no frills
First-Class-Member
connie":1dnujilh said:Καπου διαβασα παραπανω για το Βερολινο.Καποιος το αναφερει ως υπεροχη πολη κλπ.Εγω εχω τελειως διαφορετικη αποψη.Ηταν μια πολη με μιζερους κατοικους,με μια αρχιτεκτονικη που ακομη ψαχνεται αναμεσα στο μοντερνο-φουτουριστικο και στο κλασικο (αυτο μπορει να αρεσει σε καποιους ,εμενα αυτο το μπλεξιμο με αγχωνει) και ειχε και μια μυρωδια ασχημη αυτη η πολη,παντου...
αυτος ο καποιος ημουν εγω....
και επιμενω πως το βερολινο ειναι, κατα την αποψη μου, η πιο ομορφη πολη που εχω επισκευθει...
η πολυ παντρευει ψυχροπολεμικη δυτικη, την σοσιαλιστικη μαζι με τις συγχρονες τασεις αρχιτεκτονικης οπως αυτες εκφραζονται απο τους μεγαλυτερους αρχιτεκτονες του κοσμου...σου δινεται η ευκαιρια να δεις το κεντρο της Σταζι με το μουντο και ακρως αυστηρο σοβιετικο υφος, στην συνεχεια να δεις την "δοσε και μενα μπαρμπα - υπερ κιτς" alexander platz να περπατησεις στην under den linden και να δεις πως ηταν το βερολινο πριν καποιοι εθνοπατερες αποφασισουν να δοσουν τροφη για το σεναριο της ταινιας "οι ζωες των αλλων"... Πιο περα μπορεις να δεις την Kudamm και να νιωσεις πως εισαισε μια τυπικη δυτικη πολη....Κια κλεινεις στην πιο αμφιλεγωμενη συμπραξη αρχιτεκτωνων της περασμενης δεκαετιας...Potsdammer platz... εγω την βρισκω απλα υπεροχη.
και αν σου λειπει η ελληνικη διασκεδαση...oranienburgerstrasse.... ενασ δρομος γεματος υπεροχα μπαρ...
Επαθα πολιτισμικο σοκ οταν καταλαβα πως το βερολινο θεωρει ως παρκο του..ενα δασος!!! και στην αθηνα παρακαλουμε για καμια γλαστρα...
Οταν πηγα στο πολυτεχνειο και ειδα πως γινεται το μαθημα...ενιωσα...πως κακως και η δικη μου σχολη ονομαζεται πολυτεχνειο...
Ηταν προτογνωρο για μενα να βρεχει καταρακτοδως και να μην μουσκευεται το μπατζακι μου...επειδη λειτουργει το παοχετευτικο τους συστημα...(Στην θεσσαλονικη ειμαι σε σοβαρες σκεψεις να αγορασω γονδολα την επομενη φορα που βρεξει..)
ειναι βεβαια γουστα..εχεις καθε δικαιωμα να μην σου αρεσει το βερολινο...ειναι θεμα δημοκρατιας και ελευθεριας...αξιες που πρεπσβευει το συγχρονο βερολινο.
Υ.Γ
τελικα ξαναποσταρα..το εκανα επειδη απευθυνθηκε καποιος αμεσα σε μενα...και μονο γι αυτο.