Oxford aviation academy

• Thread starter Thread starter mastorilo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mastorilo

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα.Μπήκα στο site τησ oxford aviation academy και διαβάζοντας τις απαιτήσεις για να δηλώσεις συμμετοχή διάβασα και κάτι για κάποιες εξετάσεις GCSE στις οποίες πρέπει να έχει πάρει βαθμό C ή μεγαλύτερο. Όποιος μπορεί να με διαφωτίσει πάνω στο τί ακριβως είναι αυτές οι εξετάσεις παρακαλώ ας το κάνει.Ευχαριστώ

101 προβολές και κανείς δεν ξέρει να μου απαντήσει ή μάλλον δέν έχει την όρεξη να μου απαντήσει!!!!

Δεν είναι οτι δεν έχουμε την όρεξη.. Εδώ απαντάμε σε ένα κάρο άλλε βλακείες, απλά λίγη κοινή λογική δεν κάνει κακό.. Εμένα πως μου έκοψε και το έψαξα στο google και μου έβγαλε αυτό; http://www.britishcouncil.org/gr/greece ... al-gce.htm
Και μιας και πρόκειται για κάποιο είδος εξετάσεων της Μ. Βρετανίας θα έπρεπε να σκεφτείς να πάρεις να ρωτήσεις εξ αρχής στο Βρετανικό Συμβούλιο και όχι εδώ.

Ειναι εξετασεις αγγλικων απαραιτητες για εισδοχη σε αγγλικα πανεπιστημια και κομματακι δυσκολουτσικες.
Τετοιες εξετασεις (GCSE OL English Language) διεξαγονται και στη Κυπρο 2 φορες το χρονο, απο το British Council που εδρευει εδω.
Οταν φοιτουσα στο Oxford (μιλαμε τωρα για 1996!!!) και τοτε το ζητουσαν ως προσον, αλλα δε το συναψα στο βιογραφικο μου και ποτε δε μου ζητησαν το διπλωμα.
Εκεινο που ζητουσαν τοτε αλλα και τωρα ειναι τα λεφτα σου, εξου και εχω φιλους που εχουν αποφοιτησει απο εκει χωρις GCSE OL English.
Σιγουρα ομως τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα γιατι ειναι πλεον αναγκαιο απο τα JAR να υπαρχει αποδειξη γνωσης αγγλικων τουλαχιστον σε Level 4.
Το τι ακριβως σημαινει αυτο δε ξερω αλλα σιγουρα τωρα οι σχολες θα ζητουν διπλωμα.
Το τι θα προτεινα ειναι να ρωτησεις τη σχολη αν δεχεται και αλλες εξετασεις ως αποδειξη γνωσης, κατα προτιμησηTOEFL και με τι βαθμο (συνηθως ζητανε 550).
Αν θυμαμαι καλα εξετασεις TOEFL διεξαγονται στη Ελλαδα.

All the best in what you do! :great:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Αν διαβασεις το site της oxford γραφει οτι εκτος απο το GCSes δεχονται και ισοδυναμα διπλωματα . Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις αν οι πανελληνιες και το απολυτηριο του λυκειου αναγνωριζονται ως ισοδυναμα. Σιγουρα θΑ χρειαστεις και καποιο διπλωμα στα αγγλικα LOWER η PROFICIENCY .

GCSE ή πιο γνωστά ως A-Levels είναι το δικό μας απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου!
Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το ελληνικό απολυτήριο είναι ισοδύναμο με τα A-Levels! Οπότε αν το υποβάλλεις μαζί με επίσημη μετάφραση θα το αναγνωρίσουν!
Όπως όμως έγραψαν και οι προηγούμενοι φίλοι, ρώτα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σιγουρέψου πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση!
Και ειδικά η Oxford που έχει τεράστια εμπειρία με αλλοδαπούς μαθητές (και Έλληνες) σίγουρα θα μπορεί να σε βοηθήσει αν επικοινωνήσεις μαζί τους!

GCSE υπαρχουν OL (ordinary level) και AL (advanced level).
Ειναι τα OL που ισοδυναμουν με το απολυτηριο Λυκειου εκτος απο το OL στα Αγγλικα!