Olympic leased aircraft 2007

Επίσης σήμερα η ΟΑ 165 και η ΟΑ 297 θα εκτελεστούν με ένα ΟΕL. Τι είναι αυτό?
 
GIORGOS PARROS":1wd296uq said:
Επίσης σήμερα η ΟΑ 165 και η ΟΑ 297 θα εκτελεστούν με ένα ΟΕL. Τι είναι αυτό?

Κατά 99% είναι MD της MAP jet.

Ο συμβολισμός (κατά τον τρόπο συμβολισμού των ΟΑ) προέρχεται από τα 3 πρώτα γράμματα του νηολογίου, τουτέστιν OE-L**.
 
@alexandros: Και να 'ταν μόνο η έλλειψη αεροσκαφών... Την 1η Απριλίου οι ΟΑ ακύρωσαν την πτήση προς/από Μόναχο επειδή δεν είχαν πληρώματα. Όχι, δυστυχώς δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο!
 
οι ακυρωσεις συνεχιστηκαν ολη την Μεγαλη Βδομαδα ενω σημερα ειχαμε ρεκορ ακυρωσεων που εφτασε τις 8 πτησεις εσωτερικου και 7 εξωτερικου... :?: :?:
πως να βγαλει λεφτα μετα με τοσες ακυρωσεις σε περιοδο που θεωρειται υψηλη και ολα τα αεροπλανα της θα ηταν γεματα... :?: :?:
 
Και φυσικα ολες μα ολες τις εκτακτες πτησεις σε προορισμους με πολυ μεγαλη κινηση αυτη την περιοδο τις εκανε η Aegean.Κραβγαλεο παραδειγμα η Κερκυρα οπου για αυριο 9/4 οι ΟΑ θα πεταξουν με τις προγραμματισμενες 2 καθημερινες που κανουν,ενω η Α3 θα πεταξει με 6!απο 2 που εκτελει αυτη τη περιοδο συνηθως.Ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να μπει ρευστο στα ταμεια της Α3,αντιθετα οι ΟΑ δεν εχουν τη δυνατοτηα να εκμεταλλευτουν το Πασχα.
 
Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με «μπουγατσάκια-chips» που αναβαθμίζουν-κατά κάοιους-τις πτήσεις εσωτερικού;
Εδώ όχι μόνο δε γίνονται πτήσεις έκτακτες, αλλά ακυρώνονται κιόλας μες στη Μ Εβδομάδα...
Εδώ υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.
Και το πιο κραυγαλέο απόλα είναι πως ακόμη κι εδώ μέσα-πόσο μάλλον μέσα στα γραφεία των ΟΑ-φώναζε κόσμος πως δε θα φτάνου τα αεροσκάφη για το καλοκαίρι.
Και ποιό το αποτέλεσμα: Τα Β717 μάς αποχαιρέτησαν, ακυρώσεις πτήσεων και wet leasing...
Και φυσικά αυτά συμβαίνουν και σε άλλες εταιρείες, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε για το κανόνα όχι για την εξαίρεση.
Πάντως, το γεγονός πως οι ΟΑ συνεχίζουν να συρρικνώνονται-τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μόνο αεροσκάφη να μας αποχαιρετούν και δρομολόγια να καταργούνται-σε συνδυασμό ο Μπάρο ήρθε, είδε και δεν είπε τίποτα με οδηγεί σε δυσάρεστα συμπεράσματα για το μέλλον...
Ήταν προμελετημένο, που λέει και το λαικό άσμα.
 
Akis":2h3rx9m2 said:
Σήμερα υπάρχουν δύο MDL στα online infos των ΟΑ (πέραν του SE-RDI) που εκτέλεσαν μεταξύ άλλων την OA 271 και OA 151! Γνωρίζει κανείς περισσότερα;

attach.gif
oa_20070406.jpg (161.42 KB)
Μιας και ήμουν παρών στο LGAV ήταν και τα 2 MD-80 της MAP: OE-LMM & OE-LMH!
 
alexandros":27iio2hv said:
ενω σημερα ειχαμε ρεκορ ακυρωσεων που εφτασε τις 8 πτησεις εσωτερικου και 7 εξωτερικου... :?: :?:

Μόνο που "σήμερα" ήταν 8/4, δηλαδή ανήμερα Πάσχα. Λογικό να υπάρχουν ακυρώσεις (συνήθως προγραμματισμένες) αφού γενικώς ελάχιστος κόσμος επιλέγει να ταξιδέψει ανήμερα εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα κτλ.)
 
Σερφάροντας βρήκα στο site της wikepidia και στο ακόλουθο link: http://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_Airlines στα fleet details να αναφέρει πως οι ΟΑ έχουν 2 Boeing 717 σε order για παράδοση μέχρι τα τέλη του 2007. Το site αυτό είναι γενικά αρκετά έγγυρο και εμφανίζεται να έχει ενημερωθεί τον Μάρτιο του 2007. Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό? Παίζει να ξαναδούμε 717 στις ΟΑ? Αναρωτιέμαι με τι livery θα έρθουν (αν ισχύει).
 
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα Β717 έχουν φύγει απο το στόλο και επίσης η Boeing έχει σταματήσει την παραγωγή τους απο πέρυσι το Μάιο. Β717 τέλος για την ΟΑ :?
 
Top