Νέα Αεροπλάνα "Government" για την Ελληνική Κυβέρνηση ?

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Socrates":1ztg596a said:
το πρώτο VIP κυβερνητικό αεροσκάφος στη χώρα ήταν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος "ζήλεψε" απο άλλους πρωθυπουργούς και προέδρους των κρατών μελών της Ευρώπης και αποφάσισε να μετατρέψει ένα 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε VIP αεροσκάφος με πολύ "χλιδή"! Το αεροσκάφος έκανε μόνο δυο πτήσεις γιατί πολύ απλά κρίθηκε ασύμφορο μιας και μπορούσε να συναγωνιστεί VIP αεροσκάφη Εμίρηδων και Σεΐχηδων.
Είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιήθηκε μετασκευασμένο ένα από τα 727 της Ο.Α. προσωρινά μέχρι την παραλαβή του Falcon. Νομίζω το SX-CBI. Τα περί εμίρηδων και σεϊχηδων είναι μάλλον σκόπιμες υπερβολές.

Αν ήταν προσωρινά τότε γιατί γίνανε μετασκευές εκατομυρίων στο συγκεκριμένο αεροσκάφος? Extra fuel tanks καινούρια avionics αλλαγή του εσωτερικού. Και μετά απο 2-3 πτήσεις και αφού κάθόταν κυριολεκτικά στην πίστα γιατί δεν μπορούσε να κάνει επιβατικές πτήσεις αποφασίσανε και το αλλάξαβε σε passenger config πάλι.....

Το συγκεκριμένο αν θυμάμαι είναι αυτό που βγήκε εκτός διαδρόμου στην Μακεδονία σε βροχή επειδή άργησε να πιάσει...

exception":1hfmv06x said:
...Τα περί εμίρηδων και σεϊχηδων είναι μάλλον σκόπιμες υπερβολές.

Υποθέτω πως όσον αφορά στις σκόπιμες υπερβολές δεν αναφέρεσαι στο άτομό μου γιατί έτσι κλείνει το άρθρο του συναδέλφου το ΒΗΜΑ και οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν προέρχονται απο την δική μου πένα. :mrgreen:

Το κατάλαβα ότι το αλατοπίπερο είναι από το αρχικό άρθρο αλλά είσαι και συ δημοσιογράφος ; Για να τον αποκαλείς συνάδλεφο μάλλον έτσι θα είναι.

Ναι είμαι αλλα δεν είμαι απο "αυτούς"... :bash: είμαι απο τους ... :thx: καλούς! :7: Αστειεύομαι βέβαια μην θεωρηθεί πως είμαι ψώνιο. Απλά στα αεροπορικά θέματα δεν λέω οτι να ναι χωρίς να ξέρω και μαλώνω συχνά με συναδέλφους οι οποίοι νομίζουν οτι κάτι είπαν και θεωρούν τον εαυτό τους επιστήμονα!

Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει:

Ξέρετε με ποιό αεροσκάφος ταξιδεύει στις Ινδίες ο πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοι? Δεν το γνωρίζω ρωτάω. Με το Gulfstream (Μπααα δεν νομίζω) η με κάποιο απο τα Α340-300 των ΟΑ? :mrgreen:

Το μόνο που ξέρω είναι ότι η αποστολή είναι πολυμελής (συγκεκριμένα "πολυμελέστατη", αν μου επιτρέπετε αυτό το λεκτικό ατόπημα).
Άρα -υποθέτω- το ταξίδι θα γίνει με κάποιο Α340-300.

Αν ισχύει όντως υποθέτω πως οι κυβερνήτες των ΟΑ θα "ρίξουν κάποια φωνήεντα" στα κυβερνητικά στελέχη και αν έχουν την ευκαιρία και καμιά σπόντα στον πρωθυπουργό για το θέμα των ΟΑ.

Στις 9 το πρωι πάντως ήταν προγραμματισμένο να φύγει το 678 για DEL..

Οπότε έφυγε με το Gulfstream η υπάρχει περίπτωση να άλλξε αεροσκάφος? Μπορεί να ναυλώθηκε άλλο αεροσκάφος για τους παρατρεχάμενους?