Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Γενικά επειδή το έχω ψάξει πολύ η εξαργύρωση συμφέρει μόνο στα υπερατλαντικά ταξίδια .
Επίσης όσοι απορείτε γιτί να πληρώνουμε πανακριβα εισιτήρια για την συλλογή μιλίων , μην ξεχνάτε πως πολλοί ταξιδεύουν χωρίς να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος οπώτε το όποιο κέρδος από τα μίλια παραμένει κέρδος.
Σχετικά με τους φόρους, εγω που έκλεισα από το smart fly award με την LOT γιά Πολωνία οι φόροι ήταν μόνο 48 ευρώ (+15.000 μίλια ο ναύλος) ενώ το εισιτήριο εκείνη την στιγμή κόστιζε 190 ευρώ μαζί με φόρους. Όμως είδα πως σε άλλους προορισμούς ζητάει πολύ υψηλότερους φόρους . Κάποιος πρέπει να το εξηγήσει άν γνωρίζει τι γίνετε.
 
Για το ATH-GVA με Swiss μου βγάζει φόρους 112,67 και 149,81 μέσω ZRH για το fly smart. Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο λογικό αφού οι direct πτήσεις είναι σχετικά ακριβές.
Για ATH-TLS με Lufthansa μέσω MUC θέλει 208,92.
 
9078":w3gnl30r said:
Είχα στείλει mail και στην Lufthansa και στην Aegean για το αν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς τους στην Miles&Bonus ωστόσο δεν έχω λάβει καμμία απάντηση.
Μεταφορά μιλίων δεν γίνεται. Αν διαβάσεις τους όρους, το λέει καθαρά.
 
Θα "βγαλω" από την ερχόμενη εβδομάδα την Aegean Bonus Visa της Alpha. Είμαι ήδη μέλος του Miles & Bonus. Γνωρίζει κάποιος αν τα μίλια μου στο Μ&Β χάνονται ή συμψηφίζονται με τα 5000 που λαμβάνεις ως δώρο από την πιστωτική?
 
Αθροίζονται αρκεί κατά την υποβολή της αίτησης έκδοσης της πιστωτικής να έχεις δηλώσει τον αριθμό του προγράμματος τακτικών επιβατών.
 
Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου με το πρόγραμμα της Aegean, καθώς όπως έχει λεχθεί, δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από ένα πρόγραμμα marketing και μόνο.
Κάνω αίτηση διαδικτυακώς για εξαργύρωση μιλίων σε πτήση της LOT από Αθήνα για Κρακοβία.
Μετά από δύο ημέρες με κάλεσαν, αφού ο υπάλληλος δεν μπορούσε να βρει την εν λόγω πτήση. Του υποδεικνύω το νούμερο και μετά από κάποιες συνεννοήσεις που έκανε (με έβαλε στην αναμονή), με ενημέρωσε πως εξαργύρωση δε γίνεται σε όλες τις πτήσεις της Star Alliance, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες!
Μετά τον ρωτάω: "Δηλαδή μόνο σε πτήσεις της Aegean και σε συγκεκριμένες της Star Alliance γίνονται εξαργυρώσεις;", και μου απαντάει: "Ακριβώς."
Απλά απογοητεύτηκα γιατί πίστευα πως κάποιο ανταποδοτικό όφελος θα έχουμε λόγω της ένταξης στην Star...
 
Αυτό δε συμβαίνει μόνο στο Miles&Bonus αλλά και σε άλλα προγράμματα τακτικών επιβατών της Star Alliance. Εγώ που ζήτησα από το πρόγραμμα της Lufthansa να μου περάσουν μίλια από πτήσεις της Scandinavian Airlines, μου είπαν πως δεν μπορούσαν καθώς δεν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο δρομολόγιο στο δίκτυο της Star Alliance, παρόλο που η SAS είναι μέλος τους. Θέλω να πω δηλαδή πως πιθανότατα δεν είναι μόνο η Aegean που θα αδυναμούσε να σου εξαργυρώσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, και από τη Lufthansa να το ζητούσες μάλλον την ίδια απάντηση θα έπαιρνες...
 
Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατό να αλλάξεις σε μια κράτηση της Lufthansa τον αριθμό του προγράμματος από το Μiles&More στο Μiles&Bonus. Στο internet δεν έχει να επιλέξεις το FFP της Αegean. Πρέπει να επικοινωνήσω με την εταιρεία ή μπορώ να το αλλάξω πχ κατά τη διαδικασία του e-check in;
 
Έχω κάνει τηλεφωνικά παρόμοια αλλαγή.
Σε κράτηση και πτήση της Lufthansa άλλαξα τον αριθμό προγράμματος τακτικών επιβατών από το miles&more (της Lufthansa) σε miles&bonus (της Aegean).
 
Κι εγώ έχω κάνει την ίδια αλλαγή μέσω τηλεφώνου.

Μου είπαν πως προς το παρόν γίνεται μόνο μέσω του τηλ. κέντρου της Lufthansa
 
Top