Μιας που έκανα την ερώτηση για το πάρκινγκ, η ''εμπειρία'' μου σχετικά με το πρόγραμμα την περίοδο των εορτών: είχα κλείσει MUC-ATH και ΑΤΗ-DUS επιστροφή. Δύο ενήλικες, ένα βρέφος.
- Και για τις δύο πτήσεις έκανα αίτηση αναβάθμισης ως gold, δεν αναβαθμίστηκε καμία θέση και τα 4 κουπόνια πάνε άκλαφτα και αυτή την χρονιά, καθώς όλες οι αιτήσεις ήταν ανεπιτυχείς. Στο MUC-ATH υπήρχαν σίγουρα άδειες θέσεις στην business, γύρω στις 4-5 από αυτές. Στα 9.5 χρόνια gold, έχω αναβαθμιστεί κάπου στις 4-5 φορές από τα 36 κουπόνια που έχω πάρει, λίγο πάνω από το 10% των κουπονιών δηλαδή.
-Την πτήση προς DUS την πλήρωσα εν μέρη με 14800 μίλια που ισούνται με 50Ε. Τα 500 μίλια δηλαδή της Α3 που σου δίνει για την χρήση του lounge ως αποζημίωση ( ; ), είναι ισάξιο 1,6 Ευρώ.
- Ενδιάμεσα πέταξα αυθημερόν για Παρίσι με Air France και προσπάθησα να χρησημοποιήσω το κουπόνι ''δωρέαν πάρκινγκ''. Δυστυχώς και ήταν αδύνατο, καθώς αυτό είναι διαθέσιμο προς χρήση, μόνο όταν υπάρχουν οι θέσεις των 5Ε διαθέσιμες. Έτσι πλήρωσα 8Ε για το πάρκινγκ ΕCΟ Value ή κάπως έτσι (που την βρίσκω πολύ καλή τιμή) αλλά με κάνει να αναρωτιέμαι τι έχουν στο μυαλό τους στην Aegean, ως προς την προσφορά προνομίων τους.
- Η Air France ήταν το ένα σκέλος Economy και η επιστροφή Βusiness, και τα δύο με μίλια. Πολύ χαμηλότερα μίλια για τις 2 πτήσεις από την Α3 (και τιμή σε Ευρώ), αλλά κατώτερο προιόν ειδικά στην business. Το lounge είναι μάλλον άδικο να το συγκρίνω μεταξύ ΑΤΗ και CDG λόγω χώρου.
-Όταν είδα ότι ήμουν σε waiting list για τα κουπόνια, ρώτησα άλλους φίλους που ταξιδεύαν να τους αναβαθμίσω. Το τηλεφωνικό κέντρο την Κυριακή ήταν σε 40' αναμονής λόγω του συμβάντος με τις επικοινωνίες και έτσι τρεις ημέρες μετά μίλησα μαζί τους, για να λάβω την απάντηση ότι πλέον δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση επιβάτη που δεν είναι στην ίδια κράτηση. Καθώς δεν θυμόμουν να έχω κάπου πληροφορηθεί για αυτό, ρώτησα πότε άλλαξε και η υπάλληλος είπε ότι είναι από 5/5/25. Έψαξα το email και είδα ότι όντως υπάρχει η πληροφορία: ''Η αναβάθμιση είναι δυνατή για εσάς ή και για επιβάτη ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κράτηση με εσάς'', αν και θεώρησαν σωστό να μην πουν ξεκάθαρα ότι διέγραψαν άλλο ένα προνόμιο.
- Η κατάσταση με το application δεν είναι καλή και έχει ξαναγραφτεί. Όποτε θέλει συνδέεται, όποτε θέλει σου βγάζει το σάιτ, άλλες φορές το OTP δεν φτάνει ποτέ στο κινητό αλλά φτάνει στο email, έχουν προστεθεί υπηρεσίες άναρχα, γενικά είναι αρνητική εμπειρία. Το χειρότερο είναι ότι σε αιτήσεις αναβαθμίσεων σου βγάζει λάθος ή τυχαίες πληροφορίες. Έτσι, μιας που πλέον πρέπει να είσαι μάντης για να καταλάβεις πότε έχεις βαλίτσα, σε ποιο ναύλο, πόσα κιλά κλπ κοίταξα στο manage my booking για να δω τι δικαιούμαι: είναι σαν την προφητεία που θα έχεις δεύτερη βαλίτσα, αλλά δεν θα έχεις δεύτερη βαλίτσα. Η τσεκινατζού στο ΑΤΗ με πληροφόρησε ότι πρέπει να πληρώσω δεύτερη βαλίτσα και όταν της έδειξα το σκρινσοτ και της είπα πλαγίως ότι η εταιρεία είναι λίγο της πλάκας για να μην ξέρει ούτε αυτή, ούτε εγώ τι δικαιούμαι και τι όχι (κάτι ψέλισε ότι oι light ναύλοι δεν έχουν βαλίτσα για τους gold, αλλά και πάλι εγώ το έβλεπα στο app), μού έδωσε ένα χαρτάκι να πάω στις εκδόσεις εισιτηρίων της εταιρείας. Οφείλω να ομολογήσω ότι τις πήρε τις βαλίτσες όμως από πριν, γιατί και η ίδια έδειξε να μην ξέρει τι γίνεται, οπότε έτσι και αλλιώς το χαρτάκι δεν είχε και πολύ νόημα. Για το ενδιαφέρον της υπόθεσης πήγα 7:30πμ με ένα βρέφος στις εκδόσεις εισιτηρίων, εκεί η υπάλληλος μου είπε ότι η δεύτερη αποσκεύη είναι του βρέφους, το οποίο όμως είναι λίγο δύσκολο καθώς δεν είχα confort flex ναυλο (σε αυτή την περίπτωση θα είχα έτσι και αλλιώς δωρεάν αποσκεύη). Όπως και να έχει, επειδή κατάλαβα ότι μόνο χαμένος θα έβγαινα και θα με βάζαν να πληρώσω μια αποσκεύη που είχαν ήδη αποδεχτεί, έφυγα.
- Το lounge του προγράμματος παραμένει μη προσβάσιμο για gold μέλη με συνταξιδιώτες και έτσι πήγα στο διπλανό της Goldair. Πάνω κάτω δεν βρίσκω μεγάλη διαφορά στα προσφερόμενα γεύματα, δεν έχουν εφημερίδες αλλά λίγο το κακό. Παραμένει πάντως προβληματικό το να διώχνεις μέλη από το lounge σου και να τους στέλνεις σε άλλη εταιρεία.
Γενικότερα, έχω το gold για άλλους 12 μήνες (με τα ''νέα'' κουπόνια να ανανεώνονται μέσα Ιανουαρίου) αλλά πολύ χαμηλές προσδοκίες από τα οφέλη. Τα κουπόνια αναβάθμισης είναι η μόνη διαφορά σε σχέση με το να είσαι gold σε άλλη εταιρεία και έτσι, λόγω και των τελευταίων αλλαγών, από φέτος θα τα μαζεύω με τους Τούρκους, για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Το βρίσκω λίγο βλαχομπαροκ εμπαιγμό να σου διαφημίζουν ένα προνόμιο και να μην στο δίνουν ποτέ, έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα σε σχέση με τους συχνούς πελάτες τους.