Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μια ερώτηση σχετικά με το Miles & More για όποιον ξέρει...
Γενικά αφού αν έχω καταλάβει καλά αν έχεις την Μ&Μ της Lufthansa ή την Μ&Β της Α3 μπορείς να κερδίσεις μίλια και από τις δύο εταιρείες, ποια καρτα συμφέρει περισσότερο, δηλαδή σου δίνει τα περισσότερα μίλια για τις πτήσεις ή χρειαζεσια λιγότερα μίλια για να κερδίσεις πτήσεις?
Υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτό το τομέα?

Της Lufthansa συμφέρει περισσότερο, αφού σου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες για κατανάλωση των μιλίων, λήγουν μετά από 3 χρόνια (αντί 1 χρόνο στην Aegean) και γενικά είναι πολύ πληρέστερο πρόγραμμα (συνεργασίες με ξενοδοχεία, car rental, duty free, πιστωτικές κάρτες...)

Σαφώς συμφέρει περισσότερο το miles and more της LH ως πρόγραμμα. Πέραν των συνεργασιών όπου μαζεύεις μίλια, έχεις και περισσότερα μίλια (750 αντί 600) στην κατηγορία Υ. Η 3ετής διάρκεια των μιλίων είναι σαφώς πιο συμφέρουσα σε σχέση με το χρόνο που έχει το miles and bonus, ενώ αν βγάλεις την πιστωτική Miles and More Mastercard από την Πειραιώς, με μία συναλλαγή το μήνα τα μίλια σου δεν λήγουν ποτέ... Τέλος, με το flight award booking μπορείς να κλείσεις ταξίδι με τα μίλια σου με μεγάλη έκπτωση, ενδεικτικά αναφέρω 15.000 μίλια για Ευρώπη...

Όταν λες τριετή διάρκεια,εννοείς τη διάρκεια εξαργύρωσης των μιλίων από τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός προς εξαργύρωση;

kleopatra":1qbam7vu said:
Όταν λες τριετή διάρκεια,εννοείς τη διάρκεια εξαργύρωσης των μιλίων από τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός προς εξαργύρωση;

Oχι. Ο χρόνος που μια καταχώρηση (π.χ. ταξίδι) στο λογαριασμό μιλίων παραμένει χωρίς να διαγραφεί (αν δεν έχει εξαργυρωθεί μέχρι τότε με award ticket)

Δηλ. στο λογαριασμό φαίνονται τα ταξίδια του τελευταίου έτους; Τα πιο παλιά εφόσον δεν έχουν εξαργυρωθεί χάνονται;

kleopatra":2j9gjdof said:
Δηλ. στο λογαριασμό φαίνονται τα ταξίδια του τελευταίου έτους; Τα πιο παλιά εφόσον δεν έχουν εξαργυρωθεί χάνονται;

Αν αναφέρεσαι στο M&M της Lufthansa, είπαμε τρία (3) χρόνια διατηρούνται τα μίλια κάθε ταξιδιού, προτού διαγραφούν (αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τότε).

Επειδή διάβασα όλο το θέμα και δεν έχει αναφερθεί κάπου θέλω να σημειώσω το εξής:
Υπάρχουν ναύλοι της Lufthansa (όχι εκπτωτικοί, ούτε προσφοράς) οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από το πρόγραμμα. Ταξίδεψα με Lufthansa σε U class και δεν μου πέρασαν τα μίλια καθώς δεν περιλαμβάνεται αυτή η θέση στον κατάλογο του προγράμματος. Περιλαμβάνεται όμως κανονικά στον κατάλογο του miles&more. Κοινώς δεν συμφέρει να χρησιμοποιεί κάποιος το miles&bonus! Τώρα γιατί η Aegean έχει διαφορετικό κατάλογο, αυτό είναι άλλο θέμα...

Το ιδιο επαθα και εγω.Ταξιδεψα με Lufthansa σε Τ class και δεν μου πέρασαν τα μίλια καθώς δεν περιλαμβάνεται αυτή η θέση στον κατάλογο του προγράμματος.Το ποιο παραδοξο ηταν οτι ηταν σε κοινο κωδικο με πτηση της Aegean .Ακομα και η εκδοση του εισιτηριου ηταν απο την Aegean!!!

πραγματι αν ριξεις μια ματια στην σελιδα miles&bonus της Α3 συγκέντρωση Μιλίων σε πτήσεις Lufthansa
http://www.aegeanair.com/Content.aspx?Page=103
δεν περιλαμαβανεται "class Τ". Αντιθετα στην σελιδα miles&more της LH "class Τ" περιλαμαβανεται για συγκέντρωση Μιλίων και σε πτησεις Α3 και σε LH
Εγω παντως πλεον οταν κανω την κρατηση δεν δηλωνω καρτα τακτικων μιλιων καμιας εταιριας και επιλεγω αργοτερα στο check in να περασω τα μιλια εκει που με συμφερει.
Τελος του μηνα για παραδειγμα που ταξιδευω με LΗ για Φρανκφουρτη "class Ε" και θα τα βαλω στην miles&bonus αφου μου δινει 500
ενω η miles&more δινει 125