Olympic Air A319/A320

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ταξίδεψα πριν 2 εβδομάδες σε gold business από το Λονδίνο και το IFE δε λειτουργεί. Αλλά σιγά το πράγμα. Να ήταν ατομικές οθόνες να πω εντάξει... Ασχολιώμουν με τα κουμπιά και το παράξενο τραπεζάκι του καθίσματος

Ταξίδεψα πρώτη φορά με τη νέα Ολυμπίακη στα σκέλη SKG-ATH και ATH-SKG. Στο πρώτο σκέλος το SX-OAT ήταν αρκετά καλά διαμορφωμένο, με άνετο seat pitch και καθίσματα, ειδικά στην business class. Στην επιστροφή είχα την τύχη να έχω το χιλιοειπωμένο SX-OAK, το οποίο φαίνεται εσωτερικά τουλάχιστον ότι προοριζόταν για μια low coast της Ινδονησίας, φθηνά καθίσματα, λιγάκι ξεθοριασμένα και με ζώνες των οποίων ο μηχανισμός είχε χαλαρώσει, παρά το νεαρό του αεροσκάφους, εντύπωση μου έκανε πως κατά τη διάρκεια του "φρεναρίσματος" αμέσως μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε, άρχισαν να τρίζουν έντονα τα καθίσματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την ποιότητα τους. Μηχανικά δε μπορώ να κρίνω το αεροπλάνο, εξαλλου δεν έπεται ότι επειδή εσωτερικά υστερεί θα έχει και κάποιο άλλο πρόβλημα, αλλά δε μπορούσε η Ολυμπιακή να αλλάξει τα καθίσματα. Επίσης μία απορία, εφόσον ορισμένα αεροπλάνα όπως αυτά της privatair αλλά και μερικά άλλα άλλαξαν διαρρύθμιση εσωτερικά, γιατί δεν διατηρούν μία ομοιορφία στα χρώματα και το είδος των καθισμάτων?

Αγαπητά μέλη, χρησιμοποίησα πρόσφατα τα κάτωθι σκάφη:

- SX-OAG, A319 = Καθαρό, φρέσκο, άνετο, γκρι καθίσματα, το φχαριστήθηκα από την 9Α που ήταν η πρώτη σειρά εξόδων κινδύνου.
- SX-OAL, Α319 = Αδελφάκι του -Κ από την Μαντάλα. Κουρασμένο. Μπλε δέρμα. Καλό στο seat pitch αλλά χαλασμένα καθίσματα (ειδικά στην 8Α ήταν τραγική η κατάσταση - και ειδικά για την 9Α). 9Α πάλι η θέση ( :cry: ) αλλά επειδή υπάρχει μονή έξοδος κινδύνου, η καλή σειρά είναι η 10.

δικά μας

SX-OAJ: υφασμάτινα καθίσματα, μέτριας ποιότητας κατάσταση, δεν δείχνει (παρά το ότι είναι!) το πιο καινούργιο 319 στο στόλο. Ορισμένα αυτοκόλλητα στα τραπεζάκια είχαν αρχίσει να ...ξεφλουδίζουν...

SX-OAN: μπλε δερμάτινα καθίσματα, καλύτερο εσωτερικό...

Καλές θέσεις στα Α319 και Α320 της ΟΑ ποιες θεωρούνται?

Όταν ρωτάτε τέτοια θέματα, γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι. "Καλές θέσεις" όσο αναφορά τι; Καλές για θέα από το παράθυρο; Καλές για φωτογράφιση; Καλές στην άνεση; Τι;

Τι ανεση?
Ολες ιδιες δεν ειναι?
χα χα χα

@panagios Όχι δεν είναι όλες οι θέσεις ίδιες....Στις εξόδους κινδύνου για παράδειγμα είναι πολύ πιο άνετο το seat pitch και υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ανάκλιση στο κάθισμα...Κάποιες φορές επίσης,πίσω απ'τη business class,έχει πολύ άπλα...

@manos_p Τώρα για της Olympic Air,δεν γνωρίζω ακρίβώς...Θα σε διαφωτίσει σε λίγο κάποιος που γνωρίζει καλύτερα...

Λοιπόν στα Α230 ακριβώς στο τέλος της Business είναι πολύ άνετα για κάποιον με ύψος 1.86 είναι η σειρά 4 αν θες παράθυρο πάρε θέση 4Α ή 4F μπορεί να γράφουν και το όνομα μου πάνω :lol: :lol: πάντα εκεί κάθομαι για τις άλλες θέσεις δεν ξέρω τι παίζει…..