Miles & Bonus

  • Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Όταν σχεδιαζόταν το «ανανεωμένο» Miles+Bonus, εκτός από το «ξεσκαρτάρισμα» των Χρυσών Μελών, υπήρχε και η πρόβλεψη για ισόβιο χρυσό status για όσα μέλη κατάφερναν να διατηρήσουν την ιδιότητα του Χρυσού Μέλους για πάνω από 10 συνεχόμενα χρόνια. Κι ενώ το «ξεσκαρτάρισμα» έγινε κανονικά, το lifetime δεν ανακοινώθηκε και δεν εφαρμόστηκε, αφού το «ανανεωμένο» Miles+Bonus δεν έχει καν κλείσει τα 10 χρόνια ζωής.
 
  • Like
Reactions: SGM
Στην αρχή του M&B γινόσουν ισοβίως gold αν διατηρούσες την βαθμίδα για 5 συνεχόμενα χρόνια. Όπως λέει και ο aakunz υπήρξε η σκέψη να πάει στα 10 όταν άλλαξαν οι προϋποθέσεις αλλά έμεινε στα χαρτιά.
 
  • Like
Reactions: SGM
Το θέμα με τις εξαργυρώσεις μιλίων σε πτήσεις με παραπάνω από ένα σκέλος εξακολουθεί να υπάρχει. Προτού μπω στη διαδικασία να ψαχτώ με το τηλεφωνικό κέντρο της aegean, έχει κανείς κάποια παραπάνω πληροφόρηση;
Μάλλον δε πρόκειται για τεχνικό λάθος για να κρατάει τόσο καιρό...
Σε σημερινή επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο με ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με άγνωστη ημερομηνία επίλυσης. Δυστυχώς περιλαμβάνει όλες τις Star Alliance international connecting flights πχ και μια πτήση ZRH-ATH μέσω FRA δεν την εμφανίζει. Γενικά το σύστημα εμφανίζει μόνο τις απευθείας πτήσεις από μια πόλη σε μια άλλη. Το τηλεφωνικό κέντρο βλέπει αυτές τις πτήσεις και στις κλείνει χωρίς τα 20€ χρέωση. Το κακό για πτήσεις που δεν έχει ακόμα διαθεσιμότητα πχ για Καλοκαίρι, πρέπει να παίρνεις κάθε τόσο τηλέφωνο και να τους βάζεις να ψάχνουν μήπως άνοιξε κάποια ημερομηνία.
Δεν μπορώ να καταλάβω μετά από 1μιση με 2 μήνες που υπάρχει το τεχνικό θέμα δεν μπορούν να το επιλύσουν!!! Και αυτό είναι θέμα Α3 αφού στα sites των άλλων εταιριών μια χαρά φαίνονται οι αντίστοιχες πτήσεις.
 
  • Like
Reactions: SGM
Δεν μπορώ να καταλάβω μετά από 1μιση με 2 μήνες που υπάρχει το τεχνικό θέμα δεν μπορούν να το επιλύσουν!!! Και αυτό είναι θέμα Α3 αφού στα sites των άλλων εταιριών μια χαρά φαίνονται οι αντίστοιχες πτήσεις.

ή δεν θέλουν... :rolleyes:
 
  • Like
Reactions: SGM
Επίσης αυτό που δεν κατανοώ είναι οι μεγάλες διαφορές στο πόσο πρέπει να πληρώσει κάποιος όταν κλείνει με μίλια. Στο ίδιο δρομολόγιο ή ακόμα και στην ίδια πτήση. Πως τιμολογείται αυτό και βγαίνουν τόσο διαφορετικά ποσά; Πχ στην ίδια ακριβώς πτήση η Α3 ζητάει τα μίλια συν 133€ ενώ η UA ίδια μίλια και 37€. Το έχω διαπιστώσει και αντίστοιχα με υπερβολικά ποσά που ζητάει η Lufthansa ή η Korean σε σχέση με άλλες όπως TAP, United κλπ. Η μία 300€ και η άλλη 23€. Οι φόροι αεροδρομίων ή οι λοιπές χρεώσεις δεν είναι ίδιοι ή έστω παρόμοιοι για όλους;
 
Γενικά οι φόροι αεροδρομίων κτλ. είναι fix. Πολλές εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Lufthansa που ανάφερες, στους "φόρους" που γράφουν προσθέτουν και δικές τους χρεώσεις, όπως π.χ. τον επιναυλο καυσίμου. Αυτήν την χρέωση, όπως και άλλες μη κρατικές χρεώσεις, τις προσθέτουν με την κατηγορία Carrier imposed surcharges.

Με άλλα λόγια, το free εισιτήριο δεν είναι εξ ολοκλήρου free, αλλά με αυτό τον τρόπο βάζουν λεφτά στα ταμεία τους με πλάγιο τρόπο. :doubt:
 
Έτσι ακριβώς. Στα ενδο-ευρωπαϊκά δρομολόγια, μπορείς να δεις ναύλο €26 και επίναυλο YQ €70. Όταν κάνεις εξαργύρωση, τα €70 είναι πληρωτέα κι εσύ έχεις καταλήξει να έχεις «κάψει» 30.000 μίλια για μία έκπτωση €26. Με δεδομένο ότι οι εξαργυρώσιμες με μίλια θέσεις αντιστοιχούν στους χαμηλότερους τιμολογιακά ναύλους (δεν είναι διαθέσιμες όταν η πτήση έχει ικανοποιητική πληρότητα), το όφελος είναι πραγματικά μικρό. Με άλλα λόγια, στις περισσότερες πτήσεις, βρίσκεις εξαργυρώσιμη θέση, μόνο όταν υπάρχουν παράλληλα φθηνές διαθέσιμες θέσεις προς πώληση. Τα μίλια έχουν αξία σε εξαργυρώσεις για premium classes (Premium Y, C, F) και για την απόκτηση premium status.
 
Μια ευχάριστη έκπληξη η τοποθέτηση πεδίου εκπτωτικου κωδικού κατά την προσθήκη θέσης (μετά την ολοκλήρωση της κρατησης). Πιθανολογώ πως πλέον είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν και τα κουπόνια για upfront θέση από τις τραπεζικές κάρτες Aegean Bonus.
 

Attachments

  • Screenshot_20220112-141114_Aegean Airlines.jpg
    Screenshot_20220112-141114_Aegean Airlines.jpg
    153,7 KB · Προβολές: 46
Φαίνεται να επιλύθηκε το θέμα των award εισιτηρίων με ενδιάμεσο σταθμό. Ας ελπίσουμε μόνιμα
 
Σειρά παίρνει η αναβάθμιση θέσης με μίλια, γιατί προς το παρών αυτό γινεται μονο σε star alliance εταιρίες, εκτός Aegean Olympic οπου χρειάζεται τηλεφώνημα.
 
Top