Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
χίλια συγνώμη για την ασχετοσύνη μου αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι λοιπόν έστω ότι είμαι μέλος της aegean και του miles & bonus αυτό σημαίνει ότι είμαι και σε όλες τις συνεργαζόμενες αεροπορικές της star alliance?

p.s. my fisrt comment!
 
Γεια σου Σταυρίνα,

Όχι. Κάθε εταιρεία έχει συνήθως το δικό της πρόγραμμα τακτικών επιβατών. Κάποιες εταιρείες, εντός της ίδιας Συμμαχίας έχουν κοινό πρόγραμμα, όπως η Lufthansa, Swiss, Brussels Airlines, LOT, Adria, Croatia Airlines, Luxair, που ανήκουν στη Star Alliance και έχουν το πρόγραμμα Miles & More.

Όταν είσαι μέλος ενός προγράμματος μιας αεροπορικής εταιρείας, μπορείς -υπό προϋποθέσεις- να συλλέγεις μίλια και από όλες τις άλλες αεροπορικές εντός της ίδιας συμμαχίας, ακόμα κι αν δεν είσαι μέλος στα δικά τους προγράμματα. Επιπρόσθετα, αν ανήκεις στις ανώτερες βαθμίδες ενός προγράμματος, τότε αυτή η βαθμίδα αναγνωρίζεται και από τις άλλες εταιρείες της Συμμαχίας και αποκτάς τα αντίστοιχα προνόμια (έξτρα δωρεάν αποσκευή, προτεραιότητα στη λίστα αναμονής, πρόσβαση στα Lounges κλπ).
 
Κάπως πρέπει να βγουν τα φράγκα για τα νέα 320, οπότε στο Μ&Β δίδεται πλέον δυνατότητα αγοράς περισσότερων μιλίων αναβάθμισης (έως 1000 για τα Blue, έως 2000 για τα Silver και έως 3000 για τα Gold).

Επίσης, διπλασίασαν την τιμή (έτσι, γιατί μπορούν). Πέρσι ήταν 25 ευρώ για 500 μίλια, τώρα είναι 50 ευρώ.

Πληροφορίες εδώ
 
Ο αιφνιδιαστικός διπλασιασμός του κόστους αγοράς από 25€ σε 50€ ανά 500 μίλια αναβάθμισης, χωρίς καμμία προειδοποίηση και μόλις 8 μέρες πριν από το τέλος της χρονιάς (23 Νοεμβρίου) για την ανανέωση της χρυσής/ασημένιας κάρτας για όλους τους παλαιούς πελάτες της Aegean & Olympic, είναι μια εντελώς απαράδεκτη και ανέντιμη τακτική που μόνο στην Ελλάδα και σε αντίστοιχης τριτοκοσμικής κουλτούρας χώρα θα μπορούσε να συμβεί! :rant:

Ντροπή στην Aegean! ειλικρινά ποτέ δεν περίμενα τέτοια κατάπτυστη αντιμετώπιση απέναντι στους πιστότερους πελάτες της. :wall: Πραγματικά δεν το βλέπω καν σαν αρπαχτή, είναι χειρότερα και νοιώθω σαν κάποιος να με ξάφρισε ξαφνικά 100€ (για το επιπλέον κόστος αγοράς των 2.000 μιλίων που χρειάζομαι, δηλαδή από 100€ σε 200€)
Προφανώς και είναι δικαίωμά της να καθορίζει τους όρους του προγράμματος, αλλά κανείς απο τη Διοίκηση ή τους Marketeers δεν σκέφτηκε οτι δεν θα της κόστιζε τίποτα να έδινε μία προειδοποίηση και να ανακοίνωνε την αλλαγή από π.χ. 1/1/18 ? :rant:
 
Σιγουρα δεν ειναι φθηνο αλλα πολλες εταιριες ουτε καν εχουν προς πωληση μιλια αναβαθμισης.

Στις ΗΠΑ, προς το τελος της χρονιας, και οχι παντα, οι 3 μεγαλες δινουν την επιλογη αγορας μιλιων αναβαθμισης.

Στο παρακατω παραδειγμα θα δεις οτι τα 5,000 μιλια κοστιζουν $695 (500 μιλια = $69.5 $ ~ 59 ευρω). Οποτε η Α3 εναρμονιζει τις τιμες τις με αλλες εταιρειες οπως η Delta.

delta-mqm.png


Πηγή: https://thepointsguy.com/2015/12/buy-de ... 16-status/
 
Sorry την παλεύει η Α3? Βάζω στο site Αθήνα-Σίδνεϊ, μου βγάζει επιλογές με etihad και singapore. Kαι με singapore μου λέει οτι θα λάβω 1900 μίλια σύνολο στο roundtrip? Πάνε καλά?
 
Δες μήπως κάποιοι από τους ναύλους δε δίνουν μίλια (σε κάποια sectors εννοώ). Ακόμα καλύτερα παρ'τους ένα τηλέφωνο να βεβαιωθείς πόσα μίλια θα πιστωθούν.

Edit: το βλέπω κι εγώ, όντως περίεργο. Λογικά δε σου δίνουν μίλια στα legs της singapore διότι είναι codeshare? (παράλογο αλλά πιθανό). Γενικώς κλείσε ΜΕ την Singapore. Και τα μίλια σου θα πάρεις φουλ, και αν οτιδήποτε πάει στραβά και πρέπει να αλλάξεις ημερομηνίες κλπ θα είναι πολύ πιο εύκολο. Απλώς δες τι ναύλους βγάζει και υπολόγισε τις αποστάσεις για να δεις τι μίλια θα πάρεις τελικά.

Δεύτερο edit: Νομίζω το θέμα είναι όντως ότι το class που σου βγάζει στην singapore δε δίνει μίλια. Με ethiopian που κοιτάζω για ADD τα βγάζει σωστά, άρα μάλλον απλώς χρειάζεσαι ακριβότερο fare για να πάρεις μίλια από SQ.
 
Γενικά οι ξένες εταιρείες είναι περίεργες με τα μίλια. Δεν είναι σαν την Aegean που πάντα δίνει μίλια.. Δηλαδή έκαναν οι γονείς μου με Lufthansa ATH - Μόχανο - Πεκίνο roundtrip και πήραν μηδέν μίλια...
 
Η Α3 δίνει πάντα μίλια για τις δικές της πτήσεις στο δικό της πρόγραμμα (Miles& Bonus), όχι όμως απαραίτητα και στα προγράμματα άλλων εταιριών. Παρόμοιο ισχύει και για την LH (στο Miles&More θα έπαιρναν μίλια για τις πτήσεις τους).

Δηλ. είναι κοινό φαινόμενο ότι για κάποιους χαμηλούς ναύλους δεν παίρνεις μίλια σε πρόγραμμα άλλης εταιρίας.
 
Α μάλιστα. Δεν το ήξερα...

Πάντως να κλείνεις εισιτήριο με lufthansa τόσα μίλια και να μην παίρνεις τίποτα είναι λίγο κάπως. Δεν λέω να δώσει 13.000 μίλια ath - jfk με εισιτήριο των 300-400 ευρώ αλλά ας έδιναν έστω 2.000 μίλια. Anyway.
 
Top