Ειναι εξετασεις αγγλικων απαραιτητες για εισδοχη σε αγγλικα πανεπιστημια και κομματακι δυσκολουτσικες.
Τετοιες εξετασεις (GCSE OL English Language) διεξαγονται και στη Κυπρο 2 φορες το χρονο, απο το British Council που εδρευει εδω.
Οταν φοιτουσα στο Oxford (μιλαμε τωρα για 1996!!!) και τοτε το ζητουσαν ως προσον, αλλα δε το συναψα στο βιογραφικο μου και ποτε δε μου ζητησαν το διπλωμα.
Εκεινο που ζητουσαν τοτε αλλα και τωρα ειναι τα λεφτα σου, εξου και εχω φιλους που εχουν αποφοιτησει απο εκει χωρις GCSE OL English.
Σιγουρα ομως τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα γιατι ειναι πλεον αναγκαιο απο τα JAR να υπαρχει αποδειξη γνωσης αγγλικων τουλαχιστον σε Level 4.
Το τι ακριβως σημαινει αυτο δε ξερω αλλα σιγουρα τωρα οι σχολες θα ζητουν διπλωμα.
Το τι θα προτεινα ειναι να ρωτησεις τη σχολη αν δεχεται και αλλες εξετασεις ως αποδειξη γνωσης, κατα προτιμησηTOEFL και με τι βαθμο (συνηθως ζητανε 550).
Αν θυμαμαι καλα εξετασεις TOEFL διεξαγονται στη Ελλαδα.
All the best in what you do!
