Μηχανικός ή πιλότος ?

• Thread starter Thread starter ivan_the_pilot
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Oxi file mou....! Piste4e me den les tpt paralogo! Autounou lipon gia auto k tou ipa na min to skeftete! :wink: K oson afora ta xrimata... re si nomizo oti ine pio pola(etsi nomizo)!!! :? Ne k ego etsi imoun alla ego imoun etsi prin 2xronia! Ostoso ne ine axiosimioto pos to xexases(enoo to pos anakali4es to pa8os sou gia tin Aeroporia)!!!! 8) Ego mallon autin tin ikona den 8a tin xexaso! :wink: Exalou tin vrepo poli sixna ston Ipno mou! :lol: :twisted: :lol: 8)

air_boy":fnwkdyku said:
Oxi file mou....! Piste4e me den les tpt paralogo! Autounou lipon gia auto k tou ipa na min to skeftete! :wink: K oson afora ta xrimata... re si nomizo oti ine pio pola(etsi nomizo)!!! :? Ne k ego etsi imoun alla ego imoun etsi prin 2xronia! Ostoso ne ine axiosimioto pos to xexases(enoo to pos anakali4es to pa8os sou gia tin Aeroporia)!!!! 8) Ego mallon autin tin ikona den 8a tin xexaso! :wink: Exalou tin vrepo poli sixna ston Ipno mou! :lol: :twisted: :lol: 8)
Τα χρήματα δεν είναι πιο πολλά,σίγουρα.Μιλούσα με έναν της ΣΜΑ πριν λίγες μέρες και μου είπε τους μισθούς.Βέβαια αυτοί είναι οι αρχικοί μισθοί.Με την άνοδο στα αξιώματα αυξάνεται ο μισθός.
Με λίγη προσπάθεια θυμήθηκα πότε πορώθηκα με τα αεροσκάφη:Όταν συνετρίβει το αεροσκάφος Helios(λίγο ειρωνικό δεν είναι)Μέσα μου τότε έλεγα ότι θα γινόμουν μηχανικός αεροσκαφών και θα έκανα τα πάντα για να σταματήσουν τα αεροπορικά ατυχήματα.Μόλις είχε γίνει η αρχή.Κάτι είχε αλλάξει μέσα μου.Άρχισα να αγοράζω τότε περιοδικά με αεροσκάφη,να ψάχνω στο ίντερνετ για οτιδήποτε σχετικό και να ψάχνω για σχολές μηχανικών αεροσκαφών.Όμως τώρα δεν ξέρω:Μηχανικός ή πιλότος;Τώρα τελευταία το σκέφτομαι και είμαι σε δίλλημμα...

Επειδή αναφέρεσαι στην Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα στη Σ.Μ.Α. (στο στοχο μου εδω και 3 χρόνια) οφείλω να σου πω μερικά πράγματα τα οποιά θα σε βοηθήσουν (νομίζω) να καταλήξεις στο επάγγελμα που θέλεις να ακολουθήσεις. Οφείλω να σε ρωτήσω εάν είσαι καλός μαθητής στο σχολείο. Το ρωτάω διότι η βάση των Μηχανικών με των Ιπταμένων διαφέρει πάρα πολύ. Τώρα όσο αφορά το επίπεδο Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι Μηχανικοί διαβάζουν πάρα πολύ σε σχέση βέβαια με τους Ιπταμένους. Σε μια κουβέντα με έναν Ίκαρο του τμήματος Ιπταμένων μου είπε πως τα δύσκολα των Ιπταμένων είναι μέχρι και το 2ο έτος, σε αντίθεση με τους Μηχανικούς που ξεσκίζονται και τα 4 έτη. Μάλιστα απ' το φόρτο των μαθήμάτων κινδυνεύεις να χάσεις έτος.(Αυτό βέβαια ισχύει και για τους Ιπταμένους). Πόσο είσαι? 17-18?

Εγώ απέτυχα την πρώτη φορά που έδινα εξετάσεις. Τώρα ξαναδιαβάζω για να πιάσω το όνειρό μου τη Σ.Μ.Α. Έχω ελπίδες.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Πρέπει εσύ να γνωρίζεις τί μπορείς και τί θέλεις να κάνεις. Τώρα όσο αφορά τις απολαβές , πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν θα συμβαδίζει πάντα με το ωράριό σου και βέβαια με τις υπηρεσίες που θα προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία...

Εύχομαι να περάσουμε (εσύ κι εγώ) στη Σχολή Ικάρων ..... :)

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, δν θέλω να γίνω πιλότος για δοξα,λεφτακαι γυναικες αλλα γιατι εχω πάθος για τα αεροπλάνα. 8) δν το κάνω για τα λεφτά κτλ... αλλά γιατί εχω τρέλα μαζί τους.οι μισθοι δν με νοιάζουν.απλά για να κάνω σύγκριση μεταξύ μηχανικού-πιλότου.

οχι αλλα για δουλεια-hobby-ευχαρίστηση

Δύσκολο να είναι και τα δύο μαζί. :D(Τουλάχιστον δουλεία-χόμπυ).Ευχαρίστηση μπορεί να είναι.... :P

Hobby?

Το να γίνεις ιπτάμενος η μηχανικός στην πολεμική αεροπορία δεν είναι χόμπυ. Ειναι άκρως σοβαρή ευθύνη με τεράστιες ακαδημαικές και σωματικές προσπάθειες. Αν είναι για χόμπυ πάνε σε καμιά αερολέσχη και πέτα τα σαββατοκύριακα. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ζωή δεν είναι reality game.
(or better yet become a stewardess...)

Re: Hobby?

ikonoklastis":2hoo4ih6 said:
Το να γίνεις ιπτάμενος η μηχανικός στην πολεμική αεροπορία δεν είναι χόμπυ. Ειναι άκρως σοβαρή ευθύνη με τεράστιες ακαδημαικές και σωματικές προσπάθειες. Αν είναι για χόμπυ πάνε σε καμιά αερολέσχη και πέτα τα σαββατοκύριακα. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ζωή δεν είναι reality game.
(or better yet become a stewardess...)
Εννοείται αυτό αλλά όταν λέμε επάγγελμα-χόμπυ εννοούμε ένα επάγγελμα με το οποίο είσαι πωρωμένος και ασχολείσαι με αυτό και εκτός των ωρών εργασίας.Και γιατί μιλάς μόνο για Πολεμική Αεροπορία?Δηλαδή στην Πολιτική Αεροπορία δεν πρέπει να διαθέτεις την ίδια υπευθυνότητα?

OXI

Oχι.
1-Η σχολή Ικάρων είναι ανωτάτη (επίπεδο πολυτεχνείου)
2-Τα G στα μαχητικά απαιτούν τέλεια φυσική κατάσταση
3-Η αποστολή τους είναι να εκπαιδeυθούν και να συμμετάσχουν σε τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις.
-Δεν υπάρχει η ψευτο γκλαμουριά διότι είναι Στρατός άρα δεν έχει ερωτευμένες με τους πιλότους αεροσυνοδούς ούτε διανυκτερεύσεις σε χοτέλια για σύσφιγξη σχέσεων.
Αρα η πολεμική αεροπορία έχει απαιτήσεις.
Καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει για να γίνεις φερ`ειπείν χειριστής στην (λέω τώρα..) VENUS η απάντηση είναι ΟΧΙ.