Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τα μίλια δεν είναι δωρεάν. Πληρώνεις κάτι και στα δίνουν, όπως με χιλιάδες καταναλωτικά προγραμματα, από πόντους σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, cashback, μέχρι μονάδες καρτοκινητής που στέλνεις σε όποιον θες και επιβραβεύσεις πόντων πιστωτικής σε εστιατόρια που τρώει οποίος θέλει. Δεν είναι φοροδιαφυγή, εκτός αν έχει στήσει φάμπρικα για ξέπλυμα μέσω μιλίων (που και πάλι κάπως πρέπει να τα αποκτήσεις τα μίλια, οπότε το αδίκημα δεν ειναι εκεί, είναι σε προγενέστερο στάδιο).

Σχετικά με το οτι τρίτος επιβάτης ωφελήθηκε δεν είναι παράνομο, μην μπερδεύουμε τους όρους μιας Α.Ε με το Νόμο. Αν η Aegean γράφει κάπου ότι απαγορεύει την κράτηση εισιτηρίων για άλλον εκτός του ιδιοκτήτη της κάρτας, γιατί επιτρέπει στο σύστημα της να γίνονται κρατήσεις τρίτων;

Σωστά! Πάντως ο όρος είναι ξεκάθαρος και απορώ γιατί γίνεται συζήτηση
Screenshot_20260321_104221_Chrome.jpg
Επίσης ήθελα να πω πως οκ το 1.300.000 ειναι πάρα πολλά αλλά όχι ακατόρθωτο. Έχω αποκτήσει αρκετές φορές πάνω απο 100 χιλιάρικα λόγω μετατροπής απο aegean premium πιστωτική με αγορές με προσφορά τύπου 1 ευρω 100 πόντοι.
Άλλο ήταν το πρόβλημα και ειχε να κάνεις με τους λογαριασμούς και τα email.

Αν κάποιος ταξιδεύει 10 υπερατλαντικά business τον χρόνο και χρεώνει ξενοδοχεία, έξοδα αποστολής και τα δικά του έξοδα κυνηγώντας μίλια, θα έλεγα ότι σε 1.5-2 χρόνια μπορείς να τα φτάσεις όχι πολύ δύσκολα. Δεν λέω καν για επιχειρηματίες που έχουν προγράμματα που μπαίνει ολόκληρος τζίρος σε μίλια, πχ αγορές από Κίνα κλπ.

Σε σχέση με τον όρο 5. παραπάνω, αν αυτό επιτρέπεται, ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς;

Κάτι άλλο έγινε ξεκάθαρα. Δεν διαγράφονται έτσι λογαριασμοί.

Ακολουθείται και άλλη διαδικασία. Όχι οριστικό κλείσιμο λογαριασμού αλλά απενεργοποίηση αν εχουν δει περιερη κίνηση γι λόγους ασφαλείας και κάποιου είδους έρευνα μέχρι να ενεργοποιηθεί.

@freshland

Το ίδιο είπα και εγώ πριν, ότι μαζεύονται μεν, αλλά με πάρα πολλά ταξίδια και πάρα πολλές αγορές. Το μέλος εδώ όμως δεν υπονόησε τίποτα τέτοιο, μάλιστα είπε ότι "πρόλαβε" να ταξιδέψει μία φορά στο JFK με μίλια.

Και εγώ πιστεύω ότι κάτι πολύ σοβαρό είδαν και τα έσβησαν όλα, σίγουρα όχι μόνο μία εξαργύρωση ή μόνο ένα email που δεν ταίριαζε.