Νέα δρομολόγια Sky Express

• Thread starter Thread starter aris320
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Στον ναύλο Sky enjoy της Sky που είναι ο πιο ακριβός της economy, αντίστοιχος του comfort flex Aegean, περιλαμβάνεται το fast track, προτεραιότητα αποσκευών και πρόσβαση σε lounge, παροχές που δεν έχουν πρόσβαση επιβάτες της Aegean economy χωρίς στάτους. Επίσης, με μια τυχαία αναζήτηση είδα ότι κοστίζει και λιγότερο σε σχέση με το comfort flex της Aegean.

Για να το θέσω λίγο διαφορετικά: γιατί να επιλέξω τη Sky αντί της A3, εκτός αν προσφέρει αισθητά χαμηλότερη τιμή; Το δίκτυό της είναι πιο περιορισμένο, οι συχνότητες λιγότερες, δεν διαθέτει πρόγραμμα τακτικών επιβατών, δεν συμμετέχει σε κάποια αεροπορική συμμαχία και δεν θεωρώ ότι υπερτερεί στην εξυπηρέτηση πελατών. Ειδικά για κάποιον που ταξιδεύει συχνά ή πετάει business, η επιλογή της Sky μοιάζει δύσκολο να δικαιολογηθεί.

Γι’ αυτό και αναρωτιέμαι ποια ακριβώς είναι η στρατηγική διαφοροποίησής της. Αν βασίζεται αποκλειστικά στο να είναι λίγο φθηνότερη από την Aegean, δε μου φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή, ιδίως όταν υπάρχουν εταιρείες χαμηλού κόστους που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά.
Η Aegean και η κάθε Aegean δε θα ήταν το ίδιο προσιτές αν δεν υπήρχε η Sky Express ή ένας σοβαρός ανταγωνιστής. Ως προς τη στρατηγική διαφοροποίησης, εγώ το βλέπω ως στρατηγική επιβίωσης ή αύξησης των εσόδων. Σαφέστατα και δε φαίνετεται, κατά τη γνώμη μου, ότι θέλουν να ανοίξουν δρομολόγια όπου δεν πετάει ο άλλος για να διαφοροποιηθούν. Η διαφοροροποίηση και τα ρίσκα δεν πληρώνουν τους μισθούς, τα καύσιμα και τα τέλη με την ίδια ευκολία που το κάνει η δραστηριοποίηση σε εδραιωμένες αγορές.

Επίσης, ο μέσος επιβάτης των 5-6 πτήσεων το χρόνο δε (θα έπρεπε να) νοιάζεται ιδιαίτερα για συμμαχίες και μίλια στα point-to-point.

Νέα δρομολόγια:

Αθήνα (ΑΤΗ) - Κάιρο (CAI) , από 2 Δεκεμβρίου 2026 , καθημερινά , με Α320neo.

Αθήνα (ΑΤΗ) - Βαρκελώνη (BCN) , από 22 Οκτώβρη 2026 , 5 εβδομαδιαίες πτήσεις , κάθε Δευτέρα Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή και Κυριακή , με Α320neo.

Βγήκαν και τα σκέντουλς. Ζηλευτά ωράρια!

Code:
-2--5-7 0345-0550 ATH-CAI GQ730
1-34-6- 2020-2225 ATH-CAI GQ730

-2--5-7 0650-0850 CAI-ATH GQ731
1-34-6- 2325-0125*CAI-ATH GQ731

Code:
1-345-7 1930-2145 ATH-BCN GQ926

1-345-7 2245-0240*BCN-ATH GQ927

Χανιά – Θεσσαλονίκη: Νέο δρομολόγιο από 26/10!