«Νεκρώνει» ο Ευρωπαϊκός εναέριος χώρος λόγω... ηφαιστείου!

ε καλα τα λεφτα το ξερω αλλα κυριως το πολιτικο κοστος ειναι οχι τα λεφτα..γινει δεν γινει κανει σιγουρα κανεις δεν πηρε το μαθημα του
ουτε το nats που το εκλεισε χωρις η βρετανικη κυβερνηση να το ψαξει πρωτα(και με την σειρα τους σχεδον ολη η ευρωπη) ουτε αμα τελικα πεσει ενα αεροπλανο απο την σταχτη

μια τρυπα στο νερο εκαναν ολοι τους
 
cavo_paradiso":3pb6ukkf said:
Μόλις έλαβα email από την Norwegian air shuttle. Για την δευτερα 19/4 θα γίνουν όλες οι domestic σε νορβηγία k σουηδία k μερικές πτήσεις από σουηδία σε νορβηγία. :great: Αρχίζουν k λυγίζουν οι εταιρίες k σου λένε ότι είναι να γίνει ας γίνει, domestic είναι τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί?
βασικα απο χτες το βραδυ δεν εχει συμβει αλλη εκρηξη στο ηφαιστειο οποτε ναι λογικα απο σημερα ολα θα ανοιγουν σιγα σιγα
 
Πάντως φαντάζομαι ότι μόλις ανοίξουν τα αεροδρόμια έχει να πέσει πολύ charter αλλά και ναύλωση μεγαλύτερων αεροσκαφών προς και από όλα τα κλειστά αεροδρόμια προκειμένου να μετακινηθούν όλοι αυτοί οι χιλιάδες επιβάτες που έχουν ξεμείνει. Φαντάζομαι ότι εταιρίες τύπου HIA θα ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν την όποια εταιρία θα τους ζητήσει έξτρα δρομολόγια.

Και μια φωτογραφία του πίνακα του Gatwick, από έναν φίλο που έχει ξεμείνει εκεί.
Πραγματικά, συλλεκτική!
 

Attachments

  • 2010_04170002a.jpg
    2010_04170002a.jpg
    758,4 KB · Προβολές: 1.497
Μπορεί η χαρά να μην διαρκέσει πολύ... για την ώρα το Όσλο Gardermoen ζεί στιγμές δόξας με 3 απευθείας πτήσεις προς Newark, Washington, Chicago ... όμως σύμφωνα με τις προβλέψεις καινούριο σύννεφο ηφαιστειακής σκόνης θα καλύψει και πάλι την Νότια Νορβηγία και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν οι αεροπορικές (κυρίως η SAS και Norwegian) σε αυτό που μάλλον θα οδηγήσει σε νέο κλείσιμο του εναέριου χώρου της περιοχής. Σύντομα θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις τις νορβηγικής κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων οργανισμών για το θέμα μέσα στην ημέρα.

Καλό κουράγιο! :)
 
Ξεκίνησαν δοκιμαστικές πτήσεις από Air Berlin με Α-330 και Βritish Αirways με Β-747 ,για να διαπιστώσουν πιθανές συνέπειες από την ηφαιστειακή στάχτη.Το ίδιο και η KLM με ένα Β-737 χθές το βράδυ.Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως ικανοποιητικά.
Βρε μήπως μας δουλεύανε τόσο καιρό??? :twisted:

http://www.flightglobal.com/articles/20 ... ights.html

http://www.flightglobal.com/articles/20 ... -risk.html
 
Η κομισσιόν προτίθεται να επιτρέψει έκτακτες κρατικές ενισχύσεις προς τις πληγείσες αεροπορικές εταιρίες, υπό όρους:
http://in.reuters.com/article/rbssIndus ... 5120100419
 
Φημολογείται οτι αφος της Aegean Airlines παραμένει εγκλωβισμένο στο Λονδίνο λόγω του επεισοδίου.
 
Οπως και πολλα αλλα αεροσκαφη,αλλων εταιρειων ουτε πολεμος να γινοταν.
 
Επιβατική πτήση στη Νορβηγία, της Wideroe, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση με έναν μόνο κινητήρα, στο Bodø. Ελέγχεται αν οφείλεται στην τέφρα ή αν πρόκειται για ασύνδετο περιστατικό. πηγή - αδελφό φόρουμ (δε ειμαι σίγουρος αν επιτρέπεται να βάλω λινκ)

EDIT:
Τελικά το συμβάν δε συνδέεται με την τέφρα
http://www.dagbladet.no/2010/04/19/nyhe ... /11348954/
(να ναι καλά το αυτόματο μεταφραστικό)
 
Top