Νέα Υόρκη - Πρωτοχρονιά!!

• Thread starter Thread starter anto0ine
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

anto0ine

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να κάνω με την γυναίκα μου ένα ταξίδι την πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη.

Έχω ψάξει γενικά αρκετές αεροπορικές εταιρίες και οι τιμές για τις πτήσεις κυμαίνονται από 620 -640 ευρώ περίπου (με alitalia / Turkish) και με πάνω από 700,750 με AirFrance, British, Lufthansa, Delta, Continental.

Αξίζει η διαφορά τιμής (200-300 ευρώ) ώστε να αφήσω τις Turkish και Alitalia για μία εκ των μεγάλων εταιριών (π.χ. British / Lufthansa);;;

Η περίοδος που με ενδιαφέρει είναι 28 Dec αναχώρηση από εδώ με 7 Jan αναχώρηση από Νέα Υόρκη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Αντώνης

Και συγκεκριμένα,

Alitalia - 651 ευρώ
Turkish - 649 ευρώ
Swiss Air - 970+ ευρώ, άουτς!
Lufthansa - 758 ευρώ
British - 889 ευρώ (έχει και μία πιο φτηνή αλλά έχει 8 ώρες παραπάνω αναμονής!)
Air France - 695 ευρώ (επιστροφή με A380.. καλό δεν είναι αυτό;;; σόρρυ απλά είμαι λίγο άσχετος!)
Delta - Operated By AirFrance οπότε το ίδιο ακριβώς με από πάνω
Continental - έχει από 19 ώρες ταξίδι και πάνω για το πήγαινε οπότε δεν το σκέφτομαι..

Η τιμή της AirFrance πως σας φαίνεται;;; Να την προτιμήσω έναντι των Alitalia και Turkish ή να δώσω ακόμα κάτι παραπάνω και να πάω σε Lufthansa;;;

Φίλε anto0ine εγώ θα πήγαινα με το Α380 για την εμπειρία και την τιμή. Αλλά αν το ξανάκανα, ταπεινή μου άποψη είναι ότι η ΤΗΥ έχει το καλύτερο πακέτο με τις τιμές που δίνεις.

Το κακό με την Turkish που τώρα ξανακοίταξα είναι ότι η επιστροφή είναι 18ώρες+ ταξίδι, δηλαδή θα πρέπει να μείνω στο αεροδρόμιο της κωνσταντινούπολης για 8 ώρες όπως λέει.

Αυτό με προβληματίζει μόνο.

Alitalia ούτε λόγος ε; :D

Α και κάτι άλλο,

Στην AirFrance, μπορώ να επιλέξω μεταξύ δύο συνδυασμών πτήσεων που με βολεύουν.

Airbus A319 μέχρι Παρίσι και Airbus A340-300 μέχρι Νέα Υόρκη
ή
Airbus A320 μέχρι Παρίσι και Boeing 777-200 μέχρι Νέα Υόρκη.. τι λέτε

anto0ine":33jgno5q said:
...Air France - 695 ευρώ (επιστροφή με A380.. καλό δεν είναι αυτό;;; σόρρυ απλά είμαι λίγο άσχετος!)...

Δαγκωτό!!! Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μόνο και μόνο για το Α380. (όχι απλά καλό...τρι-καλό είναι... :D )

Εγώ, αν και δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία σε long haul πτήση, αν είχα άνεση και μπορούσα να δώσω κάτι παραπάνω, θα πήγαινα με air france με το Α340(απλα γιατί μου αρέσουν) :mrgreen: .και για την εμπειρία του Α380. Αν όμως ήθελα να κάνω οικονομία θα διάλεγα Alitalia. Τα τελευταία 3 χρόνια που ταξιδεύω μαζί της δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα, και δεν έχω ακούσει κάτι κακό για τις υπερωκεάνιες πτήσεις της. Μπορεί και να πετύχεις τα 777 της αλιτάλια, που είναι αρκετά καινούρια νομίζω.

Θεωρείτε λοιπόν ότι η Lufthansa δεν αξίζει τα 60 ευρώ παραπάνω το άτομο..

Τα αεροπλάνα που είδα ότι έχει είναι A340-300 στο πήγαινε και A340-600 στο έλα

Τα Α340 της LH, όσο συμπαθητικά και αν είναι δεν θα γίνουν Α380. Αν ήταν 400Ε που βγαίνει η προσφορά καμιά φορά ίσως αλλά όχι τώρα.

Για το A340 Vs B772 της AF ίσως κάποιος θα μπορούσε να μας πει?

η ΑΖ για JFK και Newark εχει τα Α330 τα οποια ειναι καινουργια και θα ειναι μια χαρα φανταζομαι. σε περιπτωση που βρεις σε καποιο δρομολογιο τα 767 τοτε μακρυα. κατα τα αλλα πασχει παντου, θυμιζει καραδημοσιο και οι αποσκευες παντα αποτελουν θεμα στο FCO αν ο χρονος ανταποκρισης ειναι σχετικα μικρος.
εγω παντως σε μια προχειρη αναζητηση των ημερομηνιων σου βρισκω καλυτερες τιμες αυτη τη στιγμη και με ΒΑ, απειρως καλυτερη επιλογη απο ΑΖ