Νεκροταφεία αεροπλάνων-Marana Pinal Air Park

COMPUTERISE

First-Class-Member
Εγγραφή
01/09/2005
Μηνύματα
800
Likes
0
Έχει κανείς ιδέα αν είναι επισκέψιμο αυτό το νεκροταφείο αεροπλάνων?
Έχετε κάποιο άλλο υπόψιν??
 
Τα μεγαλυτερα νεκροταφεια αεροπλανων εκτος απο το Marana, ειναι η έρημος Mojave και το Davis Monthan. To πρωτο ειναι απολυτα επισκεψιμο με πουλμανακι που σε γυριζει σε ολη την εκταση του "νεκροταφειου" με συχνες στασεις για φωτογραφιση (εκει ειναι και τα Convair 880 & 990). Το δευτερο ανηκει στην πολεμικη αεροπορια και δεν ειναι προσβασιμο.
Για τη Mojave μπορει να μας δωσει τα φωτα του ο Savas που εχει παει και ξοδεψε καμποσα φιλμ στα εκθεματα!!! :thx:
 
Ανεβασα 3 φωτο απο το Google earth των τριων γνωστοτερων νεκροταφειων αεροπλανων.
:arrow: Marana Desert:
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=5975

:arrow: Mojave Desert:
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=5976

:arrow: Davis Monthan AFB (ή αλλιως "χαμος στο ισιωμα") :shock: :
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=5977
το μεγαλυτερο νεκροταφειο αεροπλανων στον κοσμο, οπως θα διαπιστωσετε και εσεις. Υπαρχουν κι αλλα αεροπλανα που δεν φαινονται στη φωτο. Εκει υπαρχουν ακομα πολλες δεκαδες 707 κομμενα (ακομα και αυτα της ΟΑ).
Οποιος εχει το google earth μπορει να "επισκεφθει" κι απο πιο κοντα, πηγαινοντας στις συντεταγμενες που φαινονται στο κατω μερος της φωτογραφιας.
 
Χιλιαδες αεροσκαφη στην Arizona!

Παρτε συντεταγμενες: 32°9'0"N 110°49'20"W . Βαλτε τις στο google earth!μολις το δα επαθα πλακα!ξερω οτι υπαρχουν σχετικα θεματα αλλα μολις το ειδα ενιωσα βαθεια μεσα μ να ανοιξω topic!!παιδια τι ειναι αυτο το πραγμα?χιλιαδες αεροσκαφη ελευθερα!αυτη η αμερικη πια τα εχει ολα!ρε παιδια...εμεις εδω..στην αθηνα τουλαχιστον απ'οσο γνωριζω ενα 747 το εχουμε στο ελληνικο και αυτο με το ζορι το βλεπουμε απο κοντα!ελεος!υπαρχει κανενα μερος π να μπορουμε να δουμε καποιο αεροσκαφος απο κοντα?ελευθερα...? δειτε και αυτο: http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 45&nseq=41 τυχεροι κατοικοι.... :(
 
Re: Χιλιαδες αεροσκαφη στην Arizona!

πραγματικά!!
βάλτε 32°9'23.34"N 110°49'32"W. Εκεί είναι παρατημένα μερικά 707. Στη γωνία είναι δύο 707 των οποίων οι ουρές είναι πεταμένες στην άκρη. Το έξω έξω φαίνεται να είναι ΟΑ! Δείτε το σήμα πάνω στην ουρά. Εμένα μου μοιάζει με τους κύκλους. Επίσης δείτε και αυτή τη φωτογραφία.
http://www.airliners.net/photo/Untitled ... id=0021057

μήπως είναι η 'πόλις των μυκηνών'?
 
Επίσης:
Μπορείτε, για μεγαλύτερη λεπτομέρεια, να απολαύσετε και διαδραστικές αεροφωτογραφίες από το Live!Maps ΕΔΩ. :great:

Η τεράστια αυτή "μάντρα" της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, στην αεροπορική βάση Davis-Monthan της νότιας Αριζόνα δεν είναι προσβάσιμη καθεαυτή αλλά δίπλα στη Βάση λειτουργεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό αεροπορικό μουσείο στον κόσμο, Pima Air & Space Museum (δορυφορικός χάρτης) με συλλογή 250 αεροσκαφών. - http://www.pimaair.org/

Η αχανής Βάση περιλαμβάνει και την επίμαχη 309η Μονάδα Αεροπορικής Συντήρησης και Αποκατάστασης που έχει το ταιριαστό παρατσούκλι "The Boneyard". Εκτείνεται σε 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εκεί κατέληξε η πλειοψηφία των πλεοναζόντων πολεμικών αεροσκαφών Β-29 και C-47 των ΗΠΑ μετά την υπερπροσπάθεια του Β' Παγκόσμιου, αλλά και 365 θρυλικά Β-52 στη δεκαετία του 90.

Ενδιαφέρον ότι απασχολούνται 550 άτομα στη μονάδα και για κάθε 1 δολάριο που ξοδεύουν κερδίζουν 11 από τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα που προκύπτουν από το "γδύσιμο". Προφανώς, οι συνθήκες της ερήμου (έλλειψη υγρασίας) είναι ιδανικές για να συντηρούνται επί μακρόν τα σκαριά, έτσι ώστε σε έκτακτη ανάγκη να μπορούν να τα καταστήσουν επιχειρησιακά, με σχετικές διαδικασίες επανεξοπλισμού τους.


Τέλος, δορυφορικούς χάρτες από μερικές ακόμα μάντρες θα βρείτε παρακάτω:

Mojave Air & Space Port , California
Pinal Airpark, Arizona - όπου στέλνει για "απόσυρση" τα αεροσκάφη της η Northwest κατά βάσει
Roswell International Air Center, New Mexico - η "θρυλική" βάση των UFO, έχει και μια συλλογή αποσυρθέντων επιβατηγών και cargo 747 και 707 :idea:


ΥΓ: Μάλλον λοιπόν σε κάποια από αυτές τις μάντρες βρήκε την έμπνευση ο καλλιτέχνης του έργου που κοσμεί την περίβολο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (MOCA) στο Λος Άντζελες!!! εικόνα 1 ---εικόνα 2 :cool:
 
στην ελλαδα δν εχουμε τιποτα...? :(
 
Αμέ, στο Ελληνικό! :twisted: Επίσης στα πολεμικά αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα. Γενικά στην Ευρώπη δεν πολυ-υπάρχουν τέτοιου είδους νεκροταφεία. Το πιο γνωστό στην Ευρώπη είναι το Chateauroux στη Γαλλία.
 
Re: Χιλιαδες αεροσκαφη στην Arizona!

B747-284B":109qhmml said:
πραγματικά!!
βάλτε 32°9'23.34"N 110°49'32"W. Εκεί είναι παρατημένα μερικά 707. Στη γωνία είναι δύο 707 των οποίων οι ουρές είναι πεταμένες στην άκρη. Το έξω έξω φαίνεται να είναι ΟΑ! Δείτε το σήμα πάνω στην ουρά. Εμένα μου μοιάζει με τους κύκλους. Επίσης δείτε και αυτή τη φωτογραφία.
http://www.airliners.net/photo/Untitled ... id=0021057

μήπως είναι η 'πόλις των μυκηνών'?
Η ουρά είναι είναι όντως της OA (του SX-DBF) αλλά μόνο αυτή είναι εκεί. Το υπόλοιπο αεροσκάφος έχει διαλυθεί προ πολλού. Τα 2 707 που είναι δίπλα στην ουρά είναι πρώην EL-AL.
 
Top