Πάμε σε άλλες πολιτείες...

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
connie":1dnujilh said:
Καπου διαβασα παραπανω για το Βερολινο.Καποιος το αναφερει ως υπεροχη πολη κλπ.Εγω εχω τελειως διαφορετικη αποψη.Ηταν μια πολη με μιζερους κατοικους,με μια αρχιτεκτονικη που ακομη ψαχνεται αναμεσα στο μοντερνο-φουτουριστικο και στο κλασικο (αυτο μπορει να αρεσει σε καποιους ,εμενα αυτο το μπλεξιμο με αγχωνει) και ειχε και μια μυρωδια ασχημη αυτη η πολη,παντου...

αυτος ο καποιος ημουν εγω....

και επιμενω πως το βερολινο ειναι, κατα την αποψη μου, η πιο ομορφη πολη που εχω επισκευθει...
η πολυ παντρευει ψυχροπολεμικη δυτικη, την σοσιαλιστικη μαζι με τις συγχρονες τασεις αρχιτεκτονικης οπως αυτες εκφραζονται απο τους μεγαλυτερους αρχιτεκτονες του κοσμου...σου δινεται η ευκαιρια να δεις το κεντρο της Σταζι με το μουντο και ακρως αυστηρο σοβιετικο υφος, στην συνεχεια να δεις την "δοσε και μενα μπαρμπα - υπερ κιτς" alexander platz να περπατησεις στην under den linden και να δεις πως ηταν το βερολινο πριν καποιοι εθνοπατερες αποφασισουν να δοσουν τροφη για το σεναριο της ταινιας "οι ζωες των αλλων"... Πιο περα μπορεις να δεις την Kudamm και να νιωσεις πως εισαισε μια τυπικη δυτικη πολη....Κια κλεινεις στην πιο αμφιλεγωμενη συμπραξη αρχιτεκτωνων της περασμενης δεκαετιας...Potsdammer platz... εγω την βρισκω απλα υπεροχη.

και αν σου λειπει η ελληνικη διασκεδαση...oranienburgerstrasse.... ενασ δρομος γεματος υπεροχα μπαρ...

Επαθα πολιτισμικο σοκ οταν καταλαβα πως το βερολινο θεωρει ως παρκο του..ενα δασος!!! και στην αθηνα παρακαλουμε για καμια γλαστρα...

Οταν πηγα στο πολυτεχνειο και ειδα πως γινεται το μαθημα...ενιωσα...πως κακως και η δικη μου σχολη ονομαζεται πολυτεχνειο...

Ηταν προτογνωρο για μενα να βρεχει καταρακτοδως και να μην μουσκευεται το μπατζακι μου...επειδη λειτουργει το παοχετευτικο τους συστημα...(Στην θεσσαλονικη ειμαι σε σοβαρες σκεψεις να αγορασω γονδολα την επομενη φορα που βρεξει..)

ειναι βεβαια γουστα..εχεις καθε δικαιωμα να μην σου αρεσει το βερολινο...ειναι θεμα δημοκρατιας και ελευθεριας...αξιες που πρεπσβευει το συγχρονο βερολινο.

Υ.Γ

τελικα ξαναποσταρα..το εκανα επειδη απευθυνθηκε καποιος αμεσα σε μενα...και μονο γι αυτο.

s

φιλε computerise

Εγω θα αναφερθω στην κρητη οπου κατοικω και θα σου πω καποια πραγματα για το συστημα υγειας(οπου γνωριζω απο μελος της οικογενειας μου γιατρο).

Αυτο που λες σχετικα με το ανηψακι σου,θα ηταν σιγουρα ενα μεμονωμενο παριστατικο που θα εχρηζε συγκεκριμενης εξιδεικευσης που προφανως δεν θα υπηρχε στην κρητη.

Δεν λες ομως οτι το πανεπιστημιακο νοσοκομειο ηρακλειου,εχει μια απο τις καλυτερες αν οχι την καλυτερη οφθαλμολογικη κλινικη της ευρωπης.οταν οι αγγλια και οι αμερικη στελνει τους χειρουργους οφθαλμιατρους για εκπαιδευση εδω.Επισης το 90% των οφθαλμιατρων που τελειωνουν την ειδικοτητα τους απο την κλινικη του ηρακλειου,ειναι ΠΕΡΙΖΗΤΙΤΟΙ στο εξωτερικο και κυριως στην αγγλια και Η.Π.Α,οπου δουλευουν για πολλες χιλιαδες ευρω.
EΠΙΣΗΣ την κλινικη επισκεπτονται απο ολοι την ελλαδα πολιτες για να κανουν ενχειρηση,η καποια δυσκολη εξεταση.Μαλιστα εχουν ερθει και ευρωπαιοι πολιτες.

ΤΩΡΑ περι μουσειου φοδελε η αληθεια ειναι πως υπαρχει καποιο προβλημα απο τι ξερω,εντελως ασχετο με φυλακες που ανεφερες,μαλλον ρωτησες τον λαθος ανθρωπο :wink:

φιλικα pilot767

Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος που άλλη μια συζήτηση σε αυτό το φόρουμ καταλήγει σε σύγκριση:
Ελλάδα vs Βόρεια Ευρώπη
(κατά τα γνωστά Airbus vs Boeing, Olympic vs Aegean)
παρότι το αρχικό θέμα ήταν η ποιότητα ζωής σε μεγάλες πόλεις και ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το τι μπορεί να βελτιώσει τις ελληνικές πόλεις, τι πήγε στραβά με το τραμ στην Αθήνα, πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η νέα παραλία στη Θεσ/νίκη, τι επεμβάσεις σηκώνει το Ηράκλειο κτλ κτλ.
Οπότε θα απέχω από αυτό το trolling.

Θα ήθελα να πω μόνο στον φίλο connie σχετικά με το Βερολίνο ότι είναι μια πόλη που θέλει τον χρόνο της κατά την άποψημου. Την πρώτη φορά που πήγα μια βδομάδα μού άφησε μάλλον μέτρια εντύπωση, ενώ τη δεύτερη που έκατσα 2 μήνες, ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για μια μοναδική πόλη! Μόνο που ξεδιπλώνει αργά τα μυστικά της που μπορεί να είναι κρυμμένα στις πιο μακρινές γωνιές, σε αντίθεση με τις γνωστές τουριστικές πόλεις, πχ Ρώμη, Παρίσι. Είναι μια πόλη με τεράστια πολιτιστική κληρονομία, φοβερά μουσεία, άπειρα πράγματα να δεις και να κάνεις, μα πάν'απόλα μια πόλη που σου λέει την ιστορία της κατάματα, σε φοβίζει, σε τρομάζει και σε τρελαίνει ταυτόχρονα.
Όσο για τους κατοίκους της και τη διασκέδαση είναι το κάτι άλλο!

Ειρήνη παιδιά μου ειρήνη...
Ας πέσουν κάπως οι τόνοι

Κυριοι, (γιατι οι κυριες μαλλον απεχουν απο το θεμα...)
Δεν αναφερομαι σε κανενα ουτε σε κατι απο οσα εχουν γραφει.

Απλα θεωρω λανθασμενο τροπο σκεψης το να θεωρεις σαν μετρο αξιολογησης μια υποθετικη δυνατοτητα (η οποια δεν ανταποκρινεται στο 95+% της καθημερινης μας ζωης). Π.χ, σε κουβεντα που ειχα με γνωστους κατα ποσο αξιζει να μετακομισει καποιος στην επαρχια, ακουγεται το επιχειρημα "και ουτε ενα θεατρο (πειτε το και οπερα, μεγαρο, φιλαρμονικη, μουσειο μοντερνας τεχνης κλπ) δεν θα εχει εκει να πας εκει...." Βεβαια αυτος που το λεει, ποτε, δεν ξερω, να εχει παει θεατρο...
Αν θελετε να μιλησουμε για ποια πολη ειναι η καλυτερη να δουλευεις.... τοτε αλλαζει το θεμα.

Το να συγκρινεις, αποσπασματικα, καποια πραγματα, δεν νομιζω οτι βοηθαει.

Η ολη κουβεντα, θα ελεγα οτι προσεγγιζει παρα πολυ ενα απο τα αρχαιοτερα φιλισοφικα ερωτηματα: Ποτε καποιος ειναι ευτυχισμενος (ή τι ειναι ευτυχια, ή πως μπορεις να την αποκτησεις κλπ) . Οποτε ειναι λαθος να αξιολογουμε εξωτερικους παραγοντες (πολη που ζω), συμφωνα με τα "δικα" μας εσωτερικα χαρακτηριστικα (ειναι η ζωη ΜΟΥ ευτυχισμενη). Ακρη δεν βγαινει....

Επιτρεψτε μου. μονο, να παραφρασω τον Μαρκο Αυρηλιο (εκτος απο Καισαρας ηταν και στοχαστης): Ευτυχισμενος (τεινει) να ειναι αυτος που αρκειται (και απολαμβανει) τα πραγματα που ειναι μεσα στις δυνατοτητες του (προσωπικα, γεωγραφικα, κλπ). και συνεχιζω εγω.... και να προσπαθει και για το καλυτερο... αλλα το να ποθεις συνεχως, πραγματα που ειναι περαν των δυνατοτητων σου... ε, αυτος ειναι ο ορισμος της μιζεριας.

Για την ευτυχια, δεν νομιζω οτι εχει δοθει μεχρι σημερα μια απαντηση.
Και αφου αναφερθηκα στο 95% της καθημερινης μας ζωης (με ολα τα καλα και τα %$#@ που ζουμε καθε μερα, ανεξαρτητως πολης) , τοτε τολμωντας και εγω εναν ορισμο της ευτυχιας:

Προσπαθηστε να απολαυσετε το 5% της ζωης σας. Καντε τα hobby σας, ταξιδεψτε, καντε σποτινγκ :)

Για αυτο το λογο, αλλωστε, ειμαστε ολοι εδω.

Ειρηνη ημειν.

@no frills:
δεν αναφερομουν σε εσενα.Για την ακριβεια δε θυμομουν καν ποιος εγραψε για το Βερολινο απλα παρεθεσα την αποψη μου.
Εχει ιστορια το Βερολινο αλλα για εμενα αυτο δεν αποτελει κριτηριο γιατι ιστορια υπαρχει σε ολη την Ευρωπη ,ασε που ετσι το Καιρο θα πρεπει να ειναι η πιο ωραια πολη του κοσμου.
Παντως δεν αρνουμαι οτι ειναι ενδιαφερουσα πολη.Αυτο ομως δεν την κανει και ομορφη πολη.Νομιζω οτι ειναι αδικο να λεμε οτι το Βερολινο ειναι ομορφο,οταν υπαρχει πανω σε αυτον τον πλανητη το Παρισι,η Ρωμη,η Στοκχολμη,η Βιεννη κλπ.
Οσον αφορα στη διασκεδαση επεσες στην περιπτωση:το τελευταιο πραγμα που κοιταω σε εναν τοπο ειναι οι δυνατοτητες διασκεδασης,αλλα και αν ακομα το εκανα δε θα θεωρουσα την ελληνικη διασκεδαση ως προσον,μαλλον το αντιθετο.
Εγω εκφραζω την αποψη μου ως τουριστρια (κυριε agrodemm υπαρχουν και κυριες εδω,εκτος και αν το γνωριζατε ηδη οποτε ευχαριστω παρα πολυ για το φοβερο σχολιο).Ειναι η αισθηση που σου αφηνει μια πολη.Αν ζουσα στο Βερολινο σιγουρα θα ειχα πολλα θετικα πραγματα να πω,οπως λεω και για την Αθηνα μερικες φορες αφου ζωντας 30 χρονια εδω,ε,οσο να ειναι κατι καλο θα βρεις.Αυτο δε σημαινει ομως πως η Αθηνα ειναι γενικα μια ομορφη πολη για να ζει κανεις,δεν τρεφω αυταπατες.

Ομως γενικα ενα πραγμα εχω να πω και αυτος ειναι και ο βασικος λογος που εγραψα και πριν:εχω απιστευτα βαρεθει τη γκρινια και τη μιζερια μας.Καλυτερα να κοιταξουμε να βελτιωθουμε και ας αφησουμε τις συγκρισεις με τις ξενες πολεις.Παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα στοιχεια.Μου κανει τεραστια εντυπωση που ολοι γκρινιαζουν (εγω προσωπικα δε γνωριζω κανενα να ειναι ευχαριστημενος απο την ελληνικη πραγματικοτητα και συγκεκριμενα μιας και το συζηταμε εδω απο τη διαβιωση στην Αθηνα) αλλα τελικα τιποτα δεν αλλαζει.Πως ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο;αφου ολοι ειμαστε δυσαρεστημενοι γιατι δεν αλλαζει τιποτα;εγω νομιζω γιατι ζουμε σε μια πολη που μας αξιζει και ολα τα υπολοιπα ειναι απλες υποκρισιες!Μας αρεσει να ζουμε ετσι,ολοι εχουμε βολευτει με τον εναν η αλλο τροπο.

flightnumber":2nwi32fp said:
seven4seven":2nwi32fp said:
flightnumber":2nwi32fp said:
Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές εποχιακές και μή που δεν επαρκεί το δυναμικό του νησιού, και νέοι που δέ θέλουν να δουλέψουν για 1000Ε...

Αν το καταλαβα αυτο (το bold) οπως το εννοεις, σε ποιον πλανητη ζεις??????????? :shock: :oops: :?
Στον πλανήτη Κρήτη! :D

Ολοι στη Κρητη, αδερφια μου! Ελαχιστος μισθος 1000Ε - θεσεις περιορισμενες. ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

s

seven4seven οσο παραξενο και αν σου φαινεται ειναι αληθηνο.Δεν λεμε βεβαια οτι θα ειναι στο ερκοντισιον απο κατω,και μεσα σε γραφειο!!!

Αλλα σε πολλες βιοτεχνιες (οχι βιομηχανιες)ζητανε πολλα ατομα για σκληρη δουλεια που οι νεοι δεν ειναι διατεθειμενοι να πανε,κι ασε τα στατιστικα περι ανεργειας να λενε.

Γνωστος της οικογενειας μου που διατηρει σιδηρουργειο(καγκελα,δεξαμενες,πορτες,φρακτες κτλ)ειχε βαλει στο τοπικο ραδιοφωνο και εφημεριδα αγγελια οτι ζηταει βοηθο.Εδινε 850ευρο ΚΑΘΑΡΑ 5 μερες την εβδομαδα απο 8 μεχρι 5 το απογευμα(με καφε,κολατσιο και τα σχετικα:ειπαμε ειναι βιοτεχνια),ΙΚΑ και ολα τα σχετικα και δεν εχει πατησει ατομο.Παντως ειναι γεγονος οτι υπαρχουν δουλειες,δεν γινεται να ειναι ολοι σε γραφειο καποιοι πρεπει να δουλεψουν και με τα χερια στα χωραφια κ.α,και οι ελληνες προτιμουν να τι βγαζουν στην καφετερια με 5 ευρω στην τσεπη και αυτα απο τον μπαμπα.Δεν λεω οτι ειναι ολοι ετσι αλλα οι πλειοψηφια.

connie":3rtytil6 said:
Εχει ιστορια το Βερολινο αλλα για εμενα αυτο δεν αποτελει κριτηριο γιατι ιστορια υπαρχει σε ολη την Ευρωπη ,ασε που ετσι το Καιρο θα πρεπει να ειναι η πιο ωραια πολη του κοσμου.

απο οσα ειπα καταλαβες πως την οποια ομορφια βλεπω στο βερολινο την αποδιδω στην ιστορια του?!?!ισως πρεπει να ξαναδιαβασεις το ποστ μου...

connie":3rtytil6 said:
Παντως δεν αρνουμαι οτι ειναι ενδιαφερουσα πολη.Αυτο ομως δεν την κανει και ομορφη πολη.Νομιζω οτι ειναι αδικο να λεμε οτι το Βερολινο ειναι ομορφο,οταν υπαρχει πανω σε αυτον τον πλανητη το Παρισι,η Ρωμη,η Στοκχολμη,η Βιεννη κλπ.

καμια αποψη δεν αποτελει αδικια...και ναι για μενα το βερολινο ειναι πολυ καλυτερο απο το παρισι οσο αδικο και αν αυτο σου ακουγεται...το παρισι κοιμαται στις δαφνες του στο βερολινο υπαρχει art in progress

υ.γ και να φανταστεις ολα τα παραπανω στα λεει καποιος που οι σχεσεις του με οτιδηποτε γερμανικο μπορουν να χαρακτηριστουν εως και ρατσιστικες...

Re: s

pilot767":t2r5i73y said:
Εδινε 850ευρο ΚΑΘΑΡΑ 5 μερες την εβδομαδα απο 8 μεχρι 5 το απογευμα(με καφε,κολατσιο και τα σχετικα:ειπαμε ειναι βιοτεχνια),ΙΚΑ και ολα τα σχετικα και δεν εχει πατησει ατομο.

Οποτε ερχομαστε στο σημειο που εχω τονισει στο παρελθον πολλες φορες εδω (αλλα και αλλα μελη) οτι ο Ελληνας ειναι καλοπερασακιας! Αλλα καπου εχουμε ξεφυγει απο το αρχικο μας θεμα. Οπως δεν μπορεις να συγκρινεις μια Maserati με ενα Zastava ετσι δεν μπορει να συγκριθει η Ελλαδα με το εξωτερικο. Παντου υπαρχουνε καλα, και παντου υπαρχουνε κακα. Χτυπηθητε οσο θελετε. Στους τυφλους ο μονοφθαλμος βασιλευει. Κοιτατε τους γειτονες μας και βγαλτε συμερασματα.

Και σταματηστε να μαλωνετε γιατι θα βαλω να το κλεισουνε!!!!!

:evil:

by Akis: Κανείς δεν μαλώνει και προπάντων δεν είσαι στην θέση να μας βάλεις να κλείνουμε θέματα επειδή εσύ το θέλεις!