Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Σαν κάτοχος της Aegean Bonus Visa αλλά και της Miles & More Mastercard, σκέφτομαι να κάνω πιο απλή τη ζωή μου και να καταργήσω τη μία από τις δύο κάρτες (ή να σταματήσω να φορτώνω με συναλλαγές τη μία από τις δύο και να συλλέγω μόνο στο ένα πρόγραμμα). Δεδομένου ότι η Αιγαίου μπήκε επιτέλους στη Star Alliance, υποθέτω ότι δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο προγράμματα, όταν επιλέγω για εξαργύρωση τους τρίτους αερομεταφορείς της Συμμαχίας (THY, TAP, bmi, SAS). Επιπλέον, η Aegean Bonus μου δίνει μέχρι και 4 μίλια για κάθε €1 σε ορισμένα supermarkets και βενζινάδικα (σε μηνιαία βάση κερδίζω 2000 μίλια από τέτοιες συναλλαγές), όταν η M&M Mastercard εξακολουθεί να αποδίδει μίλια με λόγο 1:1. Απλά κάτι μου λέει ότι με τη δυνατότητα που θα έχουν πλέον όλοι οι τακτικοί επιβάτες της Star Alliance να εξαργυρώνουν πλέον εισιτήρια στις 3 θέσεις που δίνει η Αιγαίου σε κάθε πτήση για το σύνολο των μελών της Star Alliance και του προγράμματος Alpha Bank Bonus, οι πιθανότητες να βρίσκουμε πλέον award εισιτήρια περιορίζονται. Επιπλέον, Lufthansa Μ&Μ μου φαίνεται πιο "σταθερή" αξία και μου δίνει δυνατότητα για FlySmart awards και να πληρώνω τους φόρους με μίλια...

Μπερδεύτηκα. Εσείς τι λέτε;
 
Άσε φίλε κι εγώ που είχα μόνο τη Miles & More Mastercard έκανα αίτηση προχθές για την Aegean Bonus Visa για να πάρω αυτά τα 5.000 + 2.000 μίλια και τα χ4 που δίνει σε κάποιες συναλλαγές.

Τη Miles & More κι εγώ τη θέλω για τους φόρους που μπορείς πληρώσεις με μίλια. Είναι πολύ καλό αυτό. Εγώ λέω να κρατήσεις και τις δύο γιατί όλο και κάποια προσφορά θα βγάλει πάλι η Miles & More με hotels ή με double miles και τέτοια.
 
Miles & More για τα FlySmart Awards που δεν μπορεί να σου προσφέρει η AEGEAN σε καμία περίπτωση και Miles & Bonus για γρήγορη ανέλιξη σε Silver και Gold status που ισχύει πλέον για όλη την Star Alliance. Η επιλογή είναι δική σου, αν κι εγώ είμαι ακόμα σε δίλημμα!
 
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μία απορία σχετικά με την πρόσβαση στο Lounge της Α3 στην Θεσσαλονίκη. Πριν την ένταξη, στο lounge είχε πρόσβαση μόνο ο κάτοχος χρυσής κάρτας (και όχι ο συνοδός).

Στο lounge μετά την ένταξη αποκτούν δικαίωμα εισόδου όλοι οι gold της *Α. Ο γενικός κανόνας όμως για τους *Α Gold είναι ότι μπαίνει ο κάτοχος +1 συνοδός.

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως πλέον μπαίνει και ο συνοδός ή βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα; :)
 
Πιστεύω ότι εφόσον μπήκα με M&B Gold στο lounge της bmi στο Heathrow με 1 συνοδό, το ίδιο θα ισχύει και στα δικά τους. Για την Αθήνα πάντως υπάρχει επίσημη απάντηση ότι δέχονται συνοδό (μην κολλήσεις στο μόνο στο Lounge της Αθήνας μιας και είναι σχετικά παλιό post).

http://georgetasioulis.com/sinodos-sto- ... les-bonus/
 
Βρε παιδιά μπηκα στο λογαριασμό μου, επειδή ακόμα δεν μουστειλαν σπιτι την καινουρια καρτα,μηπως μπορέσω να την εκτυπώσω αλλα πουθενα δεν έχει στο πινακακι δεξια εκτύπωση καρτας..πως θα το κάνω;
 
Η είδηση αφορά τους κατόχους πιστωτικών καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συναλλαγών Alpha Bonus (όχι στο Miles&Bonus), που θέλουν να εξαργυρώσουν πόντους για award αεροπορικά εισιτήρια με την Αιγαίου:

Εφ' εξής, ο αριθμός πόντων που απαιτούνται για την έκδοση ενός εισιτηρίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ είναι 18000 έναντι των 16000 που απαιτούνταν μέχρι πρότινος, ενω για τα ταξίδια ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ απαιτούνται πλέον 26000 πόντοι, αντί για 22000, που απαιτούνταν μέχρι πρότινος.
 
Βέβαια, το καλό είναι ότι μπορεί να μεταφερθούν πόντοι από όλες τις πιστωτικές κάρτες Alpha στην Aegean Bonus Visa, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να μετατραπούν σε μίλια και να εξαργυρωθούν με τις προνομιακές τιμές του Miles & Bonus (22.000 return ticket για εξωτερικό).
Πάντως, γενικά είμαι απογοητευμένος από το frequent flyer πρόγραμμα της Aegean.
Πριν 1 βδομάδα αποπειράθηκα να κλείσω με τα μίλια μου αθήνα - ρώμη.
Είμαι κάτοχος της χρυσής κάρτας.
Ήθελα να φύγω Σάββατο πρωί (για να γλυτώσω το ξενοδοχείο της Παρασκευής βράδυ) και να γυρίσω Δευτέρα βράδυ.
Τη Δευτέρα ο ναύλος (χωρίς φόρους) είχε 76 ευρώ (κατηγορία semi - flex) και μου έδωσαν αμέσως το bonus εισιτήριο.
Το Σάββατο το πρωί ο ναύλος (χωρίς φόρους) είχε 104 ευρώ. Δηλ., πάλι στην κατηγορία semi - flex, αλλά πιο ακριβός. Το Σάββατο το πρωί δεν έδιναν κανένα εισιτήριο bonus. Τελικά έκλεισα bonus Παρασκευή βράδυ με 76 ευρώ.
Διερωτώμαι, λοιπόν, ποια είναι η χρησιμότητα του δήθεν "δωρεάν" εισιτηρίου, αν δεν διατίθεται με τους λίγο πιο ακριβούς ναύλους.
Δηλ., αν η Aegean δίνει δωρέαν εισιτήριο μόνο όταν υπάρχουν θέσεις που ούτως ή άλλως πωλούνται φθηνά (κατηγορία saver και τα πιο φθηνά semi flex), ποιο είναι το νοήμα της ύπαρξης του "δωρεάν" εισιτηρίου?? Για να βγάλεις εισιτήριο μετ' επιστροφής θες 22.000 μίλια. Για να αποκτήσεις τόσα μίλια, πρέπει να κάνεις πάρα πολλά ταξίδια και να πληρώσεις ένα σεβαστό ποσό. Αν είναι να μπορείς να εξαργυρώσεις τόσα πολλά χρήματα με τους πιο φθηνούς ναύλους (saver Και τους φθηνότερους της κατηγορίας semi flex), τότε το πρόγραμμα είναι δώρον - άδωρο.
Υποτίθεται ότι το miles and bonus θα είχε νόημα, αν μπορούσες να εξαργυρώσεις ακριβό εισιτήριο (δηλ. flex), γιατί τότε έχεις ανάγκη το δωρεάν εισιτήριο, στα ακριβά και όχι στα φθηνά εισιτήρια. Και φυσικά θεωρώ απαράδεκτη την εύκολη λύση της εξαργύρωσης δωρεάν εισιτηρίου σε θέση business. Γιατί να μην δίνουν σε θέση economy, όταν υπάρχουν τόσες κενές θέσεις?
Αν σ' αυτά προσθέσουμε τα block out periods στα οποία κυρίως οι περισσότεροι από εμάς ταξιδεύουμε και δεν επιτρέπεται η έκδοση "δωρεάν" εισιτηρίου, τότε το Miles and Bonus είναι μάλλον άχρηστο..
Γενικά, έχει κάποιος γνώση ποιος αποφασίζει και με ποια κριτήρια πόσες θέσεις δίνονται bonus και σε τι ναύλους / κατηγορίες??
Επίσης, έχει χρησιμοποιήσει κάποιο μέλος του forum τα εισιτήρια του miles & bonus για να τα εξαργυρώσει σε πτήσεις της Star Alliance? (Π.χ. Αθήνα - Δουβλίνο ή Αθήνα - Λισσαβώνα)? Ίσως έκει το πρόγραμμα έχει περισσότερη χρησιμότητα...
 
derion":6bx342ie said:
Διερωτώμαι, λοιπόν, ποια είναι η χρησιμότητα του δήθεν "δωρεάν" εισιτηρίου, αν δεν διατίθεται με τους λίγο πιο ακριβούς ναύλους.
Δηλ., αν η Aegean δίνει δωρέαν εισιτήριο μόνο όταν υπάρχουν θέσεις που ούτως ή άλλως πωλούνται φθηνά (κατηγορία saver και τα πιο φθηνά semi flex), ποιο είναι το νοήμα της ύπαρξης του "δωρεάν" εισιτηρίου??

Για να σου λύσω την απορία, θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάθε πτήση της Αιγαίου, διατίθενται αυστηρά μόνο 3 θέσεις για την Οικονομική θέση και δύο στη Διακεκριμένη για award εισιτήρια, είτε αυτά προέρχονται από εξαργυρώσεις της Alpha Bank σε πόντους Bonus, είτε από εξαργυρώσεις μιλίων από το Miles&Bonus, είτε από εξαργυρώσεις μιλίων από κατόχους άλλων προγραμμάτων της Star Alliance, είτε από δικαιούχους δωρεάν εισιτηρίων ΄που προέρχονται από καθυστερημένες πτήσεις. Στο inventory της Αιγαίου (όπως και σε όλες τις άλλες εταιρείες-μέλη της Star Alliance) οι θέσεις καταχωρούνται στο X class για την οικονομική (για τη μπίζνες δε θυμάμαι) και είναι απολύτως ανεξάρτητες από το τι πωλείται στην υπόλοιπη οικονομική ή μπίζνες. Επιπλέον, ισχύουν κάποια black-out dates για τις πτήσεις που συμπίπτουν με αυτές.
 
Top