Οικονομικά θέματα Sky Express

  • Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας

mrk

Business-Class-Member
Εγγραφή
23/07/2003
Μηνύματα
370
Likes
135
Περιοχή
Αθήνα
Άρθρο στην Καθημερινή: Ζημίες 7,6 εκατ. το 2020 κατέγραψε η Sky express λόγω της πανδημίας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αντιγράφω (τα bold δικά μου):

Η αεροπορική εμφανίζει συσσωρευμένες ζημίες 7,3 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της, που έχουν καταστεί αρνητικά (-5,4 εκατ. ευρώ), να είναι μικρότερα από το ήμισυ του μετοχικού της κεφαλαίου και κατώτερα του ελάχιστου κεφαλαίου των 25.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 15 Ν.4548/2018. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο όμιλος Aviareps, που εμφανίζει ίδια κεφάλαια άνω των 164 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 67 εκατ. ευρώ, έχει λάβει απόφαση να στηρίξει την εταιρεία μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Με δεδομένη την πρόθεση για +1 Airbus και τα ATR που είναι πλαναρισμένα, μάλλον η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι μονόδρομος.
 
Πολυ λογικο με τετοιο expansion plus a dead 2020-21 winter. Προσωπικα δεν περιμενα κατι αλλο και βασικα 7 εκατ παλι καλα. Τα αποτελεσματα θα φανουν στα επομενα 3 χρονια νομιζω
 
Τα γνωστά, πουλάω τρέλα και όποιος θέλει αγοράζει :thx:
Πολλά βάζετε, πολλά περνετε, αντε να βρεις τον παπά τώρα :mrgreen:

 
Τι εννοείς; Αν κατάλαβα καλά θέλεις να πεις ότι υπερέβαλαν στις επενδύσεις και την αισιοδοξία τους;
 
Στις δηλώσεις του ο Γεράσιμος Σκαλτσάς αναφέρει πως:

Όπως δήλωσε, η SKY express μαζί με τη μεγάλη επένδυση στην ανανέωση του στόλου της με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, διατήρησε όλο το προσωπικό της την περίοδο της πανδημίας, προχώρησε σε νέες προσλήψεις και σε μισθολογικές αυξήσεις, επαναφέροντας τους μισθούς σε επίπεδα προ – κορονοϊού, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όσους και όσες εργάζονται σε αυτήν.

Οπότε οι αυξήσεις είναι η επαναφορά των μισθών στο επίπεδο που βρίσκονταν το 2019 επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας τους είχαν γίνει μειώσεις? Ή εγώ δεν κατάλαβα κάτι?
 
Πάντως με 10% πληθωρισμό, αν επαναφέρεις μισθούς προ-κορονοιού, έχεις ουσιαστικά μείωση. Καλή τύχη στο να βρουν προσωπικό.
 
Γιατί νομίζεις οτι παινεύονται μεταξύ τους.
Τρελιτσα και οποιος τσιμπήσει, τσιμπησε.
Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς...
 
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε αν είμαστε με το «Πετάω Λονδίνο με 19,99!» ή με το «Αξιοπρεπείς μισθοί στις αεροπορικές και τα αεροδρόμια».
 
Mπορεί να πετάξεις με αρκετά περισσότερα χρήματα, είτε με FR, είτε μεταμφιεσμένες FR, που προσφέρουν ωστόσο παρόμοιο μισθό. Δεν είναι μόνο ο νάυλος.
Προσωπικά αρνούμαι ή αντιστέκομαι σθεναρά να πετάξω με αεροπορικές εταιρείες με κακές εργασιακές σχέσεις, αν έχω επιλογή.
Καφεδάκι fair-trade και να πετάς με Ryan, Wizz το λες και ψυχεδέλεια.
 
Το αξιοσημείωτο είναι, ότι όταν η Sky Express έκανε το μεγάλο άνοιγμα, πριν 2-3 χρόνια, αρκετά στελέχη μετέβησαν σε αυτήν από την Αιγαίου, αφού η πρώτη τους είχε υποσχεθεί περισσότερα απ' όσα θα έπαιρναν εάν έμεναν στους Γλάρους.
 
Top