Ο Μπερλουσκόνι θα σώσει την Ολυμπιακή ??? !!!

  • Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Από το σημερινό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, οι γνωστές αλλαξοκωλιές μεταξύ ΟΑ και Pantheon Airways. Τίποτα καινούριο δηλαδή.
Το τραγικότερο έρχεται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Λιγότερα αεροσκάφη, λιγότεροι επιβάτες λιγότερες ελπίδες για την Ολυμπιακή...



Εικόνα παρακμής παρουσιάζουν πλέον οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, τις οποίες ακόμη και οι πιο πιστοί οπαδοί τους αδυνατούν πλέον να εμπιστευτούν.

Δυστυχώς το καλο χαρτί της ΟΑ, οι επιβάτες που μέχρι τώρα τη στήριζαν, κάηκε. Άντε και καλό καλοκαίρι..... :wall:
 
Η μείωση της κίνησης προ κινητοποιήσεων δεν οφείλεται κατά 100% στην Ο.Α.Η οικονομική ανέχεια που περνάει ο Έλληνας τον επηρεάζει και στα ταξίδια του.Η "Καθημερινή" ως φιλοκυβερνητική εφημερίδα,προσπαθεί να περάσει τις απόψεις της κυβέρνησης που είναι το κλείσιμο της Ο.Α και όχι η εξυγίανσή της.
 
Λογικο ειναι να χανει πελατεια . Οταν μια εταιρια χανει την λειτουργικη της αξιοπιστια το φυσικο επακολουθο ειναι ο κοσμος να γυριζει την πλατη. Η οικονομικη ανεχεια δε φταιει και τοσο διοτι η Α3 πεταει παντα με καλες πληροτητες , με περισσοτερα και μεγαλυτερα αεροσκαφη πλεον, καθως και οι τιμες δεν εχουν πεσει.Η υποθεση των ακυρωσεων εχει γινει αηδια πια. Επιτρεπεται να πεταει η Α3 με 7 πτησεις και η ΟΑ με 3 στο Ηρακλειο; Τα ιδια χαλια και στη Θεσσαλονικη. Αφου πεταξε 3 ακρως κερδοφορα δρομολογια τα οποια απο πλευρας ωρων τα εχουν μονο εταιριες του επιπεδου BA,AF ktl , τουλαχιστον γιατι δε κανει τωρα καλυτερα τα εσωτερικα δρομολογια μονο καθε μερα κοβει και συγχωνευει;Επιτελους βαρεθηκαμε το παραμυθι οτι θα δωθει οριστικη λυση στο θεμα των ΟΑ. Απο το 2005 η παρουσα κυβερνηση υποσχεται οτι θα δωσει λυση. Ποτε θα γινει πραξη; Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι και να θελει η κυβερνηση δεν μπορει να την κλεισει διοτι ισως μονο τοτε να χασει τις οποιες επομενες εκλογες...Δηλαδη δεν κλεινει λογω πολιτικου κοστους.
 
jetflight":11k9lkru said:
η Α3 πεταει παντα με καλες πληροτητες , με περισσοτερα και μεγαλυτερα αεροσκαφη πλεον, καθως και οι τιμες δεν εχουν πεσει.
Από πότε η Α3 έχει 38 αεροσκάφη; :wall:
 
Λαθος διατυπωση δικη μου. Εννοω περισσοτερες πτησεις οπου γενικα πετανε και οι 2 εταιριες, καθως και περισσοτερα αεροσκαφη για την ιδια εταιρια και οχι σε σχεση με τις ΟΑ. Ετσι οπως παει η ΟΑ δεν ειναι απιθανο να εχει λιγοτερα αεροπλανα απο την Α3.Επισης Ακη δε χρειαζεται να διαφωνεις κατα ειρωνικο τροπο με ορισμενους οπως εγω. Επισημανεις απλα το σημειο της ενστασης και επειτα περιμενεις την απαντηση του συνομηλιτη σου.
 
Aν μετρήσουμε τα jet αεροσκάφη, τότε ...σημειώσατε X. Η εικόνα μάλιστα είναι διαρκώς επιδεινούμενη για τις ΟΑ σε αυτόν τον τομέα, ιδιαίτερα αν βάλουμε μέσα και τον ποιοτικό χαρακτήρα (ηλικία ΑΦ).
 
Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2008 13:08

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε προχθές εν μέρει την Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες (ΟΑΥ), η οποία είχε προσφύγει εναντίον της κομισιόν, για μη αναγνώριση ενός μεγάλου μέρους της ζημιάς που είχε υποστεί η εταρία, η οποία συνδέεται με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και το κλείσιμο του εναέριου χώρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την αναγνώριση μέρους των ζημιών που η υπέστη η Ο.Α. το συνολικό ποσό της κρατικής ενίσχυσης που κρίνεται νόμιμη φτάνει περίπου τα 3,8 εκ. ευρώ, ενώ το ποσό που δεν αναγνωρίζεται και πρέπει να επιστραφεί από την εταιρία κυμαίνεται περίπου σε 1 εκ. ευρώ.

(Ναυτεμπορική)


Σημαντική εξέλιξη. 1 μύριο βρίσκεται πιο εύκολα από τα 3.8... Τα υπόλοιπα που θα βρεθούν είναι το θέμα...

ΥΓ. Δυστυχώς δεν έχω direct link για την είδηση (θέλει κωδικό ή κάτι τέτοιο)...
 
Μιας και έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα και δεν ασχολούμαστε με το πως ο Μπερλουσκόνι θα σώσει την Ολυμπιακή, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο με αφορμή τα όσα λέγονται στον τύπο αυτές τις ημέρες για το πως οι δικοί μας πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται να σώσουν την εταιρία. Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Λιάπης, υπουργός μεταφορών τότε (2005) γύρναγε την κεντρική Ευρώπη με ιδιωτικό αεροπλάνο, μισθωμένο από τον κ Βασιλάκη σύμφωνα με δήλωσή του. Ρωτάω εγώ τώρα: Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, πώς μπορεί να πιστέψει οτι ο κ. Λιάπης (και ο κάθε κύριος Λιάπης) ενδιαφέρεται για τον κρατικό αερομεταφορέα τη στιγμή που δέχεται να τον κάνει βόλτα στην Ευρώπη το αφεντικό της ανταγωνίστριας εταιρίας; Πώς λοιπόν να μη μιλάμε για σχέδιο απαξίωσης της εταιρίας; Θα ήθελα η ερώτηση αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας ουσιαστικής συζήτησης και να μην καταλήξει στο κλείδωμά της. Γι'αυτό και θα ήθελα να σταθούμε στο κατά πόσο είναι θεμιτό και επιτρεπτό ο καθ'ύλην αρμόδιος υπουργός να δέχεται να ταξιδεύει (δωρεάν) με τον ανταγωνισμό χωρίς να σταθούμε σε πρόσωπα και εταιρίες. Εγώ προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο.
 
tassos76":2md8yas5 said:
Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Λιάπης, υπουργός μεταφορών τότε (2005) γύρναγε την κεντρική Ευρώπη με ιδιωτικό αεροπλάνο, μισθωμένο από τον κ Βασιλάκη σύμφωνα με δήλωσή του.


Η ίδια σου η πρόταση αυτό αναιρείται !!!

Σύμφωνα με ενδείξεις το λές αυτό
η
Σύμφωνα κατα "δήλωσή " του (που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ γιατί ΠΟΤΕ δεν έκανε τέτοια δήλωση......)

Αμάν πια με τον λαϊκισμό.
 
Αν είναι γεγονός τα σούρτα φέρτα του Λιάπη (ΟΚ περί λαικισμού πρόκειται αλλά δεν κάνουμε και τη Δίκη της Νυρεμβέργης ρε φίλε aas59 για να ζητάμε αποδεικτικά στοιχεία) με το αεροπλάνο του Βασιλάκη δεν βλέπω τίποτα το μεμπτό. Στο κάτω κάτω ο Λιάπης δεν ήταν CEO ή manager της Ολυμπιακής για να στέκει το επιχείρημα του ανταγωνισμού. Σαν Υπουργός Μεταφορών της χώρας του θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον και για άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες. Θα μου πεις θα μπορούσε....Γιατί ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού θα ταν πως να τσεπώσει καμιά μίζενς ή πως να στήσουν με το Βασιλάκι τις τιμές. Αυτά που σας έγραφα τις προάλλες δηλαδή περί δυοπωλίου, καρτέλ και μη υγιών συνθηκών ανταγωνισμού που τελικά την πληρώνει ο τελικός καταναλωτής. Γιατί άντε να πιαστώ κορόιδο 200 ευρώ για ένα αλέ ρετουρ Αθ-Θεσ επειδή άργησα να κλείσω (κοτζάμ Aegean μεσ στη χλίδα) Γιατί να πρέπει να έχω μοναδική επιλογή στο ίδιο δρομολόγιο 180 ευρώ με ΟΑ (μεσ στη λίγδα - Με όλο το σεβασμό στην ιστορία της ΟΑ αλλά έτσι όπως κατάντησε....)? Επομένως ο Λιάπης μάλλον για το καλό της ΟΑ προσπαθούσε κανονίζοντας να έχει πάντα ψηλές τιμές και λίγο χαμηλότερες από την Α3.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top