Φίλοι μου, αδέρφια μου και συμφορουμίτες μου, επειδή κι εγώ θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα δηλ να γίνω χειριστής (κάποια στιγμή αερογραμμών, δεν βιάζομαι), πείτε μου (όποιος έχει άποψη) πού και πώς μπορώ να πιάσω δουλειά με CPL ME/IR & MCC και με 250 ώρες που θα έχω όταν τελειώσω τη σχολή και είμαι πρόθυμος να το κάνω. Δεν θέλω να με με πάρει κανείς απ το χεράκι και να με βάλει σε δουλειά. Απλά να μου πει πχ Φίλε, πάς στην Κεντρική Ζουαζιλάνδη σε μια εταιριούλα με δύο ψεκαστικά αεροπλάνα που θέλουν 4 χειριστές να πετάνε 2 χρόνια τζάμπα γιατί μια φιλανθρωπική ΜΚΟ καταπολέμησης της ελονοσίας βάζει τα εντομοκτόνα αλλά όχι και τους μισθούς των χειριστών γιατί ξέρουν οτι υπάρχουν χειριστές που θέλουν να πετάνε τζάμπα για να βάλουν ώρες? Πάω αύριο το πρωί... Ερώτηση:Υπάρχουν τέτοιες δουλειές? Ψάχνω εδώ και 3 χρόνια και δεν βρίσκω μια δουλίτσα μόνο με το βασικό πτυχίο ρε γαμώτο...
* Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες δουλίτσες. Ξέρω όμως οτι οι πολύ καλοί χειριστές μπαίνουν (παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα)... με το σπαθί τους σε εταιρίες και μάλιστα αερογραμμών χωρίς type rating, χωρίς "μέσα", χωρίς γλυψίματα κλπ και σταδιοδρομούν. Αρα η Ζουαζιλάνδη είναι για τους άχρηστους. Αρα, αν δεν είσαι πολύ καλός χειριστής δεν σε σώζει τίποτε. Αρα ψόφα... Και είμαι έτοιμος για τον στόχο μου έστω και χωρίς να ξέρω αν θα είμαι καλός χειριστής ή όχι, αρκεί να μου πει κάποιος πού και πώς μπορώ να τον πετύχω δηλ τον ψόφο μου.