Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Υπάρχουν κάποια booking classes για τα οποία δεν αποδίδονται μίλια σε ορισμένα προγράμματα τακτικών επιβατών, ακόμα και εντός της ίδιας συμμαχίας. Για παράδειγμα: αν η LX δίνει μίλια για το E-class της στο Miles&More, αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι άλλες εταιρείες θα δίνουν μίλια για τα E-class εισιτήρια της Swiss στα δικά τους προγράμματα, αν ο επιβάτης επιλέξει να χρησιμοποιήσει αυτά.

Γνωστός μου έκλεισε εισιτήριο για Tokyo με τη Lufthansa και επέλεξε να περάσει τα μίλια του από το ταξίδι στο Miles&Bonus, προκειμένου να διατηρήσει το Gold Status. Τελικά, δεν πήρε ούτε ένα μίλι από ολόκληρο το ταξίδι του, λόγω του ότι η Aegean δεν αποδίδει μίλια για εισιτήρια της Lufthansa σε L-class. Ενδεικτικά, η ίδια η Lufthansa απέδιδε το 50% των μιλίων, ενώ το Miles&Smiles της Turkish απέδιδε μόνο το 25%.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από το Miles&Bonus, όσον αφορά τις πτήσεις που εξυπηρετούνται από την ίδια την Αιγαίου.

Φίλε aakunz,
έχεις κάποια πληροφορηση πως το gold status του Miles & Bonus λήγει?

Γενικώς μέχρι τώρα δεν έχω πρόβλημα στην πίστωση μιλίων τόσο στην Α3 όσο και στην LH.
Πάντως υπάρχουν μερικά παράδοξα στη συγκέντρωση μιλίων μεταξύ των μελών της συμμαχίας. Δύο πρόσφατα παραδείγματα : Τον Μάρτιο πέταξα Πράγα μέσω Μονάχου με την LH και τα 4 σκέλη της πτήσης μου ήταν class U για την οποία η Miles&Bonus A3 έδινε 0 μίλια ενώ η Mles&More LH 4x750 = 3.000 μίλια !!! Ίσως λογικό στις δικές τους πτήσεις να δίνουν τα μίλια πιο ανοιχτόχερα…. Έλα όμως που την προηγούμενη εβδομάδα σε πτήση LH DUS-ATH class W η Miles&More έδινε 125 μίλια ενώ η Miles&Bonus A3 μου έδωσε 500 ολόκληρα μίλια !!!
Θέλει λίγο ψάξιμο που θα πιστώνουμε κάθε φορά τα μιλιά μας.
Σχετικά με την Gold της Α3 , έχει ημερομηνία λήξης ? δεν το έχω ακούσει πάλι . Η δική μου πάντως δεν αναγράφει κάποια λήξη επάνω.

Η swiss δίνει μίλια στο miles & bonus για όλα τα booking classes σε αντίθεση με τη lufthansa η οποία εξαιρεί τις κατηγορίες O, I, X, T, L, U, E.

Η δική μου κάρτα λήγει τον 12/2014 αν και μου είπαν από την aegean πως αν γίνεται μια σχετικα normal χρήση μέσα στο έτος δε θα την ακυρώσουν

Σε δική μου επικοινωνία με το Miles and Bonus, σχετικά με την αναγραφόμενη ημερομηνία στην κάρτα μου, με διαβεβαίωσαν πως καμία αλλαγή δεν υφίσταται στην πολιτική της εταιρίας, ήτοι το status της Gold κατηγορίας ΔΕΝ λήγει.. Επίσης μου είπαν πως η αναγραφόμενη ημερομηνία είναι η "θεωρητικώς ανεκτή περίοδος λειτουργίας της κάρτας" πέραν της οποίας οι κάρτες θα αντικαθίστανται ώστε να μην απομαγνητίζονται..
Βέβαια, όλα αυτά μάλλον θεωρητικά :wink:

Εβγαλα Miles & Bonus της μητερας μου χτες!
Υπαρχει περιπτωση να ζητησω αναδρομικα να μπουν τα μιλια απο ενα ταξιδι που εκανε με την Α3 πριν ενα μηνα απο γερμανια?
Ακουγεται λιγο χαζο αλλα ειπα ας κανω μια ερωτηση?...

Απ' όσο γνωρίζω, μπορείς. Αρκεί να έχει κρατήσει το boarding pass. Μπες στη σελίδα της Miles & Bonus και συμπλήρωσε εκεί που λέει αναζήτηση μιλίων από πτήση.

Thanks GP707, κι εγω αυτο καταλαβα απο τις λεπτομεριες που διαβασα στο Miles & Bonus και στγκκεριμενα για ανδρομικα μιλια μεχρι 6 μηνες πριν!
Θα κανω αιτηση αναζήτηση μιλίων κι αν μπουν θα ενημερωσω το forum...

μπαινουν κανονικοτατα..εβαλα και δικα μου και της γυναικας μου..

Καλησπέρα σε όλους σας........

είμαι κάτοχος της miles and bonus και κουτσά στραβά τα καταφέρννω........... :D :D :D
Επειδή έψαξα όλες τις σελίδες και δεν υπάρχει καμιά πληροφορία. Θέλω να ταξιδέψω Καταρ και βρήκα με την BMI πτήση, μιας και με συμφέρει για τα μίλια, είδα όμως ότι η πτήση γίνετε με αεροσκάφος τη Qatar airways σε αυτή τη περίπτωση παίρνω τα μίλια η όχ (οι κωδικοί μάλιστα είναι στην ΒΜΙ )?? Αυτό το έχω παρατηρήσει και με την LH όταν ήθελα να ταξιδέψω Μάλτα και έλεγε ότι η πτήση θα γίνει με αεροσκάφος της Air Malta...

Επίσης άμα βγάλω κάρτα της Alpha bonus που μου δίνει τα 5000 μίλια δώρο αυτά τα μίλια χρησιμεύουν στην αναβάθμιση???

Ευχαριστώ εκ το προτέρων...!!!!!