Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Γνωρίζουμε μήπως βάλουν και επιλογή για upgrade σε business ως reward?
 
mxnk":18mmrhd6 said:
Μπήκα και με τα δύο τώρα!

Να περιμένω και αλλαγή στη κάρτα με το νέο αριθμό ή θα είμαι υπερβολικός; :D
Δήλωσε απώλεια και θα σου στείλουν καινούρια (και να ελπίζεις η καινούρια να έχει τον αριθμητικό κωδικό)!

Σε έναν φίλο μου που έχει ακόμα Temporary, του εμφανίζει να τυπώσει προσωρινή καρτούλα με τον νέο αριθμητικό κωδικό!

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, δεν επέτρεπε login με τον νέο κωδικό (παρόλο που τον εμφάνιζε), τώρα πλέον επιτρέπει να βάλεις για login τον νέο κωδικό!

Επαναλαμβάνω βέβαια την απορία μου: Μίλια A3 Miles&Bonus σε πτήσεις της LH που έχουν κρατηθεί μέσω του lh.com πώς κερδίζουμε αυτόματα (χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε claim στην A3 μετά την πτήση) καθόσον το site της LH δεν περιέχει την Α3 ως επιλογή στο πεδίο για FFP;
 
Ναι! Μόλις το επιβεβαίωσα!
Με ένα τηλεφώνημα μου πέρασαν αμέσως τον κωδικό στην κράτηση!

Έδωσα τον αριθμητικό κωδικό... Σωστό ή λάθος, θα δείξει! (Το ταξίδι βέβαια είναι μέσα Μαρτίου οπότε μέχρι τότε θα έχει στρώσει το Altea στην A3)!

ΥΓ: Μια απορία που πάντα την είχα με την LH. Το εισιτήριο εκδίδεται μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας των κατά τόπους γραφείων της LH.
Π.χ. το εν λόγω εισιτήριο το έκλεισα χθες το βράδυ και το passenger receipt μου ήρθε σήμερα το πρωί στις 11:30 από το ελληνικό γραφείο της LH!
Μία φορά πριν από κανένα χρόνο, ένας φίλος μου στην Νέα Υόρκη είχε εκδόσει τελευταία στιγμή (κάποιες ώρες πριν την πτήση) ένα εισιτήριο από Γερμανία για ΗΠΑ για μια φίλη του. Το εισιτήριο ενώ φάνηκε ότι εκδόθηκε κανονικά, δεν ίσχυε και η κοπέλα πήγε στο check-in και της είπανε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί το εισιτήριο. Τελικά αποδείχθηκε ότι έπρεπε να λειτουργεί το γραφείο της LH στις ΗΠΑ (το οποίο λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα αλλά όχι βράδυ που ήταν η ώρα που έγινε όλη αυτή η ιστορία)... Τελικά για να πετάξει η κοπέλα, έπρεπε να ακυρωθεί η κράτηση και να ξαναγίνει από γραφείο σε κάποια χώρα του κόσμου όπου ήταν ανοιχτή η LH (κι επειδή ήταν βράδυ στις ΗΠΑ και πολύ πρωί στην Ευρώπη, η κράτηση έγινε από Ευρώπη όπου μόλις άνοιγαν τα γραφεία)... Τι χαζό σύστημα είναι αυτό στη LH, εδώ στις ελληνικές εταιρείες, με το που κλείσεις ένα εισιτήριο, ό,τι ώρα και να είναι, μπορείς να πετάξεις κατευθείαν... Κι επίσης, ενώ ξέρουν ότι ισχύει αυτό, το site σου βγάζει κανονικά το εισιτήριο και σου στέλνει επιβεβαίωση, αλλά αν πας στο αεροδρόμιο τρως την ψυχρολουσία. Φανταστείτε ότι εκείνη την ώρα πέταγα κι εγώ από το κοσμοδρόμιο των Σπάτων για Νέα Υόρκη (με OAL τότε...) και από την πύλη αναχώρησης κυριολεκτικά λίγο πριν να μπω στο 340, με το λάπτοπ προσπαθούσα να βγάλω άκρη γιατί η τρίτη της παρέας θα έμενε αμανάτη στο Μόναχο ενώ το etix φαινόταν κανονικότατο, μέχρι που όλα ξεκαθαρίστηκαν με ένα τηλεφώνημα σε αγουροξυπνημένο υπάλληλο στο LH hotline της Αγγλίας... Ό,τι να'ναι!

Ρεζουμέ, έχουν και οι εταιρείες μας τα καλά τους!
 
gmmour":3h8b4tgy said:
Ξέρει κανείς πώς περνάμε A3 Miles and Bonus κωδικό σε κράτηση στο site http://www.lufthansa.com;;;

Δεν έχει για επιλογή την A3... Από το τηλ. κέντρο της Α3 μου είπαν ότι δεν ξέρουν πώς ακριβώς δουλεύουν οι κρατήσεις της LH και είτε να πάρω τηλ τη LH να μου περάσουν αυτοί τον αριθμό της κάρτας στην κράτηση (γιατί online δεν έχει επιλογή), είτε να δείξω την κάρτα στο check-in (αναγκαστικά σε counter γιατί το online check-in της LH πάλι δεν έχει την Α3) ή στην τελική να κάνω claim τα μίλια μέσω του site της Α3 μετά την πτήση (και να μην πετάξω τα boarding passes της πτήσης)...

Ξέρει κανείς αν γίνετια να περαστεί ο αριθμός της A3 κατευθείαν από το site της LH; (H κράτηση έχει γίνει από το site της LH)

Το ρώτησα αυτό στο τμήμα Miles&Bonus και μου απάντησαν ευγενέστατα όπως πάντα, πως τα μίλια σε πτήσεις Lufthansa θα περαστούν στο πρόγραμμα της Αegean είτε δείχνοντας την κάρτα τακτικών επιβατών του Miles&Bonus στο check-in, είτε σε περίπτωση που δεν είναι το πρώτο δυνατόν να γίνει για οποιονδήποτε λόγο, στέλνοντας τα boarding passes στην Aegean (απ' ότι κατάλαβα ταχυδρομικά, όπως γίνεται στις περισσότερες εταιρείες όταν δεν περνιούνται τα μίλια σου και στέλνεις τις κάρτες επιβίβασης για να τους αποδείξεις ότι πέταξες).
 
IATA":2f78avaq said:
Έχει κανείς ιδέα τι γίνεται όταν κάποιος είναι μέλος και στα 2 προγράμματα, miles and more και miles and bonus; Τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα να περαστούν στην κράτηση και οι δύο κάρτες, τα μίλια όμως που πιστώνονται; Φαντάζομαι όχι και στα δύο!

Ε φυσικά και όχι!!! Αν ήταν έτσι, τότε κάθε φορά που πετάμε με πχ με Alitalia να προστίθενται τα μίλια μας και στο πρόγραμμα της ΑΖ, και ταυτόχρονα στης Air France και Czech Airlines μιας και συνεργάζονται με παρόμοιο τρόπο όπως το Miles&More με το Miles&Bonus! :cool: Εσύ διαλέγεις σε ποιό πρόγραμμα τακτικών επιβατών θα προστεθούν τα μίλια σου και απ' όσο ξέρω δεν γίνεται να το αλλάξεις αυτό μετά την πτήση, γιατί μετά στο Boarding Pass στο check-in θα σου γράψουν σε ποιό πρόγραμμα προστίθενται τα μίλια οριστικά! Πριν το check-in μπορείς να αλλάξεις γνώμη όσες φορές θέλεις, ακόμα και αν στην κράτηση έχεις δηλώσει ήδη.
 
niogr":177xk63e said:
...απ' ότι κατάλαβα ταχυδρομικά, όπως γίνεται στις περισσότερες εταιρείες όταν δεν περνιούνται τα μίλια σου και στέλνεις τις κάρτες επιβίβασης για να τους αποδείξεις ότι πέταξες...
Επίσης γίνεται στέλνοντας με φαξ τις κάρτες επιβίβασης.
 
Διακασια Εξαργυρωσης

Καλησπερα σε ολους.

Μηπως γνωριζει κανεις ποια ειναι η διαδικασια εξαργυρωσης των μιλιων μεσα απο το site της Aegean Miles & More?
Παω εκει που εχει Request Award Ticket εχει επιλογη ημερομνιας και δρομολιγιου αλλα δεν εχει να επιλεξεις την ωρα και την πτηση που θελεις.
Δεν βρηκα καπου πληροφοριες για το πως γινεται η κρατηση On-Line.
Και μια αλλη ερωτηση υπαρχει χρεωση συναλλαγης για την κρατηση μεσα απο το site Miles & More?

Αν γνωριζει καποιος και εχει κανει την διαδικασια ας μου απαντησει γιατι ειμαι πρωταρης και θελω να εξαργυρωσω τα μιλια για πτηση.

Ευχαριστω :D
 
Eγω τους ειχα παρει τηλεφωνο οταν πηρα με τα μιλια μου εισιτηρειο αλλα πληρωσα τους φορους αεροδρομιου μονο,τωρα δε ξερω αν εχει αλλαξει αυτο
 
Τηλεφωνικος γνωριζω και ξερω οτι πληρωνεις μονο τους φορους απλα δεν καταλαβα την διαδικασια μεσα απο το site.
Οταν πηρες τηλ για να τα εηαργυρωσεις εσυ επελεξες ωρα και πτηση οι αυτοι σε βαλανε οπου βολευε?
 
Top