ταξίδι…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και όχι πολύ μετά ήμασταν πάλι στο δρόμο…

Περπατώντας σε πολύ χαλαρή διάθεση, αντίκρισα έναν ενδιαφέροντα και εντυπωσιακό ναό…Από τα πλάγια μάλιστα φαινόταν ιδιαίτερα μεγάλος!
Είναι η Αγία Σοφία…Ένας από τους παλαιότερους ναούς της Θεσσαλονίκης!
Δυστυχώς φωτογραφία της πρόσοψης δεν τράβηξα καθώς μαγνήτισε την προσοχή μου ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο…Η ταμπέλα του έλεγε «Ερμής Καφέ» και ήταν σα να μεταφέρομαι κάποιες δεκαετίες πίσω…

Στην πλατεία μπροστά στην Αγία Σοφία βρίσκεται ένας ονομαστός γαστρονομικός ναός, όπου φυσικά ακολούθησε στάση…
Έμελε μάλιστα να μην είναι η μοναδική σε όλη την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη…
Φωτογραφίες από εδώ δεν έχω…Αν θα έβγαζα, θα έπρεπε να βγάλω όλο το μαγαζί! Μια ματιά στο site τους,πείθει οτι δεν υπερβάλω!
Μάλιστα κάπου εδώ άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η αύξηση βάρους που ανέμενα, θα είναι όντως μεγαλύτερη…
Φοβερά γλυκά! Αρχικά δοκίμασα το Καζάν Ντιπί, που δεν είχα φάει ποτέ ξανά…Στις τάρτες που μου έκλειναν το μάτι, έδωσα την υπόσχεση ότι θα επανέλθω…

Μετά την απόδοση τιμών στο γαστρονομικό ναό, ακολούθησε ατελείωτος περίπατος στους εμπορικούς δρόμους, παρά το κρύο και τη βροχή…

Ήδη από την αρχή του, έδινε πολύ ωραίες εικόνες…Ξεχώρισα μία ιδιαίτερη κατασκευή με μυρωδιά από Άμστερνταμ, ενώ πίσω της βρίσκεται ένας φούρνος/ζαχαροπλαστείο της αλυσίδας «Blé». Το εντυπωσιακό αυτού του φούρνου είναι ο υψηλότερος ξυλόφουρνος του πλανήτη,όπως λέει και το site τους! Εντυπωσιακός!
Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της βιτρίνας του εν λόγω φούρνου, το περπάτημα συνεχίστηκε…Η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολλά νεοκλασσικά κτίρια και αυτό θεωρώ πως είναι το δυνατότερο στοιχείο της...Μία βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους θα μας έφερνε μπροστά σινεμά ΟΛΥΜΠΙΟΝ...Δυστυχώς η φωτογραφία δεν δείχνει πολλά!
Θυμίζει σινεμά μιας παλιότερης και πιο ρομαντικής παλιάς εποχής...

Επίσης υπήρχε κάτι που μου άρεσε πολύ από αεροπορικής πλευράς στη Θεσσαλονίκη! 'Ηταν ο ήχος απ’τα αεροσκάφη που προσεγγίζουν το διάδρομο 16 του «Μακεδονία»…
Να μην έβρεχε κιόλας…!

Η επιστροφή στο ξενοδοχείο σήμανε τη λήξη μίας γεμάτης μέρας…Πτώση του γενικού με συνοπτικές διαδικασίες μιας και την επομένη ήταν η πολυπόθητη ορκωμοσία του αδερφού μου…Όταν θα τελείωναν οι οικογενειακές στιγμές,έπρεπε να έχω ενέργεια για την περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης…

Τουριστικά η δεύτερη μέρα, ξεκινάει από το απόγευμα…Αν και νωρίτερα είδαμε διάφορες Θεσσαλονικιές εικόνες έστω και μέσα από ταξί,όπως
για παράδειγμα ο πύργος του ΟΤΕ
Η χαρά των προηγούμενων ωρών μαζί με το πάθος για το στόχο που είχε τεθεί, κέρδισαν την κούραση αλλά και κάποια προβλήματα που θα ειπωθούν παρακάτω…
Ο μεγάλος στόχος λοιπόν ήταν η κατάληψη του Επταπύργιου και η απόλαυση της θέας από εκεί!
Μοναδικοί σύμμαχοι, ένας ξάδερφος μου, επίσης τρελός για τουρισμό και ο κάπως βελτιωμένος καιρός…

Τα σημάδια εξ αρχής έδειχναν δυσκολίες…Σε ερώτηση μας στην υποδοχή του ξενοδοχείου για το πώς περίπου θα φτάσουμε στο Επταπύργιο, η απάντηση ήταν να κοιτάξουμε σε κάποια στάση λεωφορείου γιατί δεν γνωρίζουν…
Μάλλον στα όσα χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο, ήμασταν οι πρώτοι που ρωτήσαμε κάτι τέτοιο…

Μετά από αρκετές ερωτήσεις σε περαστικούς, για τη γραμμή του λεωφορείου που πρέπει να πάρουμε, μας δόθηκε ο κωδικός αριθμός της…Το 23!
Ψάχνοντας για τη στάση βρεθήκαμε να ανηφορίζουμε στην περιοχή αριστερά των κοιμητηρίων…
Μία μεγάλη τούρκικη σημαία σήμαινε ότι βρισκόμαστε έξω από το τουρκικό προξενείο, όπου βρίσκετε και το σπίτι του Κεμάλ!
Ήθελα πολύ να το φωτογραφίσω αλλά η παρουσία αστυνομικών των ΜΑΤ με έκανε να το σκεφτώ ξανά…Δεν φημίζονται για τη διαλλακτικότητα τους οι συγκεκριμένοι
και δεν είχαμε όρεξη και χρόνο για τέτοιες συναναστροφές…
Μη βλέποντας κάποια στάση μπήκαμε με τον ξάδερφο σε ένα περίπτερο να πάρουμε κάποιες πληροφορίες…Τί το θέλαμε!

Η κυρία που το είχε, γύρω στα 45, αρνήθηκε να μας απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση! Τελικά, μας είπε ότι η στάση που ψάχνουμε είναι λίγο παραπάνω…
Σε ερώτηση μου, αν όντως αυτό απ’έξω είναι το σπίτι του Κεμάλ, ύψωσε το ένα της δάχτυλο και μου είπε ότι μόνο μία ερώτηση απαντάει!!
Αναγκαστικά τη ρώτησα εάν γνωρίζει κάποιον που να απαντάει δύο και ευθύς αμέσως της είπα ότι δεν είναι συμπεριφορά σε τουρίστες αυτή…
Τότε με είπε αλήτη και με στόλισε με την ανδρική λέξη που περιέχει τρία άλφα!!

Σημαιοστολισμένος από την κυρία λοιπόν και νιώθοντας τη φιλοξενία στο πετσί μας μαζί με τον ξάδερφο μου, βρήκαμε τελικά τη στάση… Ευτυχώς η ώρα αναμονής ήταν λίγη και σύντομα επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο 23…Η έντονα ανηφορική διαδρομή επιβεβαίωνε ότι μεταφερόμασταν στο στόχο μας…

Το βυζαντινό φρούριο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό…
Ξεχωρίζει ένας πύργος του και τα τοίχη που αυτή την ώρα δημιουργούν ένα κλίμα μυστηρίου…
Η θέα είναι απίστευτη και ο καιρός αυτή τη φορά βοήθησε…Δυστυχώς η φωτογραφία δεν την αποτυπώνει…
Ακολούθησε το επιβεβλημένο περπάτημα κατά μήκος των τοιχών...Πέρασμα κάτω από μία καμάρα τους,που μάλιστα περνούν και αυτοκίνητα και σύντομα βρισκόμασταν στο λεωφορείο που θα μας κατέβαζε ξανά στο κέντρο…

Ως άσχετοι, χαθήκαμε με τις στάσεις…Αλλά αυτό είναι πάντα ωραίο όταν έχεις παρέα και εξερευνείς μια ωραία πόλη…
Όταν πλέον βρεθήκαμε σε γνωστότερα λημέρια, μία επίσκεψη στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν επιβεβλημένη…
Ότι και να πω για την ομορφιά αυτής της πλατείας είναι λίγο…Δεν μου αρέσει να συγκρίνω ελληνικούς προορισμούς μεταξύ τους,αλλά θεωρώ οτι είναι «το κάτι άλλο»!
Περιπλάνηση σε αυτή και έπειτα πέρασμα του δρόμου για ένα χαλαρωτικό περίπατο προς το Λευκό Πύργο…

Νομίζω ότι αν έμενα στη Θεσσαλονίκη, θα είχα λιώσει πολλές σόλες παπουτσιών εδώ…Κόσμος πηγαινοέρχεται…Άλλοι με τα ποδήλατα τους, άλλοι κάνοντας τζόγκινγκ…
Άλλοι απλά περπατώντας και συζητώντας…Μεταξύ αυτών και πολλές ωραίες Θεσσαλονικιές,βεβαίως βεβαίως…!!
Ο Λευκός Πύργος αυτή την ώρα νομίζω οτι είναι τέλειος, αλλά δυστυχώς η φωτογραφική μου τον απεικονίζει καλύτερα τη μέρα…Πρέπει να την αλλάξω,το ξέρω!

Μετά τη γεμάτη αυτή μέρα, μία επίσκεψη στο γαστρονομικό ναό ήταν το ιδανικό χαλάρωμα…Συνεπέστατος προς τις τάρτες έδωσα το παρόν στο ραντεβού που συμφωνήθηκε την προηγούμενη μέρα…Μία τάρτα αχλάδι τη δικαιούμουν μετά από τόσο περπάτημα,οπότε και την τίμησα δεόντως….!!

Όχι πολύ ώρα αργότερα ο δρόμος μας οδηγούσε στο ξενοδοχείο….Ντουζάκι, σχέδιο της επόμενης ημέρας και ρίξιμο του γενικού με συνοπτικές διαδικασίες…

Η τρίτη ημέρα, όπως και η δεύτερη ξεκίνησε με τι άλλο…Μπουγάτσα με κρέμα
Το μπουγατσάδικο ήταν ελάχιστα μέτρα παρακάτω από το ξενοδοχείο…Εντάξει, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να βρεθεί κάποιο στη Θεσσαλονίκη…

Στόχος σήμερα είναι η επίσκεψη στο Εβραϊκό μουσείο, που με ενδιέφερε ιδιαίτερα από ιστορικής πλευράς…
Αρχικά όμως είπα να ακολουθήσω σε πολύ χαλαρό ρυθμό την αγοραθεραπεία των υπολοίπων…
Η ξένοιαστη βόλτα με άφησε να παρατηρώ,επιτέλους με λιακάδα, τα πανέμορφα νεοκλασσικά του κέντρου της πόλης…

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δίνουν κάποιο χρώμα τα παλαιότερα αστικά λεωφορεία…
Τα κόκκινα αλλά τρομερά περισσότερο τα κλασσικά μπλέ «ακορντεόν» Volvo-Σαρακάκης (και εδώ), που θυμίζουν κάπως τα ιστορικά Ιcarus…
Κρίμα που αυτή τη φορά δεν επιβιβάστηκα σε κάποιο, να καθίσω στις κόντρα πλακέ θέσεις του…Πιθανόν την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το Βορρά,να μην υπάρχουν πια…

Η είσοδος σε μεγάλα και μικρά εμπορικά καταστήματα της φέρουσας αυτοκρατορικό όνομα, οδού Τσιμισκή αλλά και των γύρω δρόμων, ροκάνισαν το χρόνο μου…
Σε συνδυασμό με το καθυστερημένο ξύπνημα, έφεραν το ρολόι στις 14.10’! Πράγμα που σημαίνει ότι πήγα τρέχοντας στο Εβραϊκό Μουσείο, μήπως και το προλάβω ανοικτό…Δυστυχώς είχε κλείσει στην ώρα του στις 14.00…Δεν είχα βέβαια την απαίτηση να με περιμένουν κιόλας οι άνθρωποι…
Κρίμα από τη μία, αλλά από την άλλη ένα κίνητρο για να ξαναέρθω στην πόλη, μιας και υπάρχουν και άλλα μέρη και μουσεία που δεν πρόλαβα να δω…

Η ώρα του μεσημεριανού είχε φτάσει…Ένα από τα ταβερνάκια στα στενά πίσω από την Καμάρα, ήταν η επιλογή μας…
Ακολούθησε λίγο περπάτημα ακόμα και σύντομα βρισκόμουν με τη βαλίτσα μου στη στάση του λεωφορείου στο Λευκό Πύργο, με προορισμό το αεροδρόμιο…

Ιδού λοιπόν η εικόνα του ορόσημου της νύφης του Θερμαϊκού όπως το αντίκρισα κατευθυνόμενος στη στάση…Το καλύτερο ξεπροβόδισμα από την πόλη…

Το ξεπροβόδισμα…γιατί το αντίο ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον…

Διαφημίσεις και επιστρέφουμε με το Αεροδρόμιο Μακεδονία και την πτήση της επιστροφής…

"Αχ μπρε Ταρνανά , πολλλλύ με συγκίνησες" , που θα έλεγε και η Λωξάντρα. Είναι πολύ όμορφο να διαβάζεις για την πόλη σου από κάποιον επισκέπτη και κυρίως να δεις μεσα από τα μάτια του όσα βλέπεις καθημερινά. Να ξανάρθεις όποτε θελεις και να σε γυρίσω λίγο παραπάνω και τουριστικά και spotterικά.

Λίγες πληροφορίες για τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Από τη μία πλευρά έβλεπε σε μία παράξενη μεταλική κατασκευή
Πρόκειται για το έργο "COR-TEN Δ.Ε.Θ." του Γεώργιου Ζογγολόπουλου (που έχει φτιάξει και τις "Ομπρέλες" στη Νέα Παραλία). Κοσμεί τη Βόρεια είσοδο της ΔΕΘ από το 1966.

Είναι η Αγία Σοφία…Ένας από τους παλαιότερους ναούς της Θεσσαλονίκης!
Η Θεσσαλονίκη διακρίνεται για τα Βυζαντινά μνημεία της. Έχει πάρα πολλές Βυζαντινές εκκλησίες (Αγία Σοφία, Χαλκέων, Αχειροποίητος, Αγιος Παντελεήμονας, Τσαούς Μοναστήρι, Όσιος Λουκάς κ.α) που μόνο για να τις γυρίσεις όλες θες 1 βδομάδα...

βρίσκεται ένας ονομαστός γαστρονομικός ναός,
Ο Τερκενλής είναι ισως το μόνο ζαχαροπλαστίο που ξέρουν οι μη Θεσσαλονικείς. Τα τσουρέκια του είναι ονομαστά (όπως κι όλα τα υπόλοιπα γλυκά του) και όσοι έχουν περάσει από το 1ο του κατάστημα στη γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους, κλείνουν τη μύτη για ν' αντισταθοούν στις μυρωδιές που τους τραβούν μέσα. Αλλά, όταν ξανάρθεις πρέπει να δοκιμάσεις μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη, προφιτερόλ από τον Μίλτο, εκλέρ από τον Αγαπητό, σιροπιαστά από τον Χατζή. καριόκες από τον Χατζηφωτίου και τρίγωνα από τον Ελενίδη.

μαγνήτισε την προσοχή μου ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο…
.
Αυτό το ξέρουμε ως το "Κόκκινο Σπίτι". Κατ' εμέ είναι από τα ομορφότερα νεοκλασικά της πόλης. Βρίσκεται σ' αυτήν την κατάσταση από το 1972 που γεννήθηκα κι απ' όσο ξέρω οι κληρονόμοι είναι πάνω από 10 , οπότε να συννενοηθούν για ν' αναπλαστεί μάλλον είναι αδύνατο. Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί δημιουργεί μεγάλη αντίθεση με τα ανακαινισμένα νεοκλασικά της πλατείας Αγία Σοφίας.

Ξεχωρίζει ένας πύργος του
Είναι ο Πύργος του Τριγωνίου. Το Γεντί Κουλέ είναι λίγο πιο πάνω και στη βάση του έχει το ομόνυμο μεζεδοπωλείο. Αφού έφτασες μέχρι εκέι , έπρεπε να περπατήσετε προς την αντίθετη μεριά και να φτάσετε στο Τσαούς Μοναστήρι κι από κει να κατεβείτε μέσα από τα στενά στο Τσινάρι και τελικά να βγείτε στον Άγιο Δημήτριο. Σίγουρα θα χαθεί κάποιος που θα το κάνει για πρώτη φορά, αλλά πίστεψέ με, αξίζει τον κόπο μιας και θα ζήσει την Παλιά Θεσσαλονίκη.

Το μπουγατσάδικο ήταν ελάχιστα μέτρα παρακάτω από το ξενοδοχείο
Μάλλον εννοείς το "Γατσα Γατσα Ώρα για Μπουγάτσα" επί της Αγγελάκη. ΟΚ, ένα μπουγατσατζίδικο όπως όλα.
Μια είναι η μπουγάτσα στη Σαλονίκη. Η "Αθηνά" στη Βασιλίσσης Όλγας. ΤΕΛΟΣ :rant:

Περιμένουμε τη συνέχεια.

Γιατρέ, πολύ χρήσιμα τα σχόλια σου! :great:

flying Doc":10hndqn8 said:
Η Θεσσαλονίκη διακρίνεται για τα Βυζαντινά μνημεία της.

Ομολογώ οτι ήταν κάτι που είχα παρατηρήσει. Ήθελα να το επισημάνω και τελικά το ξέχασα... :wall:

Την επόμενη φορά που θα κινήσω προς Βορρά,σίγουρα ο χρόνος για το τουριστικό κομμάτι θα είναι πολύ περισσότερος...Η πρωινή μπουγάτσα θα είναι από την "Αθηνά" (αυτή τη φορά ήταν από το μπουγατσάδικο που ανέφερες) και μετά το αναμενόμενα πολύ περπάτημα στα αξιοθέατα,θα τιμήσω ένα-ένα τα ζαχαροπλαστεία που έγραψες

flying Doc":10hndqn8 said:
Αλλά, όταν ξανάρθεις πρέπει να δοκιμάσεις μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη, προφιτερόλ από τον Μίλτο, εκλέρ από τον Αγαπητό, σιροπιαστά από τον Χατζή. καριόκες από τον Χατζηφωτίου και τρίγωνα από τον Ελενίδη.

Όμως γιατρέ,επειδή δε φημίζομαι για την εγκράτεια μου όταν βρίσκομαι σε διακοπές,θα μπορούσες να μου ετοιμάσεις και εξετάσεις για ζάχαρο...;; :mrgreen:

Η συνέχεια ετοιμάζεται ήδη,αλλά μάλλον θα καθυστερήσει λιγάκι λόγω "τρεξίματος"...

Η διαδρομή του λεωφορείου από τη στάση του Λευκού Πύργου έως το αεροδρόμιο δεν διήρκεσε μόλις 25 λεπτά…Το κόστος του εισιτηρίου είναι μόνο 1€ και το έβγαλα μέσα απ’το λεωφορείο…Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που είδα «επιβιβασμένο» το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων…

Μεγάλο τμήμα της διαδρομής είναι μέσα στην πόλη, ενώ μετά την έξοδο σε ανοιχτότερο δρόμο η περιοχή φαίνεται αγροτική σε κάποια σημεία και σε κάποια άλλα έχει περισσότερο τσιμέντο, με εκθέσεις αυτοκινήτων κτλ…

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο βλέπεις από μακριά ένα από τα ορόσημα του…Το TU-154 με νηολόγιο HA-LCR της ΜΑLEV που στις 4 Ιουλίου του 2000 προσγειώθηκε χωρίς να βρίσκονται σε έκταση οι τροχοί του… Από τότε παραμένει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα από τα must των αεροπορόπληκτων επισκεπτών του Μακεδονία…Ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να είμαι 2 ώρες νωρίτερα απ’την πτήση μου, στο αεροδρόμιο…Σύντομα θα ανεφερθούν και οι υπόλοιποι…

Αποβίβαση απ΄το λεωφορείο μπροστά απ’την αίθουσα αναχωρήσεων και λίγα δευτερόλεπτα μετά κάνω self check-in…Μία ευγενέστατη και εξυπηρετική κοπέλα ήταν εκεί για να βοηθήσει όσους αντιμετώπιζαν κάποια δυσκολία…
Προτίμησα κάποια θέση στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους…Παράθυρο εννοείται!
Παράδοση της βαλίτσας και εκτός του αεροσταθμού ξανά για εξερεύνηση των αξιοθέατων του…

Απομακρυνόμενος, έχω πρώτο στόχο τη θρυλική «Kαραβέλα» και το DC-3 που βρίσκονται σε συνθήκες εγκατάλειψης στο Μακεδονία…Δυστυχώς αρχικά δεν φαίνεται να κινούμαι σωστά και δεν είμαι όσο κοντά επιθυμούσα στους θρύλους…Ενώ φαίνονται και τα κτίρια του AeroClub

Αλλαγή δρόμου λοιπόν, πέρασμα μέσα από το parking όπου οι ελεγκτές στην είσοδο του δεν φαίνονται να ασχολούνται μαζί μου και η πινακίδα της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης με καλοσορίζει σε ένα χώρο πρωτόγνωρο για μένα…
Λίγα βήματα και βλέπω τους θρύλους από κοντά! Ιδού λοιπόν η θρυλική Sud Aviation Caravelle και ιδού το DC-3 με μία υδρόγειο νομίζω στο φόντο…Μία σύντομη ιστορία της Καραβέλας…

Μπορεί να είμαι συνεπαρμένος από την πρώτη φορά που βρίσκομαι τόσο κοντά σε θρυλικά αεροσκάφη, αλλά οι σκέψεις μου για το πώς τα έχουν καταντήσει δεν μπορούν να γραφτούν…Είναι απορίας άξιο, πώς στη χώρα που όλα λειτουργούν άψογα, στον αεροπορικό τομέα είμαστε για κλάματα…Πραγματικά ανεξήγητο!
Θυμόμουν μάλιστα τα trip reports που διάβαζα στο airliners.net προ ολίγου καιρού με αφορμή το A.netters meeting και την επίσκεψη στο μουσείο Sud Aviation Caravelle στη Στοκχόλμη και με έπιανε θλίψη...
Τη λέξη πολιτισμός την αποφευγώ συνειδητά…

Συνέχεια της περιπλάνησης και ένα πολύ ωραίο graffiti στο κτίριο της Αερολέσχης τραβάει το βλέμμα… «Σου υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να έρθω…»

Περισσότερο όμως τραβάει το βλέμμα ένα Cessna 172 που βρίσκεται εκεί…Όχι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι επίσης η πρώτη φορά που είμαι τόσο κοντά σε ένα μικρό αεροσκάφος και παραμένω ενθουσιασμένος…Το cockpit μου φαίνεται ακόμα μικρότεροαπό αυτό που είχα στο μυαλό μου! Απορώ αν θα χωράω εδώ…

Συνέχισα να περπατάω προσπαθώντας να φτάσω κοντά στο Tu-154. Λέτε αυτός ο αφιλόξενος δρόμος να βγάζει κοντά του….;;
Δυστυχώς όχι…Η καλύτερη εικόνα που μπόρεσα να έχω ήταν αυτή…Τουλάχιστον το προσπάθησα!

Επιστροφή προς το κτίριο του αεροσταθμού και μία ματιά στο χώρο των αφίξεων (απ’έξω)… Μην ξεχνάμε επίσης ότι το «Μακεδονία» είναι το hub της ASTRA Airlines!

Ασανσέρ για τον πάνω όροφο που βρίσκονται οι αναχωρήσεις και γρήγορη ματιά στην οθόνη του FIDS, που όλα φαίνονται καλά για την πτήση μου…Ακριβώς πίσω από την οθόνη βρίσκεται μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Μία βόλτα στον πάνω όροφο που βρίσκεται ένα εστιατόριο-bar που νομίζω ότι θα έχει και θέα στο apron…Λέω νομίζω καθώς είδα αρκετό κόσμο και σκέφτηκα ότι οι πιθανότητες μου είναι περισσότερες στο χώρο που βρίσκονται οι έξοδοι…

Πέρασμα του ελέγχου ασφαλείας με συνοπτικές διαδικασίες, παρότι δεν ήταν λίγοι οι ταξιδιώτες που ελέγχονταν εκείνη την ώρα…
Airside το «Μακεδονία» μου φαίνεται λίγο περίεργο…Ένας πλατύς χώρος, με αρκετές κενές θέσεις σήμερα, όπου βρίσκονται Everest και Duty Free και ένας μακρόστενος διάδρομος που βρίσκονται οι έξοδοι…Τα καλοκαίρια με τα charters, πρέπει να επικρατεί συνωστισμός στο χώρο αυτό…Έχει και κάτω όροφο απ’ότι είδα, αλλά ήταν κλειστός… Μία επίσκεψη στο WC, μόνο καλή εντύπωση δεν μου άφησε…Παλιό και καθόλου προσεγμένο…Απαράδεκτο για τέτοιο αεροδρόμιο…

Ματιά στο apron και το πανέμορφο ATR42-500 της TAROM σπάει τη μονοτονία των γλάρων και των κύκλων…Eδώ με το SX-OAT στο βάθος να τροχοδρομεί για απογείωση (12 λεπτά καθυστερημένο)… Το Αταράκι ήταν το YR-ATD
Για πολύ ώρα δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο…Μέχρι που το αεροσκάφος που με μετέφερε τρείς μέρες πριν από το Ηράκλειο, προσγειώθηκε στο διάδρομο 34 και στάθμευσε μπροστά μου
Ακολούθησε η…λατρεμένη (για κάποιους)….Και από πούθε κατεβαίνει η Ryanair η πενεμένη;; Aπ’το Charleroi του Βελγίου…(αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία της που έβγαλα)… Παρεμπιπτόντως, πρόσεξα ότι είχε μάλλον καλή πληρότητα, ενώ όλοι οι επιβάτες μπήκαν σε ένα μόνο λεωφορείο!!

Στις 18.38’ προσγειώθηκε και το δικό μου αεροσκάφος…50 λεπτά περίπου πριν την ώρα αναχώρησης μας…Στις επτά ακριβώς άρχισε η επιβίβαση…

Η πληρότητα της πτήσης φαινόταν ότι θα είναι καλή…Δύο λεωφορεία γεμίσαμε, ζωή να’χουμε! Με πολλές όμορφες εικόνες στο μυαλό,αποχαιρέτησα το «Μακεδονία» και τη Θεσσαλονίκη...Αντίο!

Το αεροσκάφος μας ήταν το SX-DGE. Nέο νηολόγιο για μένα!
Επιβιβάστηκα τελευταίος και θαύμασα τη φωτισμένη ουρά του...Δυστυχώς λόγω της νύχτας που είχε πέσει,σε συνδυασμό με τον ελάχιστο φωτισμό της απομακρυσμένης θέσης στάθμευσης του αεροσκάφους,δεν μπόρεσα να το βγάλω κάποια άλλη αξιοπρεπή φωτογραφία.
Εδώ λοιπόν σε τρείς πολύ ωραίες πόζες του στο παρελθόν...Τροχοδρόμηση ©George Papagiannakis, προσέγγιση ©Sotiris Trygonis και απογείωση ©Konstantinos Siderakis

Το αεροσκάφος έχει ηλικία μόλις 2,5 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως SX-OAM στην Olympic Air. Τον Απρίλιο του 2011,ο Μανωλιός φόρεσε το βρακί του αλλιώς και με το ίδιο νηολόγιο συνέχισε στην AEGEAN. Από την 6/5/2011 και μέχρι σήμερα είναι SX-DGE.

SKG-HER
Απόσταση 378mi/609km
OA891
Προγραμματισμένη 19.30-20.45
Airbus A320 SX-DGE
Economy Class
Θέση 26F

Η είσοδος στο συνοδεύτηκε από το ευγενικό καλωσόρισμα μίας εκ των αεροσυνοδών.
Βάδισα γρήγορα προς τη θέση μου και τί να δώ...Μία κυρία γύρω στα 50,μου την είχε πάρει. Η πληρότητα ήταν αρκετά υψηλή και δεν έβλεπα κάποια άλλη θέση F ελεύθερη. Οπότε της εξήγησα ευγενικά οτι είναι η θέση που έχω επιλέξει και ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα και με χιούμορ, μου την...επέστρεψε! Έχοντας δεί τις προηγούμενες πτήσεις να απογειώνονται από τον 34,πίστευα οτι θα έχω «πιάτο» τη Θεσσαλονίκη κατά την απογείωση. Τέλεια λοιπόν!
Η καμπίνα είχε γκρί δερμάτινα καθίσματα,κάτι που μαρτυράει την μη-Α3 καταγωγή του αεροσκάφους ενώ επίσης είχε και οθόνες.
Η πληρότητα ήταν περίπου στο 75-80%. Αρκετά καλή θα έλεγα,αν σκεφτεί κάποιος οτι η μέρα ήταν καθημερινή ενώ και οι τιμές των εισητηρίων είναι αρκετά υψηλές στο δρομμολόγιο αυτό.

Τέλειο όμως δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βόλεμα στη θέση. Ούτε καν καλό. Το seat pitch είναι αρκετά σφιχτό. Περισσότερο σφιχτό από αυτό των μαύρων Recaro καθισμάτων της εταιρείας.

Το πλήρωμα καμπίνας ήταν θηλυκού γένους στο σύνολο του. Καμία έκπληξη για πτήση της Α3. Επίσης καμία έκπληξη για την ηλικία των αεροσυνοδών που οι τρεις εξ αυτών φαινόταν κάτω των 25 ενώ η μεγαλύτερη δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 30. Όλες τους ευγενικές όμως ενώ ήταν οι δύο ήταν αρκετά όμορφες.
Ο κυβερνήτης Έλληνας. Μας καλωσόρισε στην πτήση.

Μοίρασμα καραμελίτσας από τις αεροσυνοδούς, επίδειξη των σωστικών μέσων από τις οθόνες του αεροσκάφους και σύντομα βρισκόμασταν στο διαδρομο...16 για απογείωση. Ναι! Μάντεψα λάθος.

Στις 19.31' αφήναμε το έδαφος. Ακριβώς στην ώρα μας ουσιαστικά. Πάρα πολύ σύντομα βρισκόμασταν εντός των νεφών. Ο καιρός φαινόταν αρχικά πολύ καλός για μία «στρωτή» πτήση.

Σύντομα η ένδειξη προσδεθείτε έσβησε και οι οθόνες κατέβηκαν.
Ενώ περίπου 10-15 λεπτά από την απογείωση ξεκίνησε το service. Το οποίο ήταν το κλασσικό πλέον και βαρετό της Α3. Τίποτα ιδιαίτερο στον τομέα αυτό.

Μεγάλο μείον στη συγκεκριμένη πτήση,οτι το αγαπημένο για όλους IFE δε λειτουργούσε σωστά! Παρέμενε κολλημένο σε ένα μόνο σημείο του χάρτη χωρίς καν να δείχνει το αεροσκάφος μας και τη θέση του. Κρίμα!
Μόνο ενδιαφέρον λοιπόν ύψος πτήσης μας που ήταν τα 33.000 πόδια.

Περίπου στα μισά της πτήσης άρχισαν κάποιες ελαφρές έως μέτριες αναταράξεις. Θα μας συνόδευαν μέχρι το τέλος της πτήσης μάλιστα.
Εκείνη την ώρα εγώ αποφάσισα να ακολουθήσω το σήμα της εταιρείας και...γλάρωσα. Άνοιξα τα μάτια μου όταν προσεγγίζαμε το «Νίκος Καζαντζάκης» και ακούστηκε απ'τα ηχεία ο κυβερνήτης. Μας έδωσε κάποια στοιχεία του καιρού που ήταν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι και τέλος μας ευχαρίστησε που επιλέξαμε την AEGEAN. Οι καιρικές συνθήκες ήταν απαιτητικές στα μάτια μου. (Εδώ το METAR που είδα αφού έφτασα σπίτι...LGIR 132020Z 30020G30KT 9999 -RA FEW012TCU BKN018 OVC080 09/06 Q1013 NOSIG)

Το πάτημα τηρουμένων των αναλογιών ήταν πάρα πολύ καλό. Προσγειωθήκαμε στις 20.26΄. Χρόνος πτήσης μόλις 56 λεπτά και 19 λεπτά πριν τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης.

Σύντομα σταθμεύσαμε στο apron του αεροδρομίου του Ηρακλείου και αποχαιρέτησα με τις δέουσες τιμές το SX-DGE. Η φωτογραφία είναι μέσα από το λεωφορείο,αφού άνεμος ήταν τόσο δυνατός που ήταν πρακτικά αδύνατο να σταθώ και να φωτογραφίσω το αεροσκάφος.

Οι αποσκευές βγήκαν αρκετά γρήγορα,μιας και είμασταν η μόνη πτήση αυτή την ώρα.

Σε ελάχιστο χρόνο λοιπόν ήμουν στο λεωφορείο και επέστρεφα σπίτι.

Συμπέρασμα:
Ήταν μία κλασσική πτήση της ΑEGEAN. Τίποτα το ιδιαίτερο. Ευγενικό αλλά κρύο πλήρωμα. Περισσότερο σφιχτό seat pitch από τα ήδη σφιχτά υπόλοιπα αεροσκάφη της εταιρείας. Βαρετό service και κολλημένος χάρτης στο IFE σε αυτή την πτήση.

Άνεση: 7/10
Πλήρωμα: 8.5/10
Service: 7/10
On-time: 10/10

Σύνολο 8.1/10

Κάπου εδώ το πρώτο μου trip report τελειώνει. Τα σχόλια και οι διορθώσεις είναι απαραίτητα.

Ευχαριστώ ειλικρινά όσους το διαβάσατε!

Γειά σου Τάσο!
Η εμπειρία μου στα trip reports δε μου επιτρέπει να σου προτείνω διορθώσεις, ωστόσο το διάβασα πολύ ευχάριστα. Ίσως ένας από τους λόγους είναι η Θεσσαλονίκη, όπου πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου ως φοιτητής(κλαψ!)...

Στο θέμα μπουγάτσα, όταν ξαναπάς, πέρνα μια βόλτα από Τριανδρία στον Αγ. Σπυρίδωνα να δοκιμάσεις στον ''Δήμο''.

Τέλος, η Α3 για regional θεωρώ πως έχει αρκετά καλό επίπεδο inflight service. Μου έχουν τύχει συνοδοί που είναι λίγο ''κάπως'' αλλά είναι ανθρώπινο. Τα φυστίκια βασανιστικά και βαρετά αλλά σίγουρα καλύτερα απ' το να τρώγαμε τα νύχια μας. Θα προτιμούσα ένα μικρό μικρό σαντουιτσάκι για να είμαι ειλικρινής, όπως της olympic με κοτόπουλο ή κασέρι..

Αγαπητέ Τάσο εξαιρετική η ταξιδιωτική περιγραφή σου!

Άν και Θεσσαλονικιός ποτέ δεν αξιώθηκα να επισκεφτώ ένα μουσείο ή μνημείο της πόλης μου, με εξαίρεση πέρσι που αποφάσισα να γνωρίσω τα εντός του Λευκού Πύργου.
Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που μας πιάνει όταν επισκεπτόμαστε ξένες πόλεις και αλλωνίζουμε μουσεία και μνημεία ενώ αγνοούμε την βαθιά ιστορία της πόλης μας.
Μέσα σε ένα τριήμερο είδες όσα δεν έχω δει 32 χρόνια.

Συγχαρητήρια :great:

Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!

dimitris chatz":2le4fn3g said:
Στο θέμα μπουγάτσα, όταν ξαναπάς, πέρνα μια βόλτα από Τριανδρία στον Αγ. Σπυρίδωνα να δοκιμάσεις στον ''Δήμο''.

Δημήτρη θα τις τιμήσω και αυτές την επόμενη φορά που θα πάω! :D

dimitris chatz":2le4fn3g said:
Θα προτιμούσα ένα μικρό μικρό σαντουιτσάκι για να είμαι ειλικρινής, όπως της olympic με κοτόπουλο ή κασέρι..

Ομολογώ πως τα σχόλια μου για το in-flight service της Α3, είχαν ως μέτρο σύγκρισης τα σαντουιτσάκια και τα σταφιδόψωμα που δίνει η Οlympic Air. Αν και τα σαντουιτς νομίζω τα έχει κόψει πλέον. Επίσης το Δεκέμβριο,κοντά στις γιορτές των Χριστουγένων σε πτήση ATH-SMI,μας έδωσαν πραγματικά υπέροχα μελομακάρονα! Οπότε,νομίζω οτι μπροστά σε αυτά το service της Α3 υστερεί αλλά σαφώς παραμένει ευπρόσδεκτο.

@sotisdiv
Σωτήρη,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είναι όντως τραγικό αυτό που συμβαίνει σε τεράστιο ποσοστό των συνανθρώπων μας και κυρίως στέκομαι στο ότι
sotisdiv":2le4fn3g said:
ενώ αγνοούμε την βαθιά ιστορία της πόλης μας.

Νομίζω οτι εκεί κρύβεται η ώθηση που χρειάζεται κάποιος για να γνωρίσει τον τόπο του. Άσε που αλλάζει η καθημερινότητα σου όταν γνωρίζεις το μέρος που κατοικείς και δεν είσαι απλά εξοικειωμένος μαζί του.

Τέλος, για τα ερωτηματικά που είχαν δημιουργηθεί στην πρώτη σελίδα του trip report σχετικά με τα σταφιδόψωμα, να πώ οτι σε πτήση της Olympic Air στην οποία ήμουν επιβάτης πριν λίγες ημέρες, μοιράστηκαν σε όλους τους επιβάτες. Είτε έπιναν καφέ είτε χυμό όπως εγώ. Ήταν πολύ πρωινή πτήση βέβαια και ίσως έπαιξε ρόλο αυτό.

Υ.Γ. Σε κάποιο σημείο του τελευταίου μέρους του trip report γράφω "Μία σύντομη ιστορία της Καραβέλας…". Εκ παραδρομής δεν την έγραψα! Ιδού λοιπόν:
Η Καραβέλα αυτή είναι όντως πρώην ΑΖ, και είχε κατασχεθεί στην Θεσσαλονίκη για παράνομο φορτίο όπλων, πετώντας με την Coastal-LWA,της οποίας τους τίτλους και έφερε τότε. Το νηολόγιό του επι ΑΖ ήταν Ι-DABS και επι Coastal, EL-AIW. Κατασχέθηκε, άν θυμάμαι καλά, Ιουνιο του 1983. Νομίζω οτι το 1999 τηε είχαν φρεσκοβάψει τις πράσινες ταινίες, αλλα δυστυχώς απο τότε καμια περεταίρω αξιοποίηση...
To σχόλιο το βρήκα εδώ.