Οχι μονο στον αερα,αλλα το νου μας και στο τιμονι !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το θετικό πάντως είναι ότι στην Ελλάδα οι νεκροί από οδικά ατυχήματα τα τελευταία 10 χρόνια (και ειδικά μετά το 2000) μειώνονται αντί να αυξάνονται, οπότε βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Από τα 2157 νεκρούς του 1996 (με 3.797.234 οχήματα σε κυκλοφορία) πέσαμε στους 2037 νεκρούς το 2000 (με 5.060.885 οχήματα σε κυκλοφορία) και τους 1614 το 2005 (με 6.640.613 οχήματα σε κυκλοφορία) :!: Σίγουρα σε αυτό έχει συμβάλει η βελτίωση των οδικών αξόνων (Εγνατία, ΠΑΘΕ).

xristos":387au7sy said:
οπότε βρισκόμαστε σε καλό δρόμο..

Επειδη κυκλοφορουν καλυτερα,νεωτερα κ ασφαλεστερα αυτοκινητα. Οχι επειδη γιναμε καλυτεροι οδηγοι η μας φτιαξανε καλους δρομους! :wink:

seven4seven":2ue0slds said:
Επειδη κυκλοφορουν καλυτερα,νεωτερα κ ασφαλεστερα αυτοκινητα.

Ναι σίγουρα συμβάλει αυτό στη μείωση των νεκρών. Ωστόσο δεν δικαιολογεί τη μείωση στον αριθμό των ατυχημάτων που από 23.775 το 1996, έχουν φτάσει στα 16.937 το 2005.

seven4seven":2ue0slds said:
η μας φτιαξανε καλους δρομους! :wink:

E ok, 10 χρόνια πριν Εγνατία και Αττική Οδός δεν υπήρχαν καν, και ο ΠΑΘΕ ήταν ακόμα σε ελάχιστα τμήματα αυτοκινητόδρομος.

Παιδιά έχετε δίκιο τα στατιστικά είναι ΤΡΑΓΙΚΑ...Δε θέλω να περιαυτολογήσω και να θεωρηθώ "ψώνιο",αλλά θέλω να γίνω παράδειγμα(όπως και πολλοί άλλοι) ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΖΩΝΗ ΠΑΝΤΑ!!!Άμα το κάνουμε 4-5 φορές,μετά το κάνουμε αυτόματα,πάει το χέρι μόνο του στη ζώνη...Το έχω βιώσει και σας το λέω.Και εκτός αυτού να προσπαθήσετε να πείθετε οποιονδήποτε μπαίνει συνοδηγός στο αμάξι σας να φοράει ζώνη...Έτσι έχω πείσει αρκετά άτομα!Μακεδόνα,κι εμένα το βίωμα της ζώνης μου το έμαθε ένας Έλληνας γιατρός που εργάζεται στο Schwabing Krankenhaus!Έτσι ο καθένας να μεταδίδει το νόημα της ζώνης για να σταματήσουμε(όσο το δυνατόν) να θρηνούμε ανθρώπους στην άσφαλτο...

Πρόσφατη εμπειρία με δίδαξε ότι η ζώνη στο πίσω κάθισμα είναι απαραίτητη. Μην την υποτιμάτε παίδες. Δεν φαντάζεστε τι διαφορά μπορεί να κάνει η χρήση της.

Όπως λέω και εγώ σε κάθε επιβάτη που μπαίνει στο αυτοκίνητό μου "Στο αυτοκίνητο αυτό ισχύει ότι και στο αεροπλάνο: Προσδεθείτε και μην καπνίζετε". :)

Και εγω ειμαι υπερ της ζωνης και φανατικα μαλιστα.
Μπορει να γελασετε αλλα φοραω ζωνη και στο πισω καθισμα.Ξερετε ποσο επικινδυνο ειναι να μη φορανε οι πισω ζωνη;Ειναι τετοιες οι επιταχυνσεις που αναπτυσσονται σε περιπτωση ατυχηματος που οι πισω φευγουν απο το μπροστινο τζαμι αφου εχουν διαλυσει τους μπροστα και ας φορουσαν ζωνη(αυτοι που καθονταν μπροστα εννοω).
Το κακο ειναι οτι η "μαγκια" του Ελληνα δεν εχει ορια.Συζητουσαμε στη δουλεια πριν απο κανα δυο χρονια το θεμα αυτο και λεγαμε πως πλεον,θες δε θες,φορας ζωνη γιατι τα καινουρια αυτοκινητα ξεκινωντας ενεργοποιουν καποιους ηχους μεχρι να φορεσεις ζωνη.Πεταγεται λοιπον ο εξυπνος συναδελφος και μας εστειλε ολους.Λεει:"Σιγα μη βαλω ζωνη,πιανω τη ζωνη του συνοδηγου και τη φοραω στο πιαστρακι της δικιας μου ζωνης και σταματαει ο θορυβος."
Το ασχημο ειναι οτι σε πολλους αλλους εκει μεσα φανηκε εξυπνη κινηση και γελαγαν λεγοντας του ποσο γατα ειναι.
Το χειροτερο ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι εκπαιδευτικοι...

Ακόμα χειρότερο... Κάποιοι έχουν εφοδιαστεί μ' ένα Τ (χωρίς ζώνη) που το βάζουν μόνιμα στον υποδοχεά του οδηγού. :roll: :?

xristos":2t9yys3x said:
Κάποιοι έχουν εφοδιαστεί μ' ένα Τ (χωρίς ζώνη) που το βάζουν μόνιμα στον υποδοχεά του οδηγού. :roll: :?

Αυτό ακριβώς.Μια μέρα καθώς περπατούσα είδα σε ένα αυτοκίνητο μια τηλεκάρτα( :!: :shock: ) κομμένη στο σχήμα του φις της ζώνης και την είχε εκεί βαλμένη.Δηλαδή αυτός σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να φορέσει ζώνη...Τέλος πάντων,ο απολιτισμός μερικών δεν πρόκειται ποτέ να πάψει υπάρχει.Το θέμα είναι να κλείνουμε τα μάτια σ'αυτά που βλέπουμε καθημερινά και να έχουμε για πρότυπα πολιτισμένους ανθρώπους...

Ενταξει, δεν μπορεις να κατηγορησεις τον αλλον γιατι ειναι ηλιθιος. Το προβλημα εδω, ειναι πως το λαθος του θα το καταλαβει οταν θα ειναι αργα, και θα εχει γινει ανθρωπος-μουστος.