Ο Κώστας Μακεδόνας πιλότος στην Aegean με....πρόσληψη????

• Thread starter Thread starter KGP
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

KGP

First-Class-Member
απο τρωκτικο
Ο Κώστας Μακεδόνας είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και καλύτερους τραγουδιστές της γενιάς του που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με τεράστιες επιτυχίες. Παρά την μεγάλη όμως επιτυχία που βιώνει, παραμένει ένας απλός άνθρωπος και δεν έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για την προσωπική του ζωή. Ο Κώστας Μακεδόνας έδωσε τη πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα 'Real News' μετά την πρόσληψη του ως πιλότος στην Aegean και μίλησε για τα πάντα. Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του.περισοτερα στο http://troktiko.blogspot.com/2010/01/aegean_23.html

συγνωμη αλλα εχασα τιποτα? τι που πως γιατι?????? (εκτος αν προκειτε για public rousfetation trick)

Και επειδη εχουν εμφανιστει κατα καιρους σαϊνια που υποστηριξαν οτι εγω ειμαι ο εν λογω κυριος, να τονισω και να παρακαλεσω τους διαχειριστες να το αφησουν εδω, οτι ΔΕΝ ΕΧΩ καμμια σχεση με τον τραγουδιστη (του οποιου το επωνυμο ειναι καλλιτεχνικο και οχι το πραγματικο, ενω το δικο μου νικ δηλωνει τοπο καταγωγης...)

THX

δεν εχω ακουσει κατι συγκεκριμενο, εξαλου εδω στο SKG ολο τελευταιοι τα μαθαινουμε :mrgreen: :lol: , παντως μπορω να πω με σιγουρια πως ειδα τον κ.Μακεδονα στις εγκαταστασεις της Α3 στην Παιανια τον Νοεμβριο οταν ειχα κατεβει για καποιο training.

Στο σημερινό Real News έχει όντως τη συνέντευξη του Κώστα Μακεδόνα, στην οποία αναφέρει ότι εργάζεται κανονικά στην "εταιρεία" -χωρίς να αναφέρει όνομα εταιρείας- από τα μέσα Ιανουαρίου. Έχει μάλιστα φωτογραφία του στο χειριστήριο ενός 737 (με λίγη προσοχή είδα ότι είναι η ίδια και στην ιστοσελίδα του, με λεζάντα Εκπαίδευση στο Boeing 737-400 για την εταιρεία GALAXY (2001)).

Απ' ότι φαίνεται επιβεβαιώνονται τα γραφόμενα. Μάλιστα λέει ότι δεν προσλήφθηκε στην εταιρεία λόγω του ονόματός του.
Και επί της ουσίας:

1) Αν ο άνθρωπος έχει τα σωστά credentials γιατί όχι? Καλοτάξιδος να είναι...
2) Κανείς δεν κάνει ρουσφέτι σε ιδιωτική εταιρεία. Αν μια εταιρεία θέλει να πάρει κάποιον 'άχρηστο' κακό της κεφαλής της και των ιδιοκτητών της. Ενώ στο δημόσιο, κακό της κεφαλής μας. Έτσι μόνο αν είναι βλάκες σε μια ιδιωτική εταιρεία θα προσλάβουν κάποιον 'άχρηστο'.

δεν τον κατηγορησα οτι δεν εχει πτυχια και χαρτια... απλα μου εκανε τρομερη εντυπωση!!! και ειδικα οταν νομιζω οτι ειναι και "εν ενεργεια" στο αλλο του επαγγελμα...

Δέν αμφιβάλλω οτι ο κ.Μακεδόνας έχει τά κατάλληλα πτυχία.Ομως,μέ βάση αυτό τό κομμάτι τής συνέντευξής του:

"Δεν θα σταματήσω το τραγούδι. Ο χρόνος για την καλλιτεχνική δραστηριότητα έχει περιοριστεί στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα τον χειμώνα. Το καλοκαίρι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο που υπάρχει κύρια αεροπορική δραστηριότητα εκεί υπάρχουν πάρα πολλά ρεπό και άδειες μέσα στις οποίες μπορώ να κάνω κάποιες συναυλίες".

μέ κάνει να αναρωτιέμαι τά εξής:

1.Οι πιλότοι εργάζονται γενικώς τέσσερις μέ πέντε φορές τήν εβδομάδα (ώστε νά μένουν στόν κ.Μακεδόνα οι υπόλοιπες δύο μέ τρείς φορές που απαιτεί η καλλιτεχνική του δραστηριότητα);Γιατί,απ'όσο ξέρω από φίλους μου πιλότους,μπορεί νά χρειαστή να εργαστούν ακόμα και δέκα μέρες στη σειρά (ασχέτως άν μετά θά πάρουν ρεπό πέντε μέρες).

2.Αντίθετα μέ όσα λέγει ο κ.Μακεδόνας,τό καλοκαίρι δέν υπάρχουν πολλά ρεπό καί άδειες,αφού υπάρχει "κύρια αεροπορική δραστηριότητα".Εκτός άν θά ισχύη ειδικό πρόγραμμα πτήσεων γι'αυτόν-οπότε θά διαμαρτύρωνται οι συνάδελφοί του που δέν είχαν την τύχη να έχουν τόσο μελωδική φωνή και τίς "άκρες" γιά να κάνουν καριέρα στό τραγούδι πρίν γίνουν πιλότοι...

3.Τό έργο τού τραγουδιστή δέν περιορίζεται στό να βγή στη σκηνή και να τραγουδήση.Απαιτούνται και οι σχετικές πρόβες.Πώς θά τίς κάνη αυτές ο κ.Μακεδόνας όταν ο προγραμματισμός πτήσεων τού έχη καθορίσει να πετάξη σέ μέρα που ο μαέστρος τού έχη καθορίσει να κάνη πρόβα;

Βέβαια,εύχομαι κι'εγώ στόν κ.Μακεδόνα καλές πτήσεις και κυρίως καλές προσγειώσεις,καί συμφωνώ οτι άν στην τελική αποδειχθή μή αποδοτικός" ώς πιλότος λόγω πολλών υποχρεώσεων στην άλλη του επαγγελματική δραστηριότητα,κακό τής εταιρείας που τόν προσέλαβε και τών ιθυνόντων της,όπως γράφει ανωτέρω ο george_a.Πάντως υπάρχει μιά παροιμία που λέει "ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς",και οτι οι παροιμίες απορρέουν από την λαϊκή σοφία...

Καλά όλα αυτά, αλλά το πρόβλημα ποιο είναι; Ιδιωτική εταιρία είναι, αν θέλει πχ να τον πληρώνει για να πετάει μια φορά τη βδομάδα (που λέει ο λόγος) γιατί το θεωρεί συνεχή διαφήμιση... γιατί όχι;

Συμφωνώ με όλες τις τοποθετήσεις /θέσεις των συνδέλφων στο παρόν thread αλλά ιδιαίτερα με τον Hastaroth " ή παπάς - παππάς ή ζευγάς-ζευγάς" και θα συμπληρώσω καλοπροαίρετα τα εξής ΄πάρα κάτω για την ανάρμοστη συμπεριφορά πλεονεξίας και του ιδίου και της εταιρίας, γνωρίζοντας με σεβασμό στο καλιτέχνη κ. Μακεδόνα ότι έχει ουσιαστικά τα αντικειμενικά προσόντα να εργαστεί ως Πιλότος :
1/ Δεν έπρεπε να εκμεταλευτεί την επωνυμία του για τη θέση του FO είς βάρος κάποιου νέου μη επώνυμου άνεργου πιλότου κι αν το έκανε να σταματούσε τις συναυλίες και τα κέντρα, παραμένοντας έστω μόνο στη δισκογραφία
2/ Είναι ασυμβίσβαστο με τη δεοντολογία η εργασία του πιλότου με την άλλη του δραστηριότητα και ίσως προσκρούσει σε κανονισμούς ΥΠΑ
3/ Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, σε καμία άλλη σοβαρή χώρα
4/Δεν νομίζω, παρόλο που είναι ιδιωτιική εταιρία έπραξε για όποιους λόγους το σωστό, έστω κι αν πετάει σε ειδικό καθεστώς συμφωνίας 2 φορές την εβδομάδα
5/ Παρόλο που η Α3 δεν έχει συνδικαλιστικό όργανο ( κακώς ) , διότι αν είχε δεν θα επέτρεπαν ειδικές συμφωνίες και προσλήψεις, θα είναι είς βάρος των συναδέλφων του οι όποιες τυχόν ευνοϊκές συνθήκες εργασίας και ή μεταχείρισης
6/ Η επαγγελματική ιδιότητα και υπευθυνότητα του πιλότου, οι ρυθμοί εργασίας, εκπαιδεύσεων κλπ, δεν είναι υπόθεση χόμπυ..., π.χ τραγουδάμε και τον εκλέυθερο χρόνο μας πάμε στην αερολέσχη
7/ Νομίζω και στην Α3 ( στην νΟΑ σίγουρα ) για τους νεοπροσληθφέντες πιλότους ισχύει η προϋπόθεση " μητρώο μηδέν για συμβάντα ατυχημάτων" + medical 1 Στην συγκεκριμένη περίπτωση , αν ήταν άλλος υπό πρόσληψη FO , θα είχε την ίδια μεταχείρηση με τον κ. Μακεδόνα με ένα σοβαρό ατύχημα στο ΄μητρώο του, άσχετα ανέχει αποθεραπευτεί πλήρως??

Παιδιά. Ο κ.Μακεδόνας είναι ένας καλός και αξιόλογος τραγουδιστής, ο οποίος αποφάσισε για κάποιον προσωπικό του λόγο να ακολουθήσει την καριέρα του επαγγελματία πιλότου. Εμάς δέν μας πέφτει λόγος για το τί κάνει. Ας μήν τον σχολιάζουμε άλλο τον άνθρωπο.

Εύχομαι στον κ.Μακεδόνα καλλές προσγειώσεις :great:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.