Olympic Air website

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μην συγκρινεις ανόμοια πράγματα. Στον τομέα της μηχανογράφησης, η νέα ΟΑ ξεκίνησε έχοντας ένα από τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης κρατήσεων παγκοσμίως, που είχε φροντίσει να εξασφαλίσει η κρατική ΟΑ το 2007 και να της το μεταβιβάσει. Η Αιγαίου ξεκίνησε από το απόλυτο μηδέν και μόλις τώρα κατάφερε να κλείσει συμφωνία με την εξ ίσου αξιόλογη, αν όχι καλύτερη, Amadeus. Εξ άλλου, τον καιρό εκείνο, έννοιες όπως "ηλεκτρονικό εισιτήριο" ήταν εντελώς αφηρημένες (η βιομηχανία δεν είχε καταλήξει ακόμα στη standardised μορφή) και το σύστημα που είχε επιλέξει η Αιγαίου για τις κρατήσεις ήταν το δημοφιλέστερο (μιλάω για το SITA Reservations) και αρκετά καλό για τότε. Να προσθέσω ότι η Αιγαίου ήταν από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που λανσάρισαν το ηλεκτρονικό εισιτήριο χρησιμοποιώντας το module του SITA Gabriel. Η υπηρεσία mobile check-in είναι θέμα χρόνου μέχρι να προσφερθεί και από την Αιγαίου (σχεδόν σίγουρα θα προσφερθεί αμέσως μόλις εγκαταστήσουν το Altéa).

Συμφωνώ ότι θα δούμε περισσότερα και από τις δύο εταιρείες (η μία αξιοποιεί αναξιοποίητες υποδομές της προκατόχου και η άλλη αναγκάζεται να επενδύσει περισσότερα προκειμένου να κρατήσει την ηγετική θέση της στην αγορά).

Εγώ δεν λέω ότι είναι όμοιες εταιρίες προς θεού απλά λέω ότι δυστυχώς ο κόσμος δεν δίνει παράταση χρόνου στην Ολυμπιακή και την κατακρίνει συνεχώς για ότι κάνει, ορίστε σήμερα η Αιγαίου έχει μια χοντρή καθυστέρηση από το Λονδίνο 2 ωρών και θα πάει περισσότερο και η ΟΑ μπορεί να έχει 1 ώρα από ότι λένε. Και σε βάζω στοίχημα ότι δεν θα βρεθεί ένας να μπει σε αντίστοιχη συζήτηση για την Αιγαίου να γκρινιάξει, για την Ολυμπιακή θα βρεθούν πολλοί να βρίσουν……. Η Αιγαίου παρουσίασε το τσεκάρισμα από το κινητό λίγες ώρες αφού το έκανε η Ολυμπιακή, μόνο το καλό όπως λες σύστημα κρατήσεων δεν κάνει την δουλεία η Ολυμπιακή προσπαθεί μονή της να ορθοποδήσει η Αιγαίου έχει και τις πλάτες της Loufthansa μην το ξεχνάμε και κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει έχουν φωτογραφίες εδώ της ΟΑ και γράφουν από Κίτο leased, μια απορία στης Αιγαίου τις φωτογραφίες από νοικιασμένα αεροπλάνα γιατί δεν το γράφουν?? :wall:
Ευχαριστώ. :D

Kiwi Jumbo":2gkf2wzp said:
Άμα θες να το παίξεις εξυπνάδα να το κάνεις καλύτερα άλλη φορά. Αναφέρομαι στο mobile check in και όχι στο web check in που είπες εσύ άρα τα σχόλια μου δεν είναι για εσένα είναι για αυτούς που δεν χάνουν ευκαιρία να κατακρίνουν κάτι καινούργιο πριν καλά καλά ξεκινήσει (κλασσικός ΜΙΖΕΡΟΣ Έλληνας :wall: ), η ΟΑ έπρεπε να αναφέρει ότι μπορείς να κάνεις ηλεκτρονικό τσεκάρισμα και να δώσεις τις αποσκευές σε οποιοδήποτε counter του αεροδρομίου. Τα πικρόχολα σχόλια λοιπόν είναι από αυτούς που ανάφερα πιο πάνω όχι από εσένα.
Φιλικά………. :great:
ΟΚ, λάθος μου τότε.

Mobile check-in αυτή τι στιγμή έχει μόνο η Olympic Air. Η Aegean παρέχει μόνο web check-in με δυνατότητα αποστολής του boarding pass σε κινητό.
Και ξέρω καλά ότι 2D barcode δέχεται μόνο το Ελευθέριος Βενιζέλος και αυτό πιλοτικά. Η Αιγαίου προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις απλά δεν της βγαίνει.

Μπήκα στον πειρασμό να κάνω mobile check-in από την ΟΑ, αλλά μετά σκέφτηκα τους υπαλλήλους που ελέγχουν τις κάρτες επιβίβασης και το κατά πόσο είναι εξοικειωμένοι. Θυμήθηκα ότι την ίδια υπηρεσία προσφέρει και η Lufthansa, οπότε μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τι γίνεται όμως αν ταξιδεύεις εκτός Schengen (π.χ. IST) και πρέπει να δείξεις την "κάρτα επιβίβασης" στον αστυνομικό;

aakunz":39t1oqop said:
...Τι γίνεται όμως αν ταξιδεύεις εκτός Schengen (π.χ. IST) και πρέπει να δείξεις την "κάρτα επιβίβασης" στον αστυνομικό;
Αρχικά γίνεται αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=fxk2w20-k8Y

Όσο για τα υπόλοιπα...
"θα τα βρει η υπερεσία".

Πέρα από το χιούμορ,
λογικό είναι να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τέτοιου είδους κάρτες επιβίβασης οι αστυνομικοί, στους οποίους πρέπει(;) να αναγνωρίσουμε ότι εργάζονται σε ένα χώρο με πολλά "στεγανά" και προκαταλήψεις σε κάθε είδους καινοτομία.
Όχι ότι αυτό τους δικαιολογεί. Ας φροντίσουν να ενημερωθούν οι ίδιοι στις εξελιγμένες απαιτήσεις της δουλειάς τους.

Σύντομα (πολύ σύντομα κατά τη γνώμη μου) θα συνηθίσουν, όπως έγινε και με τις προεκτυπωμένες κάρτες επιβίβασης του e-check in.

Στις online κρατήσεις εισητηρίων, στην επιλογή του προορισμού ας μεταφράσουν όλες τις πόλεις στα Ελληνικά και όχι να βρίσκεις τη Ρώμη στα Ελληνικά και το Paris στα Αγγλικά. Εκτός αυτού, πρέπει να γίνει και ένα sort αλφαβητικά για να πάει η Αλεξάνδρεια πιο κάτω από την Αθήνα. Αυτό θυμίζει το website της Athens (η ποια τα έχει όλα στα αγγλικά).

aakunz":3unceohp said:
Μπήκα στον πειρασμό να κάνω mobile check-in από την ΟΑ, αλλά μετά σκέφτηκα τους υπαλλήλους που ελέγχουν τις κάρτες επιβίβασης και το κατά πόσο είναι εξοικειωμένοι. Θυμήθηκα ότι την ίδια υπηρεσία προσφέρει και η Lufthansa, οπότε μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τι γίνεται όμως αν ταξιδεύεις εκτός Schengen (π.χ. IST) και πρέπει να δείξεις την "κάρτα επιβίβασης" στον αστυνομικό;
Ρε παιδιά, οι υπάλληλοι security που ελέγχουν τα boarding passes και οι αστυνομικοί στον έλεγχο διαβατηρίων έχουν ενημερωθεί γι'αυτή την υπηρεσία, δεν παίζει πρόβλημα!
Δεν ξέρω αν τους έχουν εφοδιάσει και με scanner όπως έχω δει σε αεροδρόμια του εξωτερικού (LHR, BRU) όπου όταν περνάς με boarding pass στο κινητό ή τυπωμένο από το σπίτι, το σκανάρουν για να δουν ότι είναι γνήσιο (στις BRU) ενώ στο LHR σκανάρουν και τα boarding passes που είναι τυπωμένα από check-in αεροδρομίου!

Στα μέσα Δεκεμβρίου πέταξα από Αθήνα με Aegean χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Mobile Boarding Pass. Στα σημεία ελέγχου είχαν scanners και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Σίγουρα το ίδιο ισχύει και για το Mobile Check-in της Olympic Air.

Επειδή έκανα χρήση της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" η υπάλληλος στο drop off μου είπε πως επειδή η security δεν είναι εξοικειωμένη μου τύπωσε boarding pass.