One-way ή RT για Αμερική αρχές Αυγούστου???Πρόβλημα;

• Thread starter Thread starter doggas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

doggas

Low-Cost-Class-Member
Γεια χαρά,

τον ερχόμενο Αύγουστο θα πάω στη Αμερική για σπουδές, και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει και για το οποίο δεν κατάφερα να βρω κάποια πληροφορία μετά από κάμποση ώρα αναζήτησης στο φόρουμ:

Οι τιμές one-way είναι πανάκριβες (καθώς δε δίνουν οικονομικό ναύλο στα one-way), ενώ με επιστροφή είναι πολύυυ φθηνότερα. Θα μου συστήνατε να κλείσω one-way ή return και απλά να μην επιστρέψω (όπως είναι και το ... σχέδιο :lol: ). Έχει αυτό κάποιες κυρώσεις πρακτικά για κάποια επόμενη πτήση με την ίδια εταιρεία πχ, ή απλά θεωρητικά απαγορεύεται (όπως έχω διαβάσει);

Γνωρίζει κανείς για φοιτητικές προσφορές εκείνο τον καιρό ή δεν παίζει κάτι τέτοιο από Ελλάδα (extra baggage allowance κλπ) ή αν υπάρχει κάποια εταιρεία με λογικές τιμές one-way;

Με βολεύει NY και ιδιαίτερα Washington DC, σε περίπτωση που έχετε τίποτα συγκεκριμένο υπόψιν σας, ως καλοί γνώστες του χώρου!

Χίλια ευχαριστώ!!!

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι απαγορευεται να μην χρησιμοποιεισεις το εισιτηριοτ της επιστροφης αλλα τελος παντων..
Πραγματι οι τιμες αυτην την περιοδο ειναι απαγορευτικες ακομαι και για εισιτηρια με επιστροφη...
Αν εισαι διατεθιμενος να "ταλαιπωρηθεις" λιγακι μπορεις να χρησιμοποιεισεις την Aer Lingus η οποια προσφερει o/w ναυλους απο Δουβλινο προς ΗΠΑ σε σχετικα λογικες τιμες

Για παραδειγμα

Αναχωρηση απο Αθηνα 22:20 Thu 05 Aug Αφιξη DUB 00:40 Fri 06 Aug EUR 159.59

DUB 10:30 Fri 06 Aug JFK 13:00 Fri 06 Aug EUR 428.58 total: 588 euro

Δες και την Air Berlin που επίσης έχει one way και την Virgin Atlantic από Λονδίνο.. Αυτό που έκανα εγώ πάντως που έχω έρθει για σπουδές αμερική είναι να βγάλω με την Lufthansa ένα return με την ακριβή ημερομηνία που ήξερα οτι θα φύγω από Αθήνα και στο περίπου μια ημερομηνία 10 μήνες μετά για επιστροφή και αν την πετύχω, την πέτυχα.. Αλλιώς με 100 ευρώ αλλάζει η ημερομηνία (εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμη θέση στον ίδιο ναύλο αλλιώς πληρώνοντας την διαφορά). Αυτό ομως μπορείς να το κάνεις αν η ημερομηνία επιστροφής είναι μέσα σε 12 μήνες από την αναχώρηση.. Αν σκέφτεσαι να μείνεις για πάνω από χρόνο, τότε δες τα one way αυτά ή κλείσε μια return και απλά δεν θα χρησιμοποιήσεις πότε την επιστροφή. Σκέψου πάντως μήπως θες να έρθεις κάποια στιγμή σε τίποτε Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαιρι κλπ και σε βολευει το return να είναι τουλάχιστον τότε (ή κοντά τότε και να το αλλάξεις).

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι απαγορευεται να μην χρησιμοποιεισεις το εισιτηριοτ της επιστροφης αλλα τελος παντων..

Αναφέρομαι στο λεγόμενο "throw-away ticketing", το οποίο θεωρητικά απαγορεύεται από τις εταιρείες, γι'αυτό ρωτάω αν αυτό μπορεί αυτό να έχει κάποια αρνητική επίπτωση στα μίλια που μπορεί να έχω μαζέψει από μια συγκεκριμένη εταιρεία από το frequent flyer πρόγραμμά της.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, πάντως!

Επειδή το ψάχνω και εγώ αυτό τον καιρό όπως εσύ καλές τιμές σε oneway δίνουν επίσης και η swiss και η Turkish :)