Οι μηχανικοί πετάνε?

  • Thread starter Thread starter STeDoRiaN
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
makedonas":2zytfq2g said:
Εαν εισαι μηχανικος, Ρωσος και δουλευεις σε ενα Αn124, τοτε πετας μαζι! Παντα! :wink:

Αυτό βέβαια δέν σημαίνει οτι το An-124 πετάει πάντα..... :D

Πάντως,νά διευκρινίσω οτι η ερώτηση θά έπρεπε να διατυπωθή ώς εξής:"Υπάρχει περίπτωση ένας μηχανικός εδάφους να χρειαατή να πετάξη;"

Κι'αυτό γιατί στά παλαιότερης τεχνολογίας αεροπλάνα υπήρχε πάντοτε ώς μέλος τού πληρώματος ο λεγόμενος flight engineer (δηλαδή ο second officer).

Εργο του ήταν κατά βάσιν νά παρακολουθή εν πτήσει τη λειτουργία τού αεροπλάνου από μηχανικής απόψεως καί στο έδαφος να επιβλέπη την διεξαγωγή τών εργασιών επισκευής/συντήρησης (που εκτελούσαν οι μηχανικοί εδάφους,δηλαδή ground engineers,κατά το turnaround.

Ωστόσο,στά αεροπλάνα τής πρό τού Β'Παγκοσμίου πολέμου (και λίγο μετά) εποχής,ο μηχανικός αυτός εκτελούσε και τίς εργασίες επισκευής,γι'αυτό συνήθως ακόμα και εν πτήσει ήταν μέ την γνωστή "μουτζουρωμένη" φόρμα.

Edited: Υπάρχει το κουμπί "Επεξεργασία" όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι στο post μας!
 
Hastaroth":31fmv51w said:
Αυτό βέβαια δέν σημαίνει οτι το An-124 πετάει πάντα..... :D

Οι κυκλοι ειναι 8 εβδομαδες "στο δρομο", 3 εβδομαδες διακοπες για το πληρωμα. Βεβαια το αεροσκαφος συνεχιζει να πεταει - με αλλο πληρωμα.. ;) Μεχρι και τους τροχους του μεταφερει, σε ρεζερβα, (οπως και αλλα ανταλλακτικα) για την περιπτωση που χρειαστει κατι αλλαγη / επισκευη.. ;)
 
επειδή όπως ξαναέχω γράψει, είμαι και της θεωρητικής και δε ξέρω πολλά τεχνικά θέματα... παραπάνω έγινε λόγος και για τους οπλουργους. Λοιπόν η απορία που μου προέκυψε φυσικά είναι... τι ακριβώς... :oops: κάνουν οι οπλουργοι;
 
georgina":oercu0bb said:
τι ακριβώς... κάνουν οι οπλουργοι;
Βασικά εγκατάσταση, ρύθμιση και συντήρηση οπλικών συστημάτων.
 
Re: Προσλήψεις στην Aegean

Καλημέρα.Προχτές συζητούσα με τον πατέρα μου για τις σπουδές μου κλπ και μου ανέφερε για κάποιο γνωστό του ο οποίος έχει ένα γιο.Αυτός σπούδασε αεροναυπηγός στο Λονδίνο αλλά τώρα εργάζεται ως πιλότος στην Aegean.Προφανώς μετά τις σπουδές του αεροναυπηγού πήγε και σε κάποια σχολή για CPL.Θέλω να ρωτήσω:Στις αεροπορικές εταιρίες υπάρχει περίπτωση να προτιμάσαι για τη θέση του πιλότου αν έχεις πτυχίο αεροναυπηγού?Αναγνωρίζεται δηλαδή ως ιδιαίτερο προσόν κάτι τέτοιο?
 
Re: Προσλήψεις στην Aegean

Θα στο θεσω απλα και νεοΕλληνικα , κρατας το πτυχειο ''πιλοτου'' και του αεροναυπηγου το κανεις δωρεα στην Delica....
Ετσι δεν θα λες ''τι σπουδαζα ο μαμακας τοσα χρονια αεροναυπηγος και τελικα εγινα ''πιλοτος'' για να καθαριζω 1400 ''...

Αν εισαι ομως και τυχερος μπορει πας και στα Airbus της εταιριας και να καθαριζεις 1600...
 
Re: Προσλήψεις στην Aegean

Δεν κατάλαβα τί ακριβώς εννοείς :roll:
Μπορείς να μου το θέσεις πιο απλά?Τί είναι η Delica?Εννοείς ότι το πτυχίο του αεροναυπηγού θα σου μείνει άχρηστο?Εγώ φανταζόμουν ότι θα άρχιζες πιλότος και με το προσόν του αεροναυπηγού θα ανέβαινες ευκολότερα στην ιεραρχία.Εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνω πιλότος.Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω :)
 
Re: Προσλήψεις στην Aegean

Πλάκα κάνεις??Κ*λόχαρτο το χαρτί του αεροναυπηγού για μια αεροπορική??
 
Re: Προσλήψεις στην Aegean

Δεν συμμερίζομαι κατ' ανάγκη την άποψη αυτή, είναι άλλωστε χώρος που δεν τον γνωρίζω.
Αλλά στην ερώτησή σου την είναι η Delica, η απάντηση είναι πολύ απλή χαρτί τουαλέτας, έτσι να είμαστε και πιο κόσμιοι.
 
Top