Μηνυση ΕΧΠΑ και ΕΠΤΑΟΑ, κατα Χατζηδακη

• Thread starter Thread starter CONFIG2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλησπερα και απο εμενα σε ολους !!

Χωρις να θελω να κανω τα πραγματα χειροτερα,και ειληκρινα,χωρις να εξαγριωσω καποιους,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση-απορια.

Εχω διαβασει ολο το post,και αρκετα αλλα που εχουν να κανουν με την οικογενεια μου (ναι,ειμαι ΙΦ για την ΟΑ,σειρα Ιουλιου07),προς Θεου,δεν θελω να κανω τον εξυπνο,και ειληκρινα,δεν θελω να προσβαλω κανεναν.

Ποσο δυσκολο θα ηταν,αντι να σπαταλατε ενεργια (εσεις που ξερετε και οχι εσεις που απλα τσιγκλατε) να διαφωνητε,να την σπαταλησετε ωστε να βρητε μια λυση.
Ειληκρινα,σας εκλιπαρω,πειτε μου κατι,πειτε μια λυση,μια κινηση...κατι...
Ας σταματησει ο πολεμος,ολοι ξερουμε κατα βαθος τι σημαινει ΟΑ...μαζι ενωμενοι,να βρουμε την λυση...
Βλεπω τις τελευταιες μερες επιβατες να δακρυζουν διαβαζοντας τισ εφημεριδες κατα την διαρκεια πτησεων..
Ολοι γνωρηζετε παραπανω απο εμενα,συγουρα,εγω ηρθα πριν 2 χρονια Ελλαδα απο Καναδα,ολοι ειστε μεγαλυτεροι,εγω ειμαι μολις 26,δεν σκοπευω να κανω το επαγγελμα αυτο μια ζωη,το ονειρο μου (και αρχισα προσφατα τα μαθηματα) ειναι να περασω στο καλητερο γραφειο του κοσμου,αυτο του flighht deck.
Μην πεταμε μπαλακια,καποιοι φταινε,καποιοι οχι,καπως εγινε...ΠΩΣ ΛΥΝΕΤΕ????
Την μιση ενεργεια καταναλωστε...θα την βρητε την ακρη...δυστηχως ειμαι μικρος..και δεν ξερω την πολιτικη ιστορια για να βοηθησω...
ΜΙΑ ΛΥΣΗ....ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ..δωστε την καλυτερη υπερασπιση...ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

Ευχαρηστω πολυ,κουραγιο στους συναδελφους μου και πιο ποολυ σε εκεινους του εδαφους....

ΥΓ: Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη...
Φιλικα και παντα με κουραγιο και χαμογελο
:)

μην εισαι τοσο σιγουρος....μπορει να εχουν και εκει "βισμα". Ελλαδα γαρ!

Όποιος νομίζει ότι από τους φόρους του πληρώνονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κρατικές εταιρείες,πλανάται πλάνην οικτράν...Ένας σωρός ιδιώτες "επιχειρηματίες" πληρώνονται από το δημόσιο είτε άμεσα είτε έμμεσα."Φιλέτα" δίνονται στις ιδιωτικές εταιρείες,με κόστος για το κράτος μεγαλύτερο από ότι σε άλλες χώρες.Επίσης,και μόνο η ανοχή των κρατικών υπηρεσιών στις ατασθαλίες των ιδιωτών,είναι πληρωμή.Διότι αν ανέχεται το κράτος,να δουλεύει ο Έλληνας ιδιωτικός υπάλληλος όχι 8 ώρες για τις οποίες πληρώνεται,αλλά 12,χωρίς υπερωριακή αμοιβή,αυτές οι 4 ώρες είναι κέρδος για τον "ιδιώτη επιχειρηματία".Εν ολίγοις,και οι "ιδιώτες" είναι κρατικοδίαιτοι.Για να μην υπολογίσουμε και τους αναπτυξιακούς νόμους,τις προμήθειες που γίνονται με διαβλητό τρόπο.

Και να σημειώσω εδώ ότι ΠΟΤΕ δεν εργάστηκα και ούτε και κάποιος συγγενής μου εργάζεται ή εργάστηκε στην Ο.Α,το κλείσιμο της οποίας με λυπεί ιδιαίτερα...

Θαυμαζω τις κραυγες ολων εκεινων που κοπτονται πως αφου ''πληρωνουμε'' την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ολοι εμεις και δεν ειναι κερδοφορα θα πρεπει να κλειση.Μαλλον δεν αντιλαμβανονται πως μονο οι εχοντες μεγαλα ή μικρα συμφεροντα υποστηριζουν το κλεισιμο της εταιριας απο το χατζη-δακη.Πιθανον να ειναι και ενα εκλογικου τυπου γραμματιο,πιθανον.Και καλα κανουν αυτοι.....εμεις τι κανουμε ειναι το θεμα και οχι οι πασης φυσεων επενδυτες που επενδυουν για το καλο τους.Η μεγαλυτερη μεριδα του κοσμου θελει την εταιρια φυσικα απαλαγμενη απο ολα τα βαριδια που οι κυβερνησεις αλλα και οι κοματικο-συνδικαλιστες την φορτωσαν.Περιμενα καποια ανακοινωση συμπαραστασης στους εργαζομενους απο τους εργαζομενους των αλλων εταιριων γιατι και αυτη μπορει να βρεθουν στο δρομο αν ο επενδυτης την δει αλλιως.....

Αναρωτιεμαι γιατι δεν κλεινουν και τα νοσοκομεια που ειναι ''μεσα'' καθως και οποια αλλη δεκο που δεν βγαζει κερδος.Εκτος και αν ειναι και αυτο στα σκαρια.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ την αληλεγγυη μου σε ολους που εργαζονται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ αν και αυτοι ευθυνονται για πολλα.......

Και να σημειώσω ΚΑΙ ΕΓΩ ότι ΠΟΤΕ δεν εργάστηκα και ούτε και κάποιος συγγενής μου εργάζεται ή εργάστηκε στην Ο.Α,το κλείσιμο της οποίας με λυπεί ιδιαίτερα...

MAXIM":2omtmpjb said:
Αναρωτιεμαι γιατι δεν κλεινουν και τα νοσοκομεια που ειναι ''μεσα'' καθως και οποια αλλη δεκο που δεν βγαζει κερδος.Εκτος και αν ειναι και αυτο στα σκαρια.
Δε μας τα λες καλά. Έχουμε φτάσει σε σημείο να συγκρίνουμε τα νοσοκομεία (που παρεμπιπτόντως υπάρχουν για να σώζουν ζωές) με ... την Ολυμπιακή;

Δηλαδή άλλο τι θα διαβάσω; :stupid:

Akis":g7qy0lzl said:
MAXIM":g7qy0lzl said:
Δε μας τα λες καλά. Έχουμε φτάσει σε σημείο να συγκρίνουμε τα νοσοκομεία (που παρεμπιπτόντως υπάρχουν για να σώζουν ζωές) με ... την Ολυμπιακή;

Δηλαδή άλλο τι θα διαβάσω; :stupid:

Ακριβως αυτο λεω τα νοσοκομεια εχουν αυτη την αποστολη μα δε το κανουν.....Φανταζομε εχεις αντιλιφθει την απαξιωση που επιχειρειτε και σε αυτα....αν οχι μπορω να σου αναφερω λεπτομερειες.Η απαξιωση και ο λαικισμος του τυπου ''μας βαζει μεσα-κλειστο''ειναι μιας συγκεκριμενης πολιτικης σχολης.Μην απορεις λοιπον ειναι πραγματα που συμβαινουν γυρω μας.

Επισης να αναφερουμε και για την κοινωνικη αποστολη εκτος των αλλων που εχει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ......ακουγετε γραφικο για τους επενδυτες κατι τετοιο.....?

Γιατί να ακούγεται λίγο γράφικό δεν κατάλαβα μια χαρά τα λές και δυστηχώς είανι η σκληρή πραγματικότητα

Aristoteles":e4bv67k2 said:
Γιατί να ακούγεται λίγο γράφικό δεν κατάλαβα μια χαρά τα λές και δυστηχώς είανι η σκληρή πραγματικότητα

Ειναι η καραμελα της ελευθερης αγορας και αλλων τετοιων γιαπικων οταν αυτα μαλιστα λεγονται και απο ανθρωπους που περιπου τη κουτσο-βγαζουν ειναι τρελλα να τα πει καποιος που εχει συμφεροντα ανομα και ενομα και ειναι πολλοι αυτοι το καταλαβαινω.Και δυστυχως εχουν αποδειξει οι διαφοροι επενδυτες ποσο ανομα συμφεροντα διαπλοκης εχουν με το κρατος.Και το παραπανω ειναι πολυ πιο κατακρητεο απο τη παχουλη αεροσυνοδο της ΟΑ που πρεπει να ειχε τρελλο μεσον για να μπει στην εταιρεια και μαλιστα να ειναι και στον αερα(δεν εχω τιποτα με τους παχουλους),στο φιναλε αλλο να προσπαθεις να δουλεψεις,να ζησεις,να προσφερεις,και αλλο να προσπαθεις να κλεψεις ή να ισοπεδωσεις.Τα εχουμε ζησει και δυστυχως συνεχιζονται...

MAXIM μην ξεχνάς ότι τα νοσοκομεία δεν είναι ΑΕ (ή τουλάχιστον όχι ακόμα, ευτυχώς).
Όταν ένα κράτος δίνει χρήμα σε μια Ανώνυμη Εταιρεία (είτε με τη μορφή ενισχύσεων, είτε με τη μη απαίτηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, είτε με τη μη απαίτηση καταβολής του ΦΜΥ) αυτό παραβαίνει την έννοια του ανταγωνισμού μεταξύ εταιρειών.
Με το δίκιο της η κάθε Ryanair (ή όποιος κρύβεται πίσω από αυτήν) ζητά να σταματήσει αυτό.
Σαφώς και δε θέλω να μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Σαφώς και θέλω να απορροφηθούν αλλού.
Όμως δεν μπορεί να λένε ανερυθρίαστα κάποιοι ότι θα καθηλώσουν αεροπλάνο στο οποίο θα επιβαίνει κάποιος συγκεκριμένος επιβάτης (έστω κι αν αυτός είναι ο αρμόδιος υπουργός) ή ότι θα κλείσουν τα αεροδρόμια της χώρας. Αυτά τα θεωρώ τραμπουκισμούς και ενέργειες για το θεαθήναι. Ούτε δέχομαι να βγω στη σύνταξη (πολύ) αργότερα και με (πολύ) λιγότερα χρήματα επειδή οι ΟΑ δεν καταβάλουν (όπως και πάρα πάρα πολλοί άλλοι) εισφορές στο ΙΚΑ.
Πολλές εταιρείες (ιδιωτικές ή μη) πτώχευσαν και οι εργαζόμενοι ακόμα περιμένουν μήπως και πληρωθούν κάτι από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα μισθών (Stabilton, Intersat, Tempo TV, Ολυμπιακή Τεχνική, Κεράνης, διάφορα Κλωστήρια, ΕΒΖ, εργοστάσιο λιπασμάτων κλπ κλπ).
Ποιοί από όσους συνδικαλιστάδες παρελαύνουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες συμπαραστάθηκαν σε αυτούς έτσι ώστε να έχουν την απαίτηση να γίνει το ίδιο?

Το συμπέρασμα είναι ένα:
Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με αυτή την εταιρεία!!
Ας βοηθήσουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ξεμπροστιάζοντας όλους όσοι λυμαίνονται τις ΟΑ και παίρνουν διπλούς και τριπλούς μισθούς για να κάθονται και να (συν)αποφασίζουν με τη διοίκηση το ύψος της μίζας που θα πάρουν από την (κάθε) HOLA, ενώ οι συμβασιούχοι λιώνουν στην πίστα ξεφορτώνοντας βαλίτσες και αναπνέοντας κηροζίνη μέσα σε καύσωνα ή μεσ' το κρύο.

Ξέρω ότι στεναχωρώ πολλούς με τα παραπάνω, αλλά με τις μηνύσεις (δυστυχώς) δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως. Και το ξέρουν και οι ίδιοι αυτό.
Μόνο αν ρίξουν καμιά "ψιλή" στους αργόμισθους, δε θα χάσουν τον κόσμο ο οποίος είναι (προς το παρόν) με το μέρος τους.

fotis":2z3w7t0w said:
MAXIM μην ξεχνάς ότι τα νοσοκομεία δεν είναι ΑΕ (ή τουλάχιστον όχι ακόμα, ευτυχώς).

Εκτιμω το συγκροτημενο λογο σου που εχει αληθειες(ασχετο:μηπως εισαι και στο σιδηροδρομικο φορουμ αμνισια?)
Πρεπει να θυμηθεις τη ρηση του προεξαρχοντος στο οικονομικων-δεν εχω λεφτα για τα νοσοκομεια-καθως και κραυγες για τα ''προβληματικων νοσοκομειων'' αλλα και την υπαρχουσα λογικη οτι δεν τα φερνει κλεινη ή πουλιεται ''μπιρ παρα'' και μια ολοφανερη αβαντα στον ιδιωτικο τομεα υγειας.
Ειμαι πεποισμενος πως ΕΑΝ βγω στη συνταξη θα παρω τα ......... μου και δεν θα φταινε οι εργαζομενοι στην ΟΑ αλλα Η παγκοσμια αντιληψη ξεπατωματος οτι ξεκινησε να κερδιζετε απο την εξεργεση του Σικαγου αλλα και η ανοχη της πολιτειας απεναντι σε επενδυτες.Μιλω για την Ελληνικη πολιτεια.Ειναι θλιβερο αυτο που αναφερεις για εταιριες που πτωχευσαν και οι εργαζομενοι ακομα περιμενουν,αλλα επιτρεψε μου να μην πιστευω τις υποσχεσεις οτι θα αποροφηθουν κτλ....Οσο για τον τροπο αντιδρασης νομιζω πως πρεπει να ειναι δυναμικος,μονο ετσι καταλαβαινουν μια δυναμικη που εχει λειψει ελεω καναπε.Τελος για την ''συμπαθεστατη'' ταξη των συνδικαλιστων τα εχουμε πει και ξαναπει -πισσα και πουπουλα-τωρα που σφιξαν τα ζορια βγηκαν στα παραθυρα λεγοντας αληθειες αλλα χωρις να αναφερουν και τις ευθυνες τους......Δυστυχως φιλε μου η ΟΑ τελειωσε γιατι δεν τα φερνει,φανταζομε τωρα τα λεφτα που θα εξοικονομηθουν θα μας ελαφρυνουν απο φορους που πληρωνουμε.........μενει να δουμε τι θα παρει σειρα....

Edited: Μην κάνετε quote ολόκληρα posts αλλά μόνο τα σημεία στα οποία απαντάτε!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.