O.A. ή LH?

• Thread starter Thread starter nickagian
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

nickagian

Νέο μέλος (Tourist)
Πρόκειται να ταξιδέψω τον άλλο μήνα από την Αθήνα στο Μόναχο και μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Κρίνοντας κανείς από το πρόσφατο κλίμα στις Ο.Α. -την κατάσταση στην οποία βρίσκονται : συνεχώς σε αναμονή πώλησης, με μη ανανέωση του στόλου κλπ- τι είναι προτιμότερο, να ταξιδέψω με τις Ο.Α. (B737-400) ή με τη LH (A300-600) αλλά σε διπλάσια τιμή? Αξίζουν τα λεφτά? Προσφέρουν κάτι παραπάνω στην πραγματικότητα, όσον αφορά στην ασφάλεια, στην άνεση στο ταξίδι, στις υπηρεσίες -πάντα για economy class- ή όχι? Και κάτι άλλο άσχετο που με παραξένεψε: Παρατήρησα αρκετά μεγάλη διαφορά στη διάρκεια πτήσης (κοντά στις 4h με τις Ο.Α. και ενδιάμεσο σταθμό Θεσσαλονίκη-2.5h με LH απευθείας). Αυτό σχετίζεται μόνο με το ότι σταματάει Θεσσαλονίκη;

nickagian":3sv8e266 said:
- τι είναι προτιμότερο, να ταξιδέψω με τις Ο.Α. (B737-400) ή με τη LH (A300-600) αλλά σε διπλάσια τιμή? [..]Παρατήρησα αρκετά μεγάλη διαφορά στη διάρκεια πτήσης (κοντά στις 4h με τις Ο.Α. και ενδιάμεσο σταθμό Θεσσαλονίκη-2.5h με LH απευθείας). Αυτό σχετίζεται μόνο με το ότι σταματάει Θεσσαλονίκη;

Καταρχάς ATH-MUC η LH έχει 320/321/319. Α300 έχει μόνο στο ATH-FRA. Από μέλη του forum τα οποία έχουν ταξιδέψει το seatpitch είναι λίγο αισχρό. Για θέματα ασφαλείας δεν τίθεται θέμα νομίζω. Το ότι η ΟΑ κάνει μία στάση στην SKG έχει το πλεονέκτημα της παραπάνω προσ/απο-γείωσης αλλά και το μειονέκτημα του παραπάνω χρόνου... Από την άλλη έχοντας πετάξει πρόσφατα με αρκετά 734 των ΟΑ μπορώ να πω ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση με ένα seatpitch αξιοπρεπέστατο ακόμα και στις τελευταίες σειρές και με IFE.

Εφόσον η διαφορά είναι αισθητή εγώ θα έλεγα ΟΑ. Ούτως ή άλλως η κατάσταση με τις πτήσεις έχει κάπως εξομαλυνθεί σε σχέση με την έναρξη του καλοκαιριού (βλέπε Tristar κλπ)

Να προλάβω πριν να το κάνουμε chat ή μήπως θέλετε να συνεχίσουμε;;; (ρητορική ερώτηση ... πιστεύω να έγινα κατανοητός)