oi aposkeues apagoreuonte na kleidothoun???

AiR_MaNiAc

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
USA, Rodos
AOL
FastGreek03
simera ekleisa eisitirio me Lufthansa stis 13 Iouliou gia na katevo ellada meso frankfurt... to xarti pou mou edose o praktoras mou, mou proksenise aporia toso se mena oso kai ston patera mou.... stos eksis xarti anagrafete:

NEW SECURITY REQUIREMENTS TOOK AFFECT DEC 30 2002
DO NOT LOCK YOUR LUGGAGE. ALL LUGGAGES WILL BE OPENED AND SEARCHED. IF LOCKED THE LUGGAGE WILL NOT BOARD THE PLANE. IT WILL BE LEFT BEHIND.

auto isxyei mono me tin lufthansa i gia oles tis etaireis?? Alla apo oti thimame i mitera mou pou efige ton Aprili apo to JFK me OA tis eixe klidosei tis valitses..... kai ok peite den tis klidono, an xathei tipota apo mesa ti ginete meta? :rolleyes:

Αυτό ισχύει για αποσκευές επιβατών που πετούν από / προς ΗΠΑ. Εσύ σαν επιβάτης είτε την κλειδώσεις είτε όχι έχεις δικαίωμα (σε περίπτωση που χαθεί) να πάρεις αποζημίωση (ας με διορθώσει κάποιος αν δε τα λέω σωστά).

Δέν ξέρω τί ακριβώς ισχύει, αλλα και κλειδωμένες να είναι με λουκετάκι, το ανοίγουν με πασπαρτού και κάνουν ό,τι θέλουν. Πρόσφατα μου είχαν χάσει την αποσκευή (ναι, με ΟΑ :p ) και ενώ την είχα κλειδώσει είδα οτι την είχαν ανοίξει (όταν επέστρεψε κοντά μου, ...3μιση εβδομάδες μετά) και είχαν ψάξει τα πράγματα. Ευτυχώς δέν έλειπε τίποτα.
Αλλα το θέμα της αποζημίωσης είναι κάτι που με απασχολεί. Πόση ειναι η αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση? Και άν εγώ έχω μέσα το πανάκριβο Rolex μου που κοστίζει 3000Ε (λέμε τώρα...), θα πάρω ανάλογη αποζημίωση? (ΟΚ<ποτέ δέν θα το έβαζα στην αποσκευή που θα πάει στο αμπάρι, αλλα λόγου χάρη ρωτάω). Ή, τί κι άν έλεγα πως είχα ένα τέτοιο τιμαλφές μέσα? Πώς πρέπει να το αποδείξω? Φίντμπακ κανείς?

perimeno apantiseis stis erotiseis tou seven4seven.....

pantos nomizo an exeis kati aksias mesa se vazoun na to grapseis kato an tixei ginei tpt kai xathei, etsi den einai?? Nomizo mou eixan dosei ena xarti perisi sto JFK pou me rotage an eixa kati aksias mesa stis aposkeues... kai pali an ego grapso kati asxeto?? kai otan pao spitaki mou tous perno til kai leo, re paidia xathike to rolex mou, apo ekei kai pera ti ginete?

epeidi eixa kanei antistoixes sizitiseis me taksidiwtikous praktores gia asfalisi aposkeywn, kathe fora pou paw ekswteriko, nomizw oti se periptwsi pou xathei aposkeyi einai dedomeni i apozimiwsi. den allazei gia kanena logo, kai den ypervainei pote kapoio sygkekrimeno orio posou. ayta pantws, an kai den exw proxeiro kati tetoio twra, nomizw anaggrafontai sta psila gramata twn eisitiriwn.

Αν χαθεί η βαλίτσα σου, τότε (νομίζω) δικαιούσαι μόλις 20$/kg, άσχετα του τι περιείχε η βαλίτσα. Ένα σχετικά μικρό ποσό θα έλεγα.

Δε γνωρίζω τώρα τι συμβαίνει αν σου κλέψουν κάτι από τη βαλίτσα σου. Η κοινή λογική μου λέει ότι μάλλον θα χρειαστείς μάρτυρα ο οποίος να επιβεβαιώνει ότι το αντικείμενο που έκλεψαν ήταν όντως στη βαλίτσα. Ίσως θα χρειαστείς και κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι είχες όντως αγοράσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ίσως να πρέπει να το δηλώσεις πριν την πτήση ότι η βαλίτσα σου περιέχει αντικείμενα αξίας. Αλλά μάλλον και πολύ κουράγιο, γιατί δε νομίζω τόσο εύκολα να μπορείς να βρεις το δίκιο σου.

Αν ξέρει κανείς, ας μας ενημερώσει. Πολύ καλό ερώτημα.

Akis":twrhlcis said:
Αν χαθεί η βαλίτσα σου, τότε (νομίζω) δικαιούσαι μόλις 20$/kg, άσχετα του τι περιείχε η βαλίτσα. Ένα σχετικά μικρό ποσό θα έλεγα.

Δε γνωρίζω τώρα τι συμβαίνει αν σου κλέψουν κάτι από τη βαλίτσα σου. Η κοινή λογική μου λέει ότι μάλλον θα χρειαστείς μάρτυρα ο οποίος να επιβεβαιώνει ότι το αντικείμενο που έκλεψαν ήταν όντως στη βαλίτσα. Ίσως θα χρειαστείς και κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι είχες όντως αγοράσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ίσως να πρέπει να το δηλώσεις πριν την πτήση ότι η βαλίτσα σου περιέχει αντικείμενα αξίας. Αλλά μάλλον και πολύ κουράγιο, γιατί δε νομίζω τόσο εύκολα να μπορείς να βρεις το δίκιο σου.

Αν ξέρει κανείς, ας μας ενημερώσει. Πολύ καλό ερώτημα.
ayto poy lei o akis einai sosto ektos an plhroseis kati parapano prin fygeis san asfaleia tha pareis parapano apozimiosi :D :D :D

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενισχύσει τα δικαιώματά των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς από 17 Φεβρουαρίου 2005
Αποσκευές
Μπορείτε να διεκδικήσετε έως και 1000 SDR* για τις ζημίες που σας προκάλεσε η μερική ή πλήρης καταστροφή, η απώλεια ή η καθυστέρηση των αποσκευών σε πτήση που εκτελείται από αεροπορική εταιρεία της ΕΕ ανά την υφήλιο. Εάν η αεροπορική εταιρεία δεν συμφωνεί με την απαίτησή σας, μπορείτε να προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Για τις ζημίες που υπέστησαν οι αποσκευές μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων, μπορείτε να διατυπώσετε τις απαιτήσεις σας γραπτώς εντός 7 ημερών από την επιστροφή τους και για τις καθυστερημένες αποσκευές εντός 21 ημερών από την επιστροφή τους

* 1 SDR ή ΕΤΔ (Ειδικό Τραβηχτικό Δικαίωμα) = 1,18 ευρο στις 30.9.2004

Οι αποζημιώσεις επιβάλλεται δε να καταβληθούν εντός 7 ημερών

Φύγαμε λίγο από το αρχικό θέμα αλλά νομίζω έχει ενδιαφέρον

Πάντως επειδή πετάω συχνά ΑΤΗ-MUC έχω παρατηρήσει ότι οι αποσκεύες ανοίγονται...

Έχω κλειδαριά με νούμερα και την έχω βρει 2 φορές σπασμένες...

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι στην Αθήνα ή στο Μόναχο αλλά ειναι αρκετά εκνευριστικό!

tha me simvouleuate na valo kleidaries i oxi?? mexri tora panta evaza... kai mou fenete kapos na tis afiso etsi....