«Νεκρώνει» ο Ευρωπαϊκός εναέριος χώρος λόγω... ηφαιστείου!

  • Thread starter Thread starter Cyverius
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το ελβετικό ινστιτούτο τεχνολογίας, μετά από έρευνες κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, επιβεβαιώνει τον κίνδυνο για τα αεροσκάφη.
http://translate.google.de/translate?js ... l=de&tl=en
 
Αφού είπαν τα παιδιά εδώ ότι τα τουρμποπρόπ δεν επηρρεάζονται!!! Αυτό πρόκειται για Dash-8.
 
Άκουσα ότι καλυτερεύει η κατάσταση στο νέο σημείο 0.

Η AirFrance χάνει 35 μύρια την ημέρα κ η ΒΑ 30...άντε να τους πει μετά όχι η ΕΕ.. :roll:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245

η κα Μέρκελ τι να έχει στο νου της άραγε;

Στην εταιρεία που δουλεύω κ ταξιδεύουν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι έχει πέσει απαγορευτικό για bookings κ για την επόμενη βδομάδα κ μέχρι νεοτέρας.. Μπουμ μπουμ το(α) κανόνι(α)...
 
Και μια ενδιαφέρουσα πτυχή που αφορά στα ποσά που πληρώνει η A3 για τη φιλοξενία των επιβατών σε ξενοδοχεία. Οι ξενοδόχοι προσεύχονται να εκρήγνυται ένα ηφαίστειο το μήνα.

Aegean: «Λάβα» οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=153219

Στο άρθρο αναφέρεται ότι «το δωμάτιο στην Ελλάδα κοστίζει 250 ευρώ την ημέρα, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις 100 ευρώ, κατά μέσο όρο». Η A3 χάνει λόγω της απαγόρευσης πτήσεων περίπου 600.000 ευρώ την ημέρα.
 
BRUSSELS — A senior Western diplomat says several NATO F-16 fighters suffered engine damage after flying through the volcanic ash cloud covering large parts of Europe.

The official declined to provide more details on the military flights, except to say that glasslike deposits were found inside the planes' engines after they patroled over European airspace.

Last week, two Finnish Air Force F-18 fighter-bombers suffered similar damage while flying through the ash plume that has paralyzed air traffic over much of Europe. Both landed safely, but their jet engines will require expensive overhauls.

Volcanic ash tends to stick to a jet engine's interior parts, such as the turbines, where it melts to form a glassy coating. This restricts air flow and heats up the engine, leading to engine failure.

πηγη: associated press
 
OveLix":topj0rll said:
Στο άρθρο αναφέρεται ότι «το δωμάτιο στην Ελλάδα κοστίζει 250 ευρώ την ημέρα, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις 100 ευρώ, κατά μέσο όρο».

Opel με πόσα;;

Καλά όλους στον Αστέρα τους στέλνει..;'Ελεος ρε παιδιά 250Ε!

2 μπορώ να μαντέψω:
-Ή η Α3 είναι εντελώς ανοργάνωτη στο πώς κλείνει τέτοιες συμφωνίες (των φρονίμων τα παιδιά...)
-ή, ίσως κ πιο πιθανό, ώς συνήθως κάποιοι θεωρούν καλή ιδέα να συνεχίζουν να αισχροκερδούν...
 
Φαίνεται να ηρεμούν τα πράγματα, η έκρηξη του ηφαιστείου ουσιαστικά σταμάτησε (προς το παρόν) και η έκταση του σύννεφου βαίνει μειούμενη. Σύμφωνα με το BBC, η Lufthansa πήρε άδεια για επαναπατρισμό 50 αεροσκαφών(υποθέτω με επιβάτες) που είναι διάσπαρτα στις άκρες του κόσμου. Ο κεντροευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι ανοικτός και φαίνεται να παραμένει έτσι. Οι εταιρείες έβαλαν τα μεγάλα "μέσα" για να περιοριστούν άρδην οι υφιστάμενες απαγορεύσεις, καθώς η οικονομική πίεση είναι αφόρητη. Από τα μέσα της βδομάδας επιστρέφουν στo business as usual, εκτός και αν το ej@#&kul εκφράσει άλλη άποψη.
 
gonso":tivylx38 said:
Αφού είπαν τα παιδιά εδώ ότι τα τουρμποπρόπ δεν επηρρεάζονται!!! Αυτό πρόκειται για Dash-8.
δεν επηρεαζεται αμεσα αφου δημιουργει ταλαντωση στον εισερχομενο αερα και ετσι πολλα σωματιδια λενε γεια σου στην τουρμπινα αλλα μερικα μπαινουν και το θεμα εχει να κανει κυριως με το abrasion οχι οτι θα μπουν μεσα
τα βατραχια aka cessna δεν εχουν αυτο το προβλημα διοτι δεν μπορουν να πεταξουν γρηγορα ακομη και μια m3 τα περναει :twisted:

Cyverius":tivylx38 said:
Φαίνεται να ηρεμούν τα πράγματα, η έκρηξη του ηφαιστείου ουσιαστικά σταμάτησε (προς το παρόν) και η έκταση του σύννεφου βαίνει μειούμενη. Σύμφωνα με το BBC, η Lufthansa πήρε άδεια για επαναπατρισμό 50 αεροσκαφών(υποθέτω με επιβάτες) που είναι διάσπαρτα στις άκρες του κόσμου. Ο κεντροευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι ανοικτός και φαίνεται να παραμένει έτσι. Οι εταιρείες έβαλαν τα μεγάλα "μέσα" για να περιοριστούν άρδην οι υφιστάμενες απαγορεύσεις, καθώς η οικονομική πίεση είναι αφόρητη. Από τα μέσα της βδομάδας επιστρέφουν στo business as usual, εκτός και αν το ej@#&kul εκφράσει άλλη άποψη.
για το katla να ανησυχεις..
http://ashalert.files.wordpress.com/201 ... easure.png
εγω ειμαι υπερ μιας μεγαλης εκρηξης διοτι ισως ειναι η τελευταια ελπιδα μας να μειωθει η θερμοκρασια του πλανητη
βεβαια αυτο που δεν περιμενα ειναι οτι με 4 μερες κλειστα αεροδρομια πολλες αεροπορικες εταιρειες εχουν τεραστεια προβληματα
 
Κοίτα, αν ρίξει μια καλή το Κάτλα, δε θα μειωθεί μόνο η θερμοκρασία του πλανήτη, πιθανότατα θα μειωθεί και ο πληθυσμός (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια :mrgreen: ). Μιλάμε για ένα ηφαίστειο κλίμακας 6-7 VEI όταν το eij#@$@#kul είναι 2-3 το πολύ (η κλίμακα λογαριθμική όπως των ρίχτερ). Μετά την οικονομική κρίση, αυτό θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα για παγκόσμια ύφεση. 2012 all around. Απεύχομαι.
 
ειναι vei 5 με erruptions vei 3-4 αλλα επειδη εχει κατι χρονακια να σκασει μαλλον για καλη εκρηξη θα το παει..
vei 7 ειναι η σαντορινη η οποια εχει μονο 50 χρονια απο την τελευταια φορα που εδωσε vei 0 εκρηξη(κοινως εκλασε)
μην ξεχνας οτι το 91 ειχαμε ενα περιεργο καλοκαιρι επειδη το pinatubo εσκασε..δεκα χρονια μετα βρηκαν εναν εντελως οτι να ναι τροπο για να μην σκασει παλι..
(εβγαλαν το 1/4 του νερου στον κρατηρα διοτι ειχε αρχισει να υποχωρει με αποτελεσμα η μια πλευρα του ηφαιστειου να επεφτε στην θαλασσα με συνεπεια ενα τεραστειων διαστασεων τσουναμι..)
 
Top