MyAir

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μέχρι και 29 Μάρτη δεν υπάρχει διαθεσιμότητα! Αν βάλεις κάποια ημερομηνία μετά απ'αυτήν την ημερομηνία, λόγου χάρη μες στον Απρίλη, στην εμφανίζει μια χαρά. Ειπώθηκε πως πάει σ'άλλο αεροδρόμιο της Βενετίας η Myair. Το online booking πάντως λέει Athens (ATH) to Venice (VCE), κι απ'όσο ξέρω το vce είναι το iata του αεροδρομίου "Μάρκο Πόλο"... Εκτός κι αν μας δουλεύει ψιλό γαζί η εταιρία, κάτι το οποίο συνηθίζουν οι λόου-κοστ γενικότερα!

Όχι, από Αθήνα στο Μάρκο Πόλο πάει. Αν δεις στο χάρτη το άλλο αεροδρόμιο της Βενετίας, το Τρεβίζο το δίνει για άλλα δρομολόγια. Άρα πάει στο Μάρκο Πόλο.

Ρε παιδιά, τί έγινε; Ακύρωσε η Myair τις πτήσεις για Μπάρι και Βενετία από Αθήνα;;; Ξέρει κανείς τί παίζει;

Εμένα μου τις βγάζει κανονικά, που κοίταξα για καλοκαίρι.

Καλησπέρα.
Όντως ούτε εγώ μπορώ να βρω πτήσεις ATH-VCE . Το κακό είναι ότι πριν μια βδομάδα είχα κάνει κράτηση για τον Μαίο με μία προσφορά που είχα πετύχει με 10 ευρώ την πτήση (Σύνολο πήγαινε έλα με φόρους βαλίτσες κλπ 110€). Ψάχνω στην σχετική σελίδα τους χρησιμοποιώντας τον κωδικό κράτησης και δεν βρίσκει κάτι. Τους έχω στείλει ήδη email απο την Παρασκευή. Τι άλλο να κάνω??? Είναι δυνατόν να ακύρωσαν έτσι το δρομολόγιο χωρίς προειδοποίηση ???

KotZer":1zi8i17j said:
Καλησπέρα.
Όντως ούτε εγώ μπορώ να βρω πτήσεις ATH-VCE . Το κακό είναι ότι πριν μια βδομάδα είχα κάνει κράτηση για τον Μαίο με μία προσφορά που είχα πετύχει με 10 ευρώ την πτήση (Σύνολο πήγαινε έλα με φόρους βαλίτσες κλπ 110€). Ψάχνω στην σχετική σελίδα τους χρησιμοποιώντας τον κωδικό κράτησης και δεν βρίσκει κάτι. Τους έχω στείλει ήδη email απο την Παρασκευή. Τι άλλο να κάνω??? Είναι δυνατόν να ακύρωσαν έτσι το δρομολόγιο χωρίς προειδοποίηση ???

Τελικά όντως διακόπηκε το δρομολόγιο και μου προτείνουν ή να μου πιστώσουν τα λεφτά για άλλη πτήση ή επιστροφή στην πιστωτική...
Τι να πω, αν δεν τους έστελνα email ούτε που θα ασχολιόντουσαν...

Γνωριζει κανεις να μου πει πως ταξιδευουν τα infants on board, στην αγκαλια των γονεων η' σε ειδικο καρεκλακι;επισης το εισιτηριο τους ειναι σταθερο ειτε το κλεισεις μηνες πριν(μαζι με των γονεων) ειτε την ημερα της πτησης;Η ερωτηση αφορα μονο τις loco εταιρειες.Ευχαριστω

Βρέφη σε πτήσεις

Θα σου απαντήσω για εταιρείες low cost και μη, μια και έχω πρόσφατα παραδείγματα για όλες.
Σε πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων τα βρέφη μέχρι δύο ετών ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενός εκ των γονέων. Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι θέσεις για επιβάτες με βρέφη είναι συγκεκριμένες (συνήθως οι πρώτες σειρές μετά τη διακεκριμένη θέση και οι πρώτες σειρές μετά το χώρισμα της μπροστά από την πίσω economy). Ο λόγος για τον οποίο είναι συγκεκριμένες είναι ότι στον τοίχο που βρίσκεται μπροστά από αυτές τις θέσεις υπάρχουν υποδοχές στις οποίες "κουμπώνει" βρεφικό κρεβατάκι και στο οποίο ταξιδεύει το βρέφος (εκτός φυσικά κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και απογείωσης, οπότε και το μωρό δένεται στη ζώνη του γονιού).
Από προσωπική (πολύ) πρόσφατη εμπειρία σου παραθέτω τα εξής:
α) Lufthansa, Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα:
-Το εισητήριο κόστισε 10% του εισητηρίου του ενήλικα.
-Φόροι δεν χρεώθηκαν.
-Έχω ειδικό κάθισμα το οποίο είναι εγκεκριμένο για χρήση σε αυτοκίνητο και σε αεροπλάνο. Κατά τη διάρκεια του check in ρώτησα αν υπάρχουν κενές θέσεις στην πτήση και μου απάντησαν πως υπήρχαν κάποιες λίγες. Μου "τσέκαραν" ως αποσκευές το καθισματάκι και το καρότσι του μικρού, αλλά με άφησαν να τα χρησιμοποιήσω μέχρι την την πύλη επιβίβασης. Στην πόρτα του αεροπλάνου παρέδωσα το καρότσι και μπήκα μέσα με το κάθισμα (πορτ μπεμπέ), φορώντας ένα τεράστιο χαμόγελο, καλησπερίζοντας όλο το πλήρωμα και λέγοντας στο μωρό να χαμογελάσει στις όμορφες κυρίες που θα μας βοηθούσαν να περάσουμε υπέροχα στην πτήση. Η προϊσταμένη καμπίνας με ενημέρωσε ότι δεν μπορώ να έχω στην καμπίνα το κάθισμα, αλλά όταν της ζήτησα να το κρατήσω (αφού υπάρχουν κενές θέσεις) δε μου αρνήθηκε. Φυσικά με υποχρέωσε κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης να το έχω στην αγκαλιά μου (δηλ. στην αγκαλιά της γυναίκας μου γιατί εγώ κρατούσα σημειώσεις για τα τριπ ριπόρτ που θα ακολουθήσουν).
Τα ίδια έγιναν και στην επιστροφή με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν υπήρχε ακριβώς δίπλα μας κενή θέση, αλλά όταν το ζητήσαμε ευγενικά από τον κύριο που καθόταν δίπλα μας, αυτός ευχαρίστως έκατσε αλλού (σίγουρα δεν ήθελε να έχει δίπλα του ένα βρέφος, όσο ήσυχο κι αν φαινόταν).

β) Easyjet Αθήνα-Παρίσι-Αθήνα:
-Για το μωρό χρεωθήκαμε συνολικά 30,00€ (τελική τιμή),
-Όσο αφορά τη θέση ισχύουν τα ίδια με παραπάνω. Απλά εδώ είναι ακόμα πιο εύκολο να μείνεις με τη σύζυγο και το μωρό στην τριάδα των θέσεων επειδή ο καθένας κάθεται όπου θέλει, άρα κανείς δε θα κάτσει δίπλα σε βρέφος.

γ) Air France Αθήνα-Παρίσι-Νέα Υόρκη-Παρίσι-Αθήνα
- Αθήνα-Παρίσι: Ισχύουν όσα και στο α'
- Παρίσι-Νέα Υόρκη: Μας άφησαν να πάρουμε μέσα στην καμπίνα το κάθισμα, αλλά δεν υπήρχε κενή θέση και το τοποθετήσαμε στο χώρο χειραποσκευών πάνω από τα κεφάλια μας. Μετά την απογείωση και μέχρι πριν την προσγείωση μας έδωσαν βρεφικό κρεβατάκι.
- Νέα Υόρκη-Παρίσι: Δε μας επέτρεψαν να πάρουμε μαζί το κάθισμα (παρ' όλο που υπήρχαν πολλές κενές θέσεις).
- Παρίσι-Νέα Υόρκη: Είχαμε ήδη παραδώσει το κάθισμα στη Νέα Υόρκη άρα, δυστυχώς, δεν το είχαμε μαζί μας σε αυτή την πτήση. Λέω δυστυχώς γιατί αναγκαζόμασταν να κρατάμε αγκαλιά το μωρό τις δύο ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο CDG του Παρισιού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο φαίνονται με την απεικόνιση μπιμπερό οι θέσεις για επιβάτες που συνοδεύονται από βρέφη.

Αυτό που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προσέξεις είναι να έχεις ότι είναι απαραίτητο για το μωρό (γάλα, φρουτόκρεμες, μπιμπερό, σαλιάρες, μια αλλαξιά κλπ) σε χειραποσκευή μαζί σου έτσι ώστε να έχεις να ταϊσεις το μωρό αν δεν έρθουν οι βαλίτσες.
Στο λέω αυτό γιατί εμείς (εν μέρει) την πατήσαμε: Όταν φτάσαμε στη Νέα Υόρκη συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχε έρθει ΚΑΜΙΑ βαλίτσα (ούτε και το καρότσι). Ευτυχώς είχαμε τις τροφές του σε χειραποσκευή. Δυστυχώς, δεν είχαμε δικά του ρούχα και με το που φτάσαμε, τρέχαμε να ψωνίσουμε ρούχα για το μωρό.
Επίσης, καλό είναι κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης να το ταϊζεις γάλα με το μπιμπερό ή να ρουφάει την πιπίλα, έτσι ώστε να μην βουλώσουν τα αυτιά του και ταλαιπωρηθεί.

Αυτά τα ολίγα(!)...
Ελπίζω να βοήθησα.

(ξέρω ότι ρωτησες μόνο για low cost, αλλά υπέθεσα ότι ίσως κάποιος στο μέλλον θελήσει να μάθει και για μη low cost, οπότε έγραψα για όλες).

Φιλε Φωτη σ'ευχαριστω εισαι πολυ κατατοπιστικος,ελυσες ολες τις αποριες τις δικες μου αλλα και της γυναικας μου

Επιβεβαιωμένα, η Myair σταμάτησε το Αθήνα-Βενετία. Και για λόγους αναζήτησης (βλ. Google) και στα αγγλικά:
Myair has cancelled the flights from Athens to Venice and vice versa.