Μικρά ελληνικά αεροδρόμια

• Thread starter Thread starter LEKPO1A
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με την ευκαιρία της ανάρτησης των φωτογραφιών (ευχαριστούμε πολύ!) να ρωτήσω κάτι.
Όλα αυτά τα Cessna 188, AgCat, Thrush, κτλ τι έχουν απογίνει; Βρίσκονται κάπου πεταμένα;
Πουλήθηκαν στο εξωτερικό; Χρησιμοποιούνται ακόμη;

Επίσης κάποια που είχαν απομείνει τελείως κουφάρια στον Μαραθώνα, θάφτηκαν κυριολεκτικά στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου κατά την διάρκεια των χωματουργικών εργασιών για την κατασκευή του κωπηλατοδρομίου.
Post automatically merged:

Πάντως, πρέπει να έχει πέσει πολύ η δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα (εάν εξακολουθεί να υφίσταται!).
Αν εννοείς τους αεροψεκασμούς, πράγματι, σαν αντικείμενο στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν υφίσταται, με εξαίρεση ίσως την καταπολέμηση κουνουπιών με ελικόπτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Last edited:
Ναι, τους αεροψεκασμούς εννοούσα.
Θυμάμαι παλαιότερα τα Bell 47 στο νησί, αλλά τα τελευταία χρόνια τίποτα πλέον.

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, και στο δικό μου νησί (Κέρκυρα) οι αεροψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς σταμάτησαν κάπου στο 2002 ή 2003. Εκείνες οι χρονιές πρέπει να έγιναν οι τελευταίοι αεροψεκασμοί σε καλλιέργιες σε όλη τη χώρα, κυρίως με Hiller UH-12.
Οι τελευταίες εταιρείες που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο ήταν η Agrionic/Bellavia και η Αεροεφαρμογές Χασκόπουλος. Η τελευταία ασχολείται ακόμη με αεροψεσμούς για κουνούπια μόνο (όχι καλλιεργιών).

Last edited by a moderator:
Έχεις δίκιο, βγαίνουμε εκτός θέματος.
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ενδιαφέρον θέμα, κατά την άποψή μου.

Σε μια γωνιά του αεροδρομίου Θήβας βρίσκονται 3 κατεστραμμένα υπερελαφρά.
To Icarus 42, OK-JUG28, κατέπεσε στις 23/9/2023 με τον πιλότο του να χάνει τη ζωή του. Για τα άλλα δύο δεν έχω πληροφορίες.