Olympic Air codeshare agreements

Ευχάριστα νέα (εάν πραγματοποιηθούν) για συνεργασία μεταξύ νΟΑ και Hellenic Imperial για την διακίνηση επιβατών της ΗΤ με το εσωτερικό δίκτυο της νΟΑ. Αυτά ανακοίνωσε ο Κ. Μαβρίκης της ΗΙΑ σε συνέντευξη στην Νέα Υόρκη ότι βρίσκονται σε στάδιο διαδικασιών της ΙΑΤΑ, εγώ πάντως είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί δεν πιστεύω ότι η Delta θα τους αφήσει. Δεν μπορεί να έχεις συμφωνία codeshare και να σε αφήσω να εξυπηρετείς τον ανταγωνιστή μου. Ποιο λογικό και εφικτό μου φαίνεται η Hellenic Imperial και USair να τα καταφέρουν παρά με την νΟΑ. Αν και η USAirways χρησιμοποιεί το LGA ενώ από JFK πετά μόνο για Charlotte και με μία στάση για Dallas,Seattle,Tampa.

Γιατί να μην τους επιτρέψει η Delta να κάνουν πχ. interline agreement με την Hellenic Imperial; Δεν είναι μεμπτό.

ΥΓ: Η ονομασία USAir ανήκει στο παρελθόν. Η τρέχουσα ονομασία της εταιρείας είναι US Airways.

Φαινεται οτι συντομα θα υπαρχει Codeshare μεταξυ ΟΑ-KLM στο Αθηνα-Αμστερνταμ.

Αυτό που το βρήκες? (απλά για να ξέρω)

Ω ναι, το διάβασα κι εγώ στο... fare construction ;)
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα...

Σε ποια σελίδα είναι το fare construction;

Βασικά στο σύστημα της KL ήδη εμφανίζεται το codesharing. Οι KL2841/2840 αντιστοιχούν στις OA152/151. Μένει να δούμε και το αντίστροφο. Μια τάση προς την Skyteam την έχει πάντως...

Μια τάση?? Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!! :shock:

Αν κανουμε παντως μια αναλυση η ΟΑ εχει τα εξης Codeshare:
Με αλφαβητικη σειρα για να μην παρεξηγηθει καμια εταιρια :rolleyes:

Aegean (Star Alliance): ΑΤΗ-FCO/BLQ/VCE , ATH/SKG-CDG, ATH-LON, συνδεσεις εσωτερικου συν καποια ακομα εξωτερικου τα οποια ομως ειναι μονο για Connections
Cyprus Airways: ATH/SKG-LCA, SKG-PFO, HER-RHO-LCA, και συμφωνια για προγραμματα μιλιων
Delta Airlines (Skyteam): ATH-JFK και απο εκει ειχε διαφορες συνδεσεις, και συμφωνια για προγραμματα μιλιων
Etihad: ATH-AUH και απο εκει MEL/SYD/JNB/CPT
KLM (Skyteam):Ως τωρα γνωριζουμε μονο το ATH-AMS.

Εχουν τερματιστει τα Codeshare με Baboo (Darwin Airlines τωρα νομιζω) μετα το τερματισμο απο μερους της F7 του δρομολογιου ATH-GVA και αντιστοιχα αυτο με τη Meridianna που ηταν μονο για περσυ το καλοκαιρι!

Δεν ειναι και τοοοσο πολυ skyteam ακομα....

Τελικά η συμφωνία τρέχει με 1000. Ήδη μπορείς να βρεις εισιτήρια από Λονδίνο για Αθήνα (και το αντίστροφο) με KLM μεσώ Άμστερνταμ με το κομμάτι της Αθήνας να εκτελείτε από την Ολυμπιακή (KL2841, KL2840). Λυσάξαν πάντως με την Olympic Airlines, έλεος πια…( Η Air France την αναφέρει ως Olympic Airways, βαλθήκανε να αναστήσουνε και τα 2 ονόματα)........