Μήπως να καταργούσαμε τα greeklish?

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Stelios":h6scbmdg said:
Pisteyw oti ta greeklish einai to megalytero vima stin elliniki glwssa meta apo tin metakinisi apo ta arxaia ellinika sta vyzantina.

Τι να πω;;;;;;;;;;;;; :shock: :shock: :shock: :? :? :?

https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=2141

--> Το φόρουμ ΔΕΝ είναι chat. Άρα δεν είναι αναγκαία και τα μηνύματα με περιεχόμενο ένα-δύο λέξεων του στιλ: "Μπράβο", "Σωστά", " " "lol", "Merci", "thanks" κτλ. κτλ. (αυθαίρετα παραδείγματα είναι αυτά που όμως έχουμε διαβάσει κατά καιρούς). Αν θέλετε να γράψετε κάτι τέτοιο στείλτε ένα μιας και το περιεχόμενο συνήθως αφορά μονό δύο άτομα και όχι ολόκληρο το φόρουμ.

gnwmi sou kai gnwmi mou.

gia kapoious i ekseliksi exei simasia,
sygnwmi, den eimai romantikos :lol:

akis":h6scbmdg said:
Τα greeklish δημιουργήθηκαν για να λύσουν το πρόβλημα των ελληνικών γραμματοσειρών στους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Πλέον αυτό το πρόβλημα κατά 99% δεν υφίσταται, οπότε και η χρήση τους δεν είναι (κατά την ταπεινή μου γνώμη) αναγκαία.

Ή μήπως γράφεις στις εξετάσεις σου στο πανεπιστήμιο στα greeklish επειδή ... έτσι γουστάρεις και το θεωρείς "ένα βήμα μπροστά";;;

aythaireto noumero.
kai den mou aresei o tonos pou to grafeis. goustarw, an xrisimopoiisw tin ekfrasi sou, na akolouthw ta arxetypa.
Sto panepistimio grafw ellinika giati grafw se kolla xarti xeirografws. giati etsi egrafan panta. sta mail mou stous kathigites epikoinwnw me greeklish. kai kaneis pote den paraponethike. antitheta apantoun me greeklish gia na einai compatible to encoding.

Κι εγώ δεν βγαίνω στο δρόμο και φτιάχνω τους δικούς μου κανονισμούς επειδή ... έτσι μου αρέσει

an to doume apo tin nomothetiki pleyra, den yparxei kanenas apolytws kanonismos gia to ti glwssa kai ti grammatoseira tha xrisimopoieitai opoudipote, EKTOS APO TA EPISIMA KAI TA DIMOSIA EGGRAFA!
ayta gia osous theloun tin nomiki pleyra tou thematos tin opoia eixa tin timi na analysw ektenws se ergasia gia to thema.

egw milisa aplws gia to dikaiwma mou na min mou tin leei kanenas epeidi areskomai na xrisimopoiw ta greeklish.

kai kati teleytaio.
http://www.ipdomain.gr

dimiourgeitai nea mitra kataxwrisewn me ellinikous xaraktires.
an to pisteyeis pragmatika ayto pou les

άλλαξε την διεύθυνση από airliners.gr σε αεροπορία.gr.
den nomizw na se peiraksei to 1% pou den tha mporei na dei tin selida etsi?
:wink:

filika kai pali
kalinyxta sas

Αλέξανδρε ξεκολλα πια! Μια προτροπή ήτανε και τίποτα παραπάνω! Δεν θέλησα να επιβάλλω κάτι, παρα μονο να προτρέψω την χρήση του! Τώρα εάν εσύ την βρίσκεις από τον ψύλλο να κανεις καμήλα είναι δικό σου θέμα! Αλλα δέξου ότι υπάρχουνε άτομα τα οποια με ευχαρίστηση είδανε ότι υπάρχει το link! Aμα σου αρέσει χρησιμοποίησε το, άμα ΔΕΝ σου αρέσει, ΑΣΤΟ! Αλλα τα υπόλοιπα είναι περιττά λόγια τα οποια δημιουγουνε μονο ένταση και ικανοποιούνε τον εγωισμό σου και τίποτε παραπάνω!

Αλεξανδρε, νομιζω κι εγω οτι αναγαγεις το θεμα λες και ειναι νομοθετικο διαταγμα. Εδω υπαρχει μια προταση που εχει απασχολησει την πλειοψηφια των μελων του φορουμ και αυτο ειναι το οτι ειναι δυσαναγνωστα τα greeklish. Η προταση λοιπον που δοθηκε (γι'αυτο και ο τιτλος του τοπικ λεει "Μηπως να καταργουσαμε...) απο καποια ατομα προς καποια αλλα ειτε αυτα ειναι φιλοι μεταξυ τους, ειτε γνωστοι, ειτε συναδελφοι, ειτε μοιραζομενοι το ιδιο χομπυ, ειτε συνσυζητητες σε ενα φορουμ, ειναι οσο μπορουμε να γραφουμε ελληνικα. Αν εχεις την καλη διαθεση να το κανεις, το κανεις. Δεν ειναι κατι τραγικο, εφόσον εχεις ελληνικα fonts, να πατησεις ενα κουμπακι και να τα αλλαξεις σε ελληνικα. Εγω εκλαμβανω το μακροσκελες ποστ σου, οτι δεν εχεις την καλη διαθεση ουτε να αλλαξεις το γραψιμο σου σε ελληνικα, αλλά ουτε και να δεχτεις μια προταση που σου προτεινουν απο μια κοινοτητα που μοιραζεστε το ιδιο ενδιαφερον. Κανεις δε σε υποχρεωνει.Τωρα ολα τα αλλα που μας εγραψες περι καθηγητων σου, περι e-mail, περι αναπτυξης της ελληνικης γλωσσας και ολα τα αλλα που μας παρεθεσες, ειναι περιττα και δεν ενδιαφερουν κανεναν στο φορουμ.
Εγω το εκλαμβανω οτι ειμαι μελος σε ενα φορουμ και μου προτεινουν κατι ωστε να εξυπηρετησω την πλειοψηφια των συνομιλητων μου. Εγω εχω ολη την καλη διαθεση, εφ'οσον δε μου στοιχιζει τιποτα, δεν ειναι δυσκολο και δε μου δημιουργει προβλημα, να το κανω.
Για να τελειωνει αυτο καπου εδω. Αλεξανδρε, η αλλαγη απο greeklish σε ελληνικα ειναι κατι πολυ απλο (ενα alt+shift ειναι αρκετο), δε σου δημιουργει κανενα απολυτως προβλημα και πανω απο ολα ειναι θεμα ΜΟΝΟ καλης διαθεσης.
Αν εχεις την καλη διαθεση απεναντι μας να γραφεις ελληνικα, το κανεις και σ'ευχαριστουμε πολυ που θα διευκολυνεις την αναγνωση των ποστ. Αν παλι δε θες, it's ok, και τελος.

για να μην υπαρχει παρεξηγηση, τα παραπανω αφορουν ολα τα μελη και οχι μονο τον Alexander. Γι'αυτο το λογο και απαντησα στο φορουμ και οχι με πμ. Και επειδη, το ολο θεμα ηταν μια απλη προταση και τιποτα παραπανω, θεωρω οτι η συζητηση-αντιπαραθεση καλο θα ειναι να τελειωσει καπου εδω. :deadthread:

Μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα κατι καλο! Και απευθυνομαι στους χρηστες του Firefox!!! Εδω θα βρειτε ενα μικρο add on με την μορφη toolbar. Στο toolbar δινετε κανονικα το μηνυμα με το πληκτρολογιο σας και αυτοματα βγαζει στα ελληνικα! Μια απλη αντιγραφη/επισυναψη και εληξε το θεμα! Θετικο: ΔΕΝ υπαρχει ο γνωστος περιορισμος των 255 στοιχειων! Αρνητικο: Ξερετε ποια λατινικα πληκτρα δινουνε ποια ελληνικα γραμματα? ;) Το αλλο αρνητικo ειναι πως οταν το toolbar "γεμισει", το κειμενο δεν σκρολλαρει οποτε πρεπει βα το μεταφερετε κατω. Αλλα κανονικα μπορει κανεις να συνεχισει να γραφει, εφοσον εμπιστευεται τον εαυτο του.. ;)

Questions!!!???

greeklish

AΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ AIRLINERS

EXΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ GREEKΛΙΣ .
ΚΑΘΩΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΤΙ ΛΕΤΕ????? :stupid:

Λεμε οτι συμφωνουμε αλλα στο τελος ειναι αποφαση του καθενος πως θα γραψει - αυτο το σημειο το ειχαμε σε αυτο το θρεντ! Αλλα σιγουρα ειναι θετικο αμα ΟΛΟΙ γραφανε με μικρα γραμματα για να μη νομιζει ο υπολοιος λαος οτι... γκαριζουνε.. ;)

Aristomenis":3h8qep7o said:
Υ.Γ Προς moderators: Το θεωρώ απαραίτητο να μπεί κανόνας στο φόρουμ για υποχρεωτική χρήση της ελληνικής γραφής. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να διαβάσω με ευκολία τα greeklish, Ισ ιτ σο ντίφικαλτ φορ γιού ολ του ράητ ιν γκρίκ?

Σε αυτο το σημειο να υπενθυμισω αλλη μια φορα το λινκ που εδωσε στο παρελθον ο Ακης, οπως και την πληροφορια μου για ενα extension του Firefox το οποιο μετατρεπει λατινικους χαρακτηρες σε ελληνικους! ;) Φιλτατε Αριστομενη το εχουμε συζητησει στο παρελθον το θεμα, σε τελικη αναλυση εγκειται στην καλη θεληση του μελους να γραψει στα ελληνικα. Οποτε οταν γραφουνε "γκρικλις" φανταζεσαι ποσο καλη θεληση εχει απομεινει.. ;) Σιγουρα εχει καποια δουλιτσα παραπανω, αλλα πολλοι φαινεται οτι βαριουνται.. ;) Εξαιρεση ισως αυτοι που στο εξωτερικο χρησιμοποιουνε Η/Υ σε ο οποιος και φυσικα δεν ειναι απαραιτητο να υποστηριζει ελληνικη γραφη και που σιγουρα δεν επιτρεπει downloads παντως τυπου! ;)

Σφιξτε λοιπον τα 4 γραμματα σας ωστε να κανουμε το φορουμ πιο ομορφο! ;)

Mήπως εξαντλήθηκε πια η κουβέντα για τα Greeklish?? Λέω μήπως??
Βαρέθηκα πιά!! Τους τα είπατε μία, δύο, εκατόν δύο, τους δώσατε ιδέες πως εύκολα θα γράφουν Ελληνικά αν αυτοί έχουν το χαβά τους ας τα γράφουν όπως θέλουν κι ας τα διαβάζουν μόνοι τους.Βαρέθηκα πιά!!

ΥΓ. Αυτό γιά τα greeklish και την μεγαλύτερη επανάσταση της ελληνικής γλώσσας δεν το είχα διαβάσει και ομολογώ εντυπωσιάστικα!! Βρε βρε τι διαβάζει κανένας!! Εκανε λάθος ο φίλος που το έγραψε σε αυτό το topic, έπρεπε να το βάλει στα JOKES!! Είναι κι αυτός σαν τον Δανιήλ τον πρώην προπονητή του ΠΑΟ, 100 χρόνια μπροστά!! Σοβαρευτείτε λίγο ρεεεεεεεεε!!