Olympic B717

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και όπως τα είδα σήμερα είναι και τα 2 έξω απο το υπόστεγο της Αεροπλοϊας το ένα δίπλα στο άλλο. Το BOB μάλιστα φοράει και τον αριστερό του κινητήρα που του έλειπε τόσο καιρό. Η πόρτα του μάλιστα ήταν ανοιχτή και τεχνικοί της ΟΑ μπαινοέβγαιναν.. Μου έδωσαν την εντύπωση και τα 2 οτι είναι έτοιμα για αναχώρηση σύντομα..

κριμας που εφυγαν τα 717 γιατι οταν εκλεινα τα εισητηρια απο Αμερικη-Αθηνα-Ροδο επελεξα το δρομολογιο 11.50 (πτηση 706 αν δεν κανω λαθος) για τον λογο οτι θα πετουσα με 717 αλλα δυστηχως... :(

αντε παλι με 737 θα παω Ροδο... :roll:

Καποιο "πουλακι" μου σφυριξε οτι ακουγεται καποια συμφωνια μεταξυ Spanair και ΟΑ για να μεινουν τα Β717....δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες αλλα ακουγεται καπως τρελλο..Υποψιν οτι τα πτυχια των πληρωματων εχουν ποια ληξει...ακομα και αυτων που τα πηγαν βολτα στο Μαιαμι. Επισης ακουγεται κατι για καποια κινηση εξαγορας ;; του κατασχεμενου MD-82 της MAP που βρισκεται παρκαρισμενο κοντα στο υποστεγο της Aviation. Αν καποιος αλλος εχει ακουσει κατι τετοιες φημες ας τις μοιραστει και με μας :D

Χτες το απόγευμα πάντως και επι αρκετές ώρες κάποιο αεροπλάνο της spanair (Spanair 010) πετούσε από ΚΕΑ προς DDM και το αντίστροφο συνέχεια, σε διάφορα ύψη. Το πλήρωμα δεν ήταν ελληνικό καθώς καλούσε στα αγγλικά. Ισως κάποιο από τα 2 717 να πήγε για test flight πριν την παράδοση.. Γιατί για άλλο λόγο spanair στην περιοχή και με προσγείωση στον Βενιζέλο μετά δεν νομίζω να ήταν.

daedalusgr":3vghzp1e said:
Καποιο "πουλακι" μου σφυριξε οτι ακουγεται καποια συμφωνια μεταξυ Spanair και ΟΑ για να μεινουν τα Β717....
Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται αυτή ή φήμη στους κύκλους των ΟΑ, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ακόμη.

Χτες το μεσημερι, το KFR εκανε Line up στον 03R, εδωσε στοιχεια, και μετα απο λιγο εκανε RTO κανονικα με reversers και ξαναγυρισε στο υποστεγο. Απογειωθηκε τελικα το απογευμα (σιγουρα αδειο γιατι εφυγε σαν πυραυλος), αλλα (συμπαθατε με) δεν προσεξα αν ξαναγυρισε στην Αθηνα. :wink:

daedalusgr wrote

Υποψιν οτι τα πτυχια των πληρωματων εχουν ποια ληξει...ακομα και αυτων που τα πηγαν βολτα στο Μαιαμι.

παντως αν γινει κατι τετοιο τα πληρωματα δεν νομιζω να σταθουν εμποδιο...με λιγες ωρες sim η ακομα και με καποιο trainining στο αεροπλανο θα ανανεωσουν το type rating.
Ισως αυτο να ηταν και η χθεσινη πτηση...

seven4seven":22ybwwdz said:
Χτες το μεσημερι, το KFR εκανε Line up στον 03R, εδωσε στοιχεια, και μετα απο λιγο εκανε RTO κανονικα με reversers και ξαναγυρισε στο υποστεγο. Απογειωθηκε τελικα το απογευμα (σιγουρα αδειο γιατι εφυγε σαν πυραυλος), αλλα (συμπαθατε με) δεν προσεξα αν ξαναγυρισε στην Αθηνα. :wink:

Δεν ξέρω αν ήταν αυτό αλλά όπως είπα παραπάνω μια spanair (σίγουρα κάποιο από τα 2 717) πέταγε για 2-3 ίσως και παραπάνω ώρες μεταξύ KEA και DDM και μετά προσγειώθηκε Βενιζέλο.. Λογικά αυτό θα ήταν..

MerNion":3982l2ck said:
seven4seven":3982l2ck said:

Δεν ξέρω αν ήταν αυτό αλλά όπως είπα παραπάνω μια spanair (σίγουρα κάποιο από τα 2 717) πέταγε για 2-3 ίσως και παραπάνω ώρες μεταξύ KEA και DDM και μετά προσγειώθηκε Βενιζέλο.. Λογικά αυτό θα ήταν..

Μαλλον πρεπει να εχει ερθει πληρωμα ισπανικο για αποδοχη του αεροσκαφους γιατι πηρε το ματι μου τεχνικους της Spanair στο υποστεγο. Προφανως γινονται δοκιμες αποδοχης...θα προσπαθησω να μαθω αυριο περισσοτερα..