MUC / EDDM Franz Josef Strauss

• Thread starter Thread starter mayday
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν νομίζω να αξίζει, μιας και το s-bahn από το αεροδρόμιο μέχρι το Marienplatz κάνει περίπου 50 λεπτά. Θα φας δηλαδή πάνε έλα κοντά στις δύο ώρες στο δρόμο, οπότε μάλλον καλύτερα να μείνεις στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με αυτά: θα είσαι στο κέντρο κατά τις 16:00 (μισή ώρα αποβίβαση, έξοδο από τέρμιναλ κλπ και μια ώρα να βγάλεις εισιτήριο, να περιμένεις και να ταξιδέψεις με το S-bahn).

Αναχώρηση στις 19:40 σημαίνει ότι πρέπει να υπολογίσεις να είσαι κατά τις 18:30 στο αεροδρόμιο για να μην τρέχεις, που σημαίνει ότι πρέπει να φύγεις κατά τις 17:30 από το κέντρο της πόλης. Οπότε, έχεις 1,5 ώρα να δεις την Marienplatz, αν βέβαια η πτήση από Παρίσι είναι στην ώρα της.

Καθώς εξέχοντα μέλη του φόρουμ κατοικοεδρεύουν (ή είναι μαϊντανοί) στο MUC, μεταφέρω μετά λύπης μου την πληροφορία ότι ο τσάμπα καφές στο Τέρμιναλ της LH/*Α, χρεώνεται πλέον με 2 Ευρώ. Φαντάζομαι και σε όλα τα άλλα γερμανικά αεροδρόμια.

Θύματα της απεργίας;

Και η εφημερίδα έχει πλέον χρέωση;

Όχι η εφημερίδα είναι ακόμα δωρεάν, όπως και στο Τέρμιναλ της AF στο Παρίσι.

Χθες έκλεισα για Μόναχο και οι τιμές με την AF ήταν ολόιδιες όπως πάντα. Το CDG-MUC είναι άκρως ανταγωνιστικό, η κάθε εταιρεία προσφέρει 6 και 5 (AF) πτήσεις την ημέρα και σπανίως το έχω βρει πάνω από τα 99 Ε (παράδειγμα τώρα αγόρασα για 14Δεκ, λιγότερο από μήνα μπροστά). Χώρια το τρένο που πάει όλο και πιο γρήγορα.

Με τα μίλια να είναι στα 125 την πτήση εδώ και χρόνια (δηλαδή μηδαμινά), κάνουν 2Ε διαφορά στην τσέπη; Ναι, ίσως απαντήσουν οι Γερμανοί.. :twisted:

5 Α380 μεταφέρθηκαν στο MUC <παραμένουν 9 στην FRA> που κάνουν τις ΜΙΑ, SFO. Και θα κάνουν τις LH452/3 για LAX επίσης LH722/3 PEK και LH730/1 για HKG.

Θα κάνουν παρέα στα 7 Α350.
Από MUC πετούν τα Α350 για ΒΟS, DEL, ICN τον Μάρτιο ξεκίνησαν τα Α350 να κάνουν τα EWR, DEN, ORD & SIN.
Μάλλον και άλλα Α350 θα πάνε MUC γιατί τον Οκτώβριο θα κάνουν MEX , PVG, YVR και τέλος Δεκέμβριο του 2018 θα κάνει το CPT.

Έμειναν με παλαιάς τεχνολογίας α/φ τα δρομολόγια προς:
CLT= A330-300
JFK=A340-600
HND = A340-600
IAD= A330-300
YUL = A330-300
YYZ= A330-300

Υπάρχει κινητικότητα στο αεροδρόμιο και τα νέα δρομολόγια αυξάνονται:

Μετά το πετυχημένο δρομολόγιο της AV055 MUC-BOG x2.5 B787 ζήλεψε και η LATAM από 26 Ιουνίου ξεκινά LA8213 MUC-GRU 1,4,6 B767-300.

H LH από 1 Απριλίου μεταφέρει την πτήση από FRA στο MUC για ΚΙΧ.
LH742 12:15-06:20+1 D A350

Από 1 Ιουνίου η LH ζήλεψε την καθημερινή TG925 με Β773 και ξεκινά την
LH792 MUC-BKK 16:40-07:55+1 D A350.

H LH πετά με Α350 προς DEL,HND,PEK,SIN,ICN ενώ με Α380 πηγαίνει στο HKG με Α340 στην PVG και με Α330 στην ΒΟΜ.

Οι Ασιατικές εταιρείες που πετούν είναι καθημερινά SQ327 για SIN με A350, NH218 για HND με B789, CA962 για PEK με B773, CA828 για PVG με A332 5,7.
Υπήρχε και η W5103 για ΙΚΑ :( με Α340 αλλά μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ τα δρομολόγια της εταιρείας σταμάτησαν προς Γερμανία. Να δούμε εάν το Ιράν σταματήσει τις πτήσεις της LH από FRA ή θα τα βρουν με την IR720 που πρέπει να αυξήσει συχνότητα γιατί είναι 2/εβδ ενώ η LH καθημερινή.

Από την πλευρά της Αμερικής η LH428 πετά καθημερινά για CLT με Α333και
από 31 Μαρτίου θα αρχίσει η AA717 MUC-CLT 08:50-12:55 D A330 ενώ από 6 Ιουνίου θα ξεκινήσει την AA025 MUC-DFW 10:55-15:00 D B788.
H AA πετά και για PHL.
Στο ΙΑΗ πετά η UA160 με Β763.
Επίσης Η UA πετά και για EWR,IAD,ORD.
Από τις Αμερικάνικες πετά και η DL131 καθημερινά για ATL

H LH πετά με Α350 προς BOS,EWR,ORD,MEX ενώ με Α380 πηγαίνει στο MIA & SFO με Α340 στις DEN,JFK,LAX και με Α330 στις IAD, YUL και στο YYZ με Β77W.

Πάντως τα 5 Α380 που έχουν στο MUC και σκοπεύουν να μεταφέρουν και άλλα 2 που θα πετάνε; :?: Μήπως τα πάνε για parking? :idea: Εγώ πάντως μόνο 3 καθημερινά δρομολόγια βλέπω.
:?: :roll:
Τέλος προς Αφρική η LH με Α350 πηγαίνει στο CPT και η SA265 στο JNB με Α330

Το 2018 το MUC διακίνησε 46,3 εκατ. επιβάτες αύξηση 4%

Από αρχές Ιουνίου η EW άλλαξε από το Terminal 2 (LH και οι περισσότερες εταιρίες Star Alliance) στο Terminal 1. Δηλ. όποιος κλίσει εισιτήριο EW / LH op. by EW με ανταπόκριση LH πρέπει να αλλάξει terminal (ιδιαίτερα οι πτήσεις τις EW MUC-SKG / SKG - MUC έχουν LH codeshare και η LH πουλάει αρκετές τέτοιες συνδέσεις). Επίσης, κάποιες ανταποκρίσεις με σχετικά λίγο χρόνο μετεπιβίβασης δεν είναι πια δυνατές, προφανώς αύξησαν το minimum connection time EW – LH/ LH - EW.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω κλείσει εισιτήρια για πτήση προς Ελλάδα μέσω MUC. Η διάρκεια του ολονύκτιου lay-over λίγο περισσότερο από 8 ώρες.
Γνωρίζει κάποιος τί λύσεις/προτάσεις υπάρχουν στο αεροδρόμιο για να περάσουμε τη νύχτα, μιας και είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι σχετικό;

Ευχαριστώ!

Υπήρχαν δυο-τρία ξενοδοχεία στην άμεση περιοχή του αεροδρομίου. Δεν είμαι βέβαιος αν λειτουργούν αυτή την εποχή λόγω του κορονοϊού. Δοκίμασε αν θέλεις στο München Airport Ost Hotel, δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μου φαίνεται αξιοπρεπές και καθαρό. Έχεις σκοπό να επισκεφτείς το κέντρο; Σε αυτή την περίπτωση ίσως να ήταν πρακτικότερο να βρεις κάτι εκεί.