Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν έγινε ετσι ακριβώς. Δεν είχα κάνει αίτηση, 1 μέρα πριν είδα 3 award tickets και τότε έκανα και έγινε η αναβάθμιση.
Κάποτε που παρακολουθούσα πτήσεις για Λονδίνο απ το expert flyer 2 μέρες ή 1 πριν, δεν θυμαμαι, άνοιγαν θέσεις για αναβάθμιση σχεδόν σε όλα τα δρομολόγια.
σε συμφερει να κανεις αιτηση και να εισαι στη waiting list
διοτι αν περιμενεις να δεις award θεσεις, μπορει πριν τις δεις να τις παρουν οσοι θα ειναι σε waiting list

Ναι! Βασικά, είχα κάνει το ακύρωσα, μετά προσπάθησα να κάνω challenge δεν λειτούργησε ποτέ. Κάποιο conflict παίχτηκε με το πρώτο αίτημα με κουπόνια. Τελευταία στιγμή ας πούμε έκανα αίτηση.
Ήταν αρκετές βαλίτσες λόγω άλλου ταξιδιού και επέλεξα αυτό.
Το κάναμε θέμα στο τηλεφωνικό και απαιτήσαμε τα κουπόνια λόγω δικού τους θέματος του challenge πέρα από το κράξιμο για το app που δεν άνοιγε της ώρα που δίναμε βαλίτσες και είπαν εννοείται να τα ζητήσετε.
Βασικά οι 2 συνταξιδιώτες μου είχαν ανταπόκριση πάλι με Α3 και η Ιταλίδα στον γκισέ ήθελε τον αριθμό κράτησης της επόμενης να στείλε τις βαλίτσες εκει. Όμως το φοβερό app δεν άνοιγε σε κανέναν.

Τελικά δεν το δέχτηκαν όταν εκανα παράπονο μέσω email. Παλιότερα πάλι σε θέμα δικό τους με πληρωμή μέσω challenge έκαναν δώρο 2 αναβαθμίσεις.

Δεν θα τα ζητούσα αλλα μας τα είχα πρήξει με όλα αυτα τα bugs

Νομίζω ότι όταν βλέπω Free Parking at Long Term P3 και το ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ VALUE έχει θέσεις (αυτές των 8Ε), είναι επόμενο να περιμένω να μου δίνει πρόσβαση. Ούτε στους όρους διαβάζω κάτι περισσότερο για να καταλάβω τι παίζει.
Το κουπόνι είναι μόνο για το απλό και πιο ακριβό Long Term όχι το Value (πρώην economy P3)

Για να ξεκαθαρίσω τι έγινε με το πάρκινγκ: μπαίνω στο ειδικό σάιτ της Aegean, έβαλα την ημερομηνία κ μου έβγαζε 8Ε/ημέρα. Όταν στο πεδίο ''Do you have a promotional/discount code?'' έβαζα τον αριθμό του κουπονιού, ΟΛΕΣ οι επιλογές ήταν grayed out και δεν μπορούσα να κάνω καμία κράτηση. Δεν είχα προτίμηση σε πάρκινγκ, έτσι και αλλιώς όλα σχεδόν ίδια απόσταση είναι.

Θα ήταν λογικό δηλαδή σε Light ναύλο να εγκρίνεται η αναβάθμιση σε Business;
H ερώτηση είναι για την Aegean περισσότερο, εγώ ξέρω ότι στα 36 κουπόνια, έχω αναβαθμιστεί 5 φορές μαξ. Booking class S ήταν, οπότε λογικό είναι. Σε λίγο θα πρέπει να απολογούμαστε επειδή περιμένουμε την εταιρεία να εκπληρώσει ότι υπόσχεται με τεράστια γράμματα και βάζει 10 προϋποθέσεις με μικρά γράμματα στους όρους.

Κατά το bag drop, στο gate, και κατά την επιβίβαση, όταν είδες τις διαθέσιμες θέσεις, ρώτησες την υπεύθυνη της καμπίνας, γιατί δεν έχει γίνει η αναβάθμισή σου, και ζήτησες να γίνει επιτόπου;

Στο τσεκ-ιν δεν είναι staff της Aegean. Στο Μόναχο νομίζω ήταν LH, στην δε Αθήνα οι πτήσεις προς Γερμανία τουλάχιστον γίνονται σε ξεχωριστά ντεσκς από υπαλλήλους της Goldair (τουλάχιστον προχτές). Δεν περιμένω να ξέρουν πολλά, η στην Αθήνα μου είπε το κλασσικό δεν εγκρίθηκε. Για την υπέυθυνη καμπίνας: όταν έχεις ένα βρέφος, 2-3 τσάντες και τους από πίσω να περιμένουν να βολευτούν είναι δύσκολη τέτοια συζήτηση. Αυτά τα έκανα στα νιάτα μου, πλέον απλά θέλω να κάτσω. Θα στείλω πάντως σχετικό εμαιλ στην εταιρεία, μετά και από παρότρυνση της κυρίας στο τηλεφωνικό κέντρο μού είπε ότι αυτό που είδα δεν ισχύει.

Δεν έχει σημασία και αυτό αναφέρεται στους όρους. Έχει να κάνει με την διαθεσιμότητα θέσεων προς αναβάθμιση η οποία και αλλάζει ανα πάσα στιγμή.
Το γνωρίζω ότι αναφέρεται στους Όρους. Δεν κατηγορώ την Aegean ότι δεν τηρεί τους Όρους της, αλλά πιστεύω ότι παραπλανεί με την δήθεν προσφορά της. Τι σημαίνει διαθεσιμότητα θέσεων προς αναβάθμιση, αυτή δεν το ορίζει αυτό; Όταν λες σου δίνω 4 κουπόνια αλλά 9 στις 10 δεν έχω θέση προς αναβάθμιση, είναι ίσως και καταχρηστικό. Απλά δεν ασχολείσαι και πας σε άλλο πρόγραμμα, για αυτό είπα ότι θα είμαι και εγώ και αυτοί χαρούμενοι με τους Τούρκους.

Last edited:
Κοίταξε γενικότερα συμβαίνει αυτό και όπως διάβαζα πρόσφατα θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Τουλάχιστον για τις μεγάλες εταιρίες και τα award tickets σε business class και first.
Μια εταιρία προτιμά να την πουλήσει και τελευταία στιγμή. Τώρα αυτό έχει να κάνει με τη ζήτηση και το δρομολόγιο.
Δεν θα το λεγα καταχρηστικό, είναι ένα προνόμιο και δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσεις.
Προσωπικά πρώτα ψάχνω αν υπάρχουν award tickets και μετά κλείνω αν θέλω να κάνω upgrade με κουπόνια και αν έχω την ευχέρεια να ταξιδέψω άλλες μέρες.

Είναι ένα προνόμιο το οποίο σου το δίνει για να το χρησιμοποιήσεις. Δεν σου το χαρίζει, το κέρδισες. Και επειδή θέλει να σε έχει πελάτη σου δίνει αυτό το προνόμιο.

Αν όμως αυτό το προνόμιο εκ των πραγμάτων δεν το εκπληρώνει η εταιρεία γιατί βάζει πόσους αστερίσκους και πρέπει να ευθυγραμμιστεί η γη με την Σελήνη και τον Δία, ε δεν το λες και τόσο προνόμιο.

Last edited by a moderator:
Από προσωπική μου εμπειρία με τα κουπόνια αναβάθμισης και με βάση όσα ξέρω για το πως δουλεύουν τα πράγματα, οι περισσότερες αναβαθμίσεις γίνονται στο αεροδρόμιο τελευταία στιγμή στο gate και επίσης σε αεροδρόμια εκτός Ελλάδας και Κύπρου είναι πολύ πιο δύσκολο να σου κάνουν την αναβάθμιση στο αεροδρόμιο γιατί απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται να το πω λίγο χύμα. Οπότε εκεί όποιος αναβαθμιστεί θα είναι μέχρι το δίωρο πριν την πτήση όπου είναι αρμόδια η Α3 και είναι με βάση τη διαθεσιμότητα του ναύλου Ι, μετά πάει στον handler.

Επιπλέον κάποια λίγα αεροδρόμια όπως των Τιράνων δεν χρησιμοποιούν Amadeus Altea και άρα δεν υπάρχει συστημική σύνδεση με τους υπόλοιπους σταθμούς και τα κεντρικά της Α3. Σε αυτά τα αεροδρόμια πιστεύω είναι τεχνικά αδύνατο να σε αναβαθμίσουν όσες θέσεις και να έχει η C.

Από προσωπική μου εμπειρία με τα κουπόνια αναβάθμισης και με βάση όσα ξέρω για το πως δουλεύουν τα πράγματα, οι περισσότερες αναβαθμίσεις γίνονται στο αεροδρόμιο τελευταία στιγμή στο gate

Από προσωπική μου εμπειρία με τα κουπόνια αναβάθμισης και με βάση όσα ξέρω για το πως δουλεύουν τα πράγματα, αναβαθμίσεις waiting list γίνονται αφού εγκριθούν ή απορριφθούν τυχόν αιτήματα για upgrade challenge, αρχικά 1-2 μέρες πριν το ταξίδι, και ΕΩΣ και την επιβιβαση στο gate.

Από όσες φορές μπορώ να θυμηθώ που ήμουν σε waiting list, 2 φορές μόνο έγινε στο gate, όλες τις άλλες έγινε 1-2 μέρες πριν το ταξίδι (έρχεται email από το RES OFFICE με το νέο εισιτήριο)

Για χώρες που έχουν επιπλέον χρέωση φόρων για business (πχ Ηνωμένο Βασίλειο), αν εισαι σε waiting list γίνεται 1-2 μέρες πριν το ταξίδι που σε παίρνουν τηλέφωνο για να χρεώσουν τους επιπλέον φόρους, και ποτέ στο gate.

Πάντως οι αναβαθμίσεις κουπονιών στα gate στα ελληνικά αεροδρόμια δεν γινόνται με βάση τη διαθεσιμότητα του ναύλου I αλλά με τα κενά στην C. Αυτό δεν ισχύει τόσο στο εξωτερικό ακόμα και σε αεροδρόμια χωρίς παραπάνω φόρους

Προφανώς δεν γίνονται βάσει διαθεσιμότητας I-class ούτε στο gate, ούτε 1-2 μέρες πριν, άλλα βάσει κενών θέσεων business (ανοίγουν I-class διαθεσιμότητα εκείνη τη στιγμή για να γίνει το upgrade)
Έχω αναβαθμιστεί στο gate και στο εξωτερικό σε αεροδρόμιο χωρίς παραπάνω φόρους.