νεοπροσληφθείσα ιπτάμενη συνοδός με αποριες..

• Thread starter Thread starter SWEET_SKYWALKER
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

SWEET_SKYWALKER

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Code:
Γειά σας κ απο μένα!!
είμαι κ γω νεοπροσληφθείσα ιπτάμενη συνοδός στην aegean.
θα ηθελα να ρωτήσω τρία πραγματάκια με την ελπίδα να βρεθεί καποιος με καλή διάθεση
και να μου τα απαντήσει. :)
1) οταν είσαι καινούρια τί ωραρια δουλεύεις? πόσες ώρες την ημέρα και αν είναι επι καθημερινής βάσεως.
2) τι ασφαλιστικό ταμείο έχουμε? ικα ή καποιο άλλο?
3) τι ισχύει με ρεπό κ.λ.π

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Συγνώμη που θα απαντήσω χωρίς να γνωρίζω και ίσως φανώ αγενής και κακός :evil: , ωστόσο ως εργαζόμενος έχω μάθει αυτές τις απορίες να τις λύνω με τον υποψήφιο εργοδότη μου προτού προσληφθώ και όχι μετά να βγαίνω και να ψάχνομαι, να κλαίγομαι γιατί δουλεύω υπερωρίες ή δεν παίρνω τα ρεπό μου, να μη μου αρέσει ο μισθός και κάποια στιγμή να βρεθώ προ εκπλήξεως με τα ένσημα μου. Προφανώς υπάρχει υπογραφή σε σύμβαση και αντίτυπο σε εργαζόμενο και εταιρεία και εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις στις συγκεκριμένες απορίες.

Και πάλι συγνώμη για το ύφος...

εγω εχω μια απορια...ειδα απο παλια σου μηνυματα οτι περσι εκανες την εκπαιδευση...τωρα εισαι νεοπροσληφθεισα????

Αυτά δεν τα ρωτάνε ποτέ και ειδικά στην αρχή. Προκύπτουν από την εμπειρία.Μετά από κανα χρόνο θα ξέρεις πόσα ακριβώς παίρνεις, αν έχεις ένσημα, αν έχεις ασφάλιση, γιατρό ,φάρμακα, παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ κλπ.
Θες να σου στήσουν καμιά απόλυση δι ασήμαντον αφορμήν ή ψάχνεσαι να σε καλέσουν στο ταμείο να λάβεις τις απαιτούμενες αποδοχές και ν αδειάσεις τη γωνιά επειδή είσαι πολύ....περίεργη..?
Σου έδωσαν να διαβάσεις και να υπογράψεις σύμβαση?
Στην ΟΑ νομίζεις ότι προσελήφθης?
Δεν πιστεύω να ετοιμάζεις κανα σωματείο?
Αυτές οι ερωτήσεις συνδικαλισμό μου θυμίζουν!
Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα πάντως...

SWEET_SKYWALKER":6ppc4ygd said:
1) οταν είσαι καινούρια τί ωραρια δουλεύεις? πόσες ώρες την ημέρα και αν είναι επι καθημερινής βάσεως.
Όσα θέλει ο εργοδότης σου.Και μη διαμαρτυρηθείς σε καμιά περίπτωση...Θα σου απαντήσουν "έρχονται πολλά βιογραφικά στην εταιρεία" ή "Ξέρεις πόσες πιο όμορφες από εσένα παρακαλάνε να έρθουν;"!
Λογικά ΙΚΑ.Και να λες και ευχαριστώ δηλαδή!
Έλα μωρέ που θέλεις και ρεπό.Η συγκίνηση της πτήσης δε συγκρίνεται με τίποτα στη ζωή...
Αν έχεις σχέση,απλώς να είσαι έτοιμη να την ξεχάσεις.Θα βρεις και άλλους στη ζωή σου.Ξέρεις πόσο κόσμο χωράει ένα Α320;

imaginas πολύ αισιόδοξες απαντήσεις έδωσες στην κοπέλα! Κι εγώ που τελευταία σκεφτόμουν να παρατήσω τις σπουδές μου στο παιδαγωγικό για να γίνω ιπτάμενος φροντιστής, διαβάζοντας αυτά λέω "δάσκαλος και πάλι δάσκαλος!!"

Αυτή είναι η πραγματικότητα φίλε μου.Μην τρέφουμε αυταπάτες...Δουλεύεις όσο θέλει ο εργοδότης σου και πληρώνεσαι όσα σου δίνει.Ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν.Οι υπόλοιποι κάνουν ότι θέλουν οι άλλοι.Θα είσαι τρελός αν παρατήσεις τις σπουδές σου να γίνεις φροντιστής κλπ...Τελείωσε τις σπουδές σου και μετά αν θέλεις κάνε την κίνηση.Αν δε σου αρέσει μπορεί κάποιο σχολείο να σε έχει ανάγκη να μάθεις στα παιδάκια "Λόλα να ένα μήλο"!

ToSofoPaidi":2ochxcd5 said:
ωστόσο ως εργαζόμενος έχω μάθει αυτές τις απορίες να τις λύνω με τον υποψήφιο εργοδότη μου προτού προσληφθώ και όχι μετά να βγαίνω και να ψάχνομαι,
Έχεις απόλυτο δίκιο, έλα όμως στη θέση της κοπέλας. Μια νέα χωρίς στοιχειώδη γνώση των εργασιακών και χωρίς αντίστοιχη καθοδήγηση από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον (π.χ. παιδί δημοσίων υπαλλήλων) είναι εύκολο να βρεθεί στη θέση αυτή κατά την πρώτη πρόσληψη.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι φοβούνται να ρωτήσουν "νευραλγικά" στοιχεία,διότι μπορεί να τους απορρίψει ο εργοδότης.Λάθος βέβαια,αλλά γίνεται.

SWEET_SKYWALKER":z999j3p5 said:
Code:
Γειά σας κ απο μένα!!
είμαι κ γω νεοπροσληφθείσα ιπτάμενη συνοδός στην aegean.
θα ηθελα να ρωτήσω τρία πραγματάκια με την ελπίδα να βρεθεί καποιος με καλή διάθεση
και να μου τα απαντήσει. :)

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Συγγνώμη, αλλά στην συνέντευξη για πιο πράγμα συζητήσατε??????????? Εαν δεν μίλησαν για ωράρια, ασφάλιση και ρεπό για τί σε κάλεσαν?? Μου κάνει μεγάλη εντύπωση για την Α3. Πραγματικά όμως έχω την απορία γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω αίτηση για ιπτάμενη στην Α3 και πολύ θα ήθελα να ξέρω τί ζητούν στη συνέντευξη.