Ευχαριστώ KGP και Hristos για τις απαντήσεις σας.
Το πρόβλημα χωρητικότητας που ανέφερες το σκέφτηκα κι εγώ αλλά από την άλλη ένα ACJ ή το BBJ δε θα λύσουν ιδιαίτερα το πρόβλημα εκτός κι αν είναι σε EasyJet configuration. Απλά εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για τη χρησιμότητα ενός ακόμη κυνερνητικού αεροσκάφους το οποίο μάλιστα με ένα υπερπολυτελές εσωτερικό θα αποτελέσει πρόκληση σε δύσκολους καιρούς. Ιδιαίτερα δε όταν υπάρχει ήδη αεροσκάφος με ακτίνα δράσης ικανή για μακρινά ταξίδια.
Επίσης όλοι γνωρίζουμε τις ορδές ασχετων που συνοδεύουν κάθε επίσημη κυβερνητική αποστολή και βρίσκουν ευκαιρία για ταξιδάκι αναψυχής με έξοδα του κράτους. Τουλάχιστον στο Gulfstream όλοι αυτοί δε χωράνε...
Πάντως προσωπικά είχα εκτιμήσει αρκετά την επιλογή της κυβέρνησης να μετακινούνται τα ανωτατα στελεχη με πτήσεις της ΟΑ παλιότερα κι ακόμα και τα Embraer με το Gulfstream ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία της χώρας μας αλλά οτιδήποτε παραπάνω νομίζω είναι υπερβολικό.
pingu":1m6m9bor said:
Κι άλλο VIP jet; Εδώ οι άγγλοι έχουν ένα BAe-146 για κοτζάμ βασίλισσα και ο Τονυ ταξιδεύει με κανένα ΒΑ 777 και μόνο όταν πρέπει...
pingu στην Αγγλία δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα και γνωρίζουν πολύ καλα ποιοι είναι και τι μπορει να κάνουν. Συνήθως όσο πιο νοτιανατολικά κατεβαίνεις τόσο πιο πολυ οι άνθρωποι από την ανασφάλεια τους προσπαθούν να αποδείξουν κάτι πρώτα στους ίδιους τους τους εαυτούς και μετά στους άλλους εξ ου κι η ακατασχετη μεγαλομανία την οποία μπορείς να επιβεβαιώσεις με τα αμφίβολης αισθητικής υπερπολυτελή 747 των αραβικών χωρών. Είναι αυτό που λέμε "όταν το πετρέλαιο φτάνει στον εγκέφαλο..."