Μονάδα Πτητικών Μέσων Υ.Π.Α.

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας

sv1xv

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/09/2006
Μηνύματα
1.802
Likes
857
Website
sv1xv.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
BAW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGEL
TWITTER
SV1XV
Σύμφωνα με φωτογραφίες air spotters από την Κύπρο, το SX-ECI, Cessna 750 Citation X της Υ.Π.Α. έχει ξεμείνει στην Πάφο μετά από ατύχημα που είχε κατά την προσγείωση την 1η Ιουλίου 2021. Κατέρρευσε το ριναίο σκέλος του συστήματος προσγειώσεως. Δεν είναι εμφανές αν υπάρχουν βλάβες στην άτρακτο.
 
Βλεποντας την φωτο αυτη, αν και οχι ιδιαιτερα καλης ποιοτητας, θα ελεγα οτι η ζημια ειναι αρκετα μεγαλη. Φαινεται μια μεγαλη σκια, που θα μπορουσε να ειναι τρυπα μπροστα απο τα πτερυγια. Σε μια τετοια περιπτωση καταρρευσης το σκαφος σιγουρα εχει, μετα, δομικα προβληματα στον κορμο. Δε νομιζω οτι θα μπορεσει να φυγει απο εκει μονο του... :(
 
Η σκιά δεν έιναι δομικό. Υπάρχει κοντινη φωτογραφία στο facebook group Planespotters of Greece. Μοιάζει σαν μοκέτα η οποία έχουν σφηνώσει σε μια καταπακτή κάτω από την πόρτα...
 
Last edited by a moderator:
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ECI θα έχει επανέλθει σε πτητική κατάσταση έως τις 15 Ιανουαρίου.
 

SX-EAB par SV1XV, on ipernity

Στατικό μοντέλο του C-45F/Beechcraft-18 (cn 8252) με νηολόγιο SX-EAB στα χρώματα της ΥΠΑ. Φαίνεται ότι το αεροπλάνο αυτό έχει μια αρκετά περίπλοκη ιστορία. (IPMS-Hellas 2017)
 
Να συμπληρώσω στο εκτενές ιστορικό ότι το αεροσκάφος φαινόταν current στα αρχεία της ΥΠΑ το 1990 χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πολλά πράγματα αφού σε πολλές περιπτώσεις το deregistration γινόταν ακόμα και κάποια χρόνια μετά τη διάλυση ενός αεροσκάφους. Παρόμοιο "περίπλοκο" ιστορικό είχε και το SX-EAC που έγινε SX-ADC.
 
Φαίνεται ότι το SX-ECI της ΥΠΑ τελικά επισκευάσθηκε! Σήμερα έκανε μερικές δοκιμές στην Αττική και τώρα (13:00 τοπική) πετάει πάνω από την Αμφιλοχία!
 
Να σημειώσουμε ένα ολόκληρο χρόνο περίπου εβρισκομενο εκτός ενεργείας...
 
Σήμερα, Πέμπτη 21/7, το SX-ECI κάνει έλεγχο στα Ραδιοβοηθήματα στη Θεσσαλονίκη1658393242149.png
 
Ναι, προχθές έκανε την Κέρκυρα, χθες Ζάκυνθο - Κεφαλονιά, γενικώς έχουν ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα.
 
Top