Overfly-Spotting

sv1xv":308tzg17 said:
Το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France με 8 Alphajet και το συνοδευτικό Shorts Skyvan OE-FDK της Pink Aviation, καθ'οδόν προς την Ακρόπολη για φωτογράφηση σήμερα το πρωΐ:

http://www.ipernity.com/doc/777361/49196060/

http://www.ipernity.com/doc/777361/49196084

http://www.ipernity.com/doc/777361/49196180

Πέρασαν ακριβώς επάνω από το σπίτι μου. :banana:


Σαν παρδαλα πουλια μοιαζουν παντως τα συγκεκριμενα αεροσκαφη. Εντυπωσιακη η φωτογραφια, οπως και να ΄χει! :great:
 
Χθες και προχθές παρακολουθώ πως πολλά αεροσκάφη προς Dubai Abu Dhabi αλλά και προς μερικές ακόμη χώρες της Ασίας έχουν αλλάξει διαδρομή και περνάνε πάνω από τη Θεσσαλία και τα περισσότερα πάνω από τη Λάρισα. Ειδικότερα γίνεται ένας χαμός από 380....Συνήθως τα έβλεπα να πετούν πάνω από Βουλγαρία η Ρουμανία.
Χθες κατά τις 5 κατευθύνονταν νότια στον ίδιο αεροδιάδρομο και σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους ένα 773 της Β.Α και ένα 380 της Etihad. Ήταν σαν μια κόντρα έναν αγώνα μεταξύ τους.
Κρίμα που δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω με μια μηχανή με δυνατό ζουμ.
 
Αυτή τι στιγμή προσεγγίζει αεροσκάφος της juneyao B787 το αεροδρόμιο της Αθήνας . :mrgreen:
 
Έχω μια απορία, χθες πέταξε πάνω από το σπίτι μου πολύ χαμηλά ένα αεροσκάφος τύπου c130 κατά τις 9 το βραδυ, και είπα να μπω στο flight 24 να δω τι ειναι. Εκεί διαπίστωσα πως είναι ένα Αμερικανικό αεροσκάφος. Παρακολούθησα την πορεία του και είδα πως ξεκίνησε από την Ελευσίνα, έφτασε μέχρι την Ηγουμενίτσα κατέβηκε από Πάτρα, εκανε κύκλους πάνω από Σαλαμίνα και Αίγινα για περίπου 3 τέταρτα, μετά κατέβηκε μέχρι την Σαντορίνη κάνοντας περίεργες αλλαγές στην πορεία του και μετά ξαναγύρισε πάνω από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας έκανε κάποιες γυρες ώσπου να προσγειωθεί. Όλη αυτή η πορεία κράτησε τουλάχιστον 3 ώρες.
Σημερα ξανά μπήκα στο ίδιο site και παρατήρησα πως ένα άλλο Αμερικανικό αντίστοιχο αεροσκάφος ακολουθεί παρόμοια πορεία. Έχει κανείς καμιά ιδέα για ποιο λόγο μπορεί να κάνει όλη αυτή την τρελή πορεία?
 
 
Όντως περί αυτού πρόκειται, αυτό είναι το αεροσκάφος.
Χθες πάντως με το που έφτανε το ένα ξεκίνησε το επόμενο.
 
Last edited by a moderator:
Αυτή τη στιγμή, στο FR24 μπορείτε να δείτε να πετά στα 57,000 πόδια ανοικτά της Χαλκιδικής ένα Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk, ένα high-altitude, remotely-piloted, surveillance aircraft.
Εντάξει να καταλάβω τους λόγους που πέταξε πάνω από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα και την Γεωργία. Κύκλους έξω από τη Χαλκιδική γιατί έκανε?
1621630906036.png
 
Γιατί! Δεν είναι όμορφη η Χαλκιδικη;; :p
 
Όπως το βλέπω εγώ πέρασε από εκεί για να πάει από και προς τη βάση του (Σικελία) με προορισμό την Ουκρανία. Αλλά και να μην είναι αυτό, τόσα και τόσα Αμερικάνικα αεροσκάφη και drones πετάνε και πάνω από Ελλάδα, λόγω κοινής άσκησης, λόγω δρομολογίου κλπ. Που είναι το περίεργο; Εδώ πετάνε παράνομα τα Τούρκικα drones πάνω από το Αιγαίο, το Αμερικανικό μας παραξένεψε?!?!?
 

20210818-0959-Mi17 par SV1XV, on ipernity
Ένα από τα τρία ρωσικά Mi-17 (ή Mi-8M) που διεξάγουν επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης στην Αττική. Δεν φαίνονται καθόλου στο FR24 και τα ανάλογα sites.
 
Last edited:
Top