Παράξενες προσεγγίσεις

• Thread starter Thread starter Dash7Neon
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGIR - LGAV Προσεγγιση με ATR...

TeaCHeRaKiS":3d0g0e2a said:
Έστω οτι το λεωφορειο π.χ. παραβιαζε εκεινη τη στιγμη το σηματοδοτη... Τι θα συνεβαινε???? (Ασφαλως κ οι τροχοι του ATR ανετα παιρνουν αγκαλια το air condition και την οροφη του πουλμαν...)...

Ε, γι'αυτό είναι το φανάρι, για να μην κάνει και το λεωφορίο (αλλά και το οποιδήποτε ψηλό όχημα) bactrack στον 35 μαζί με τ'αεροπλάνο...Αλλά μερικοί Νεοέλληνες δεν καταλαβαίνουν από φανάρια όπως στο παρακάτω βίντεο... Ας έμπαινε λίγο νωρίτερα στο διάδρομο ο Ούγγρος και θα το ψάχναν στο λιμάνι το Χιουντάι...

Το ξεθαβω το θέμα αυτό έπειτα από πολλά χρόνια για να γράψω και εγώ την εμπειρία μου.

Καθώς καθόμουν στο σπίτι μου στον τελευταίο όροφο που τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για τις προσεγγίσεις των αεροσκαφών στο αεροδρομίο Ιωαννίνων περίμενα την πρωινη πτήση εν μέσω κακοκαιρίας και χαμηλής νεφωσης,τα φώτα στο αεροδρομίο είχαν ανοίξει όχι όμως στο φουλ ίσα που να φαίνεται μες τη μέρα ότι είναι αναμμένα. Για να μην τα πολυλογώ εκεί που περίμενα φαίνεται το αεροπλάνο (DH4)σχετικά ψηλά καθώς δεν μπόρεσε να εντοπίσει το αεροδρόμιο νωρίτερα λόγω των νεφών,όπως πήγαινε για προσγείωση και ενώ βρισκόταν ψηλά ακυρώνει την προσγείωση και αντί να πάει προς την πλευρά-όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτωσεις-στην περιοχή της Ελεουσας κάνει απότομη δεξιά στροφή στο ύψος του Περάματος πέφτει σε κενά αέρος στην περιοχή της αμφιθεας -και εδώ αρχίζει το δικό μου μαρτυριο- και έρχεται πολύ χαμηλός με ανοιχτη στροφή σε ένα κτίριο που ονομάζεται "Κ.Ε.Κ.Ω.Π." και ευθυγραμμίζετα όχι με το αεροδρόμιο αλλά με το σπίτι μου εγώ να έχω μείνει κάγκελο και αφού τα εχω δει όλα δηλαδή το ύψος πολύ χαμηλό κάτω από 200 μετρα ερχόταν όλο και πιο κοντά παραλίγο να δω και τους πιλότους μέσα το φέρνω -ως παράδειγμα για να καταλάβατε-,ώσπου όπως ερχόταν καρφί στο σπίτι βλέπεις να σηκώνει απότομα την μούρη και να περνάει ακριβώς πανω απο την σκέπη,ο θόρυβος μου πήρε τα αφτιά και ξαφνικά κάνει δεξιοστροφη στροφή και προσγειώνεται κάπου στην Μέση του διαδρόμου.
Μιλάμε απλώς για εφιαλτικές στιγμές δεν το εχω ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου αυτή την προσέγγιση.
Έως και περαστικοί που έτυχαν εκείνη την στιγμή είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό και να λένε πως δεν έπεσε στα σπίτια απάνω.

Αυτά είχα να πω και πάλι καλά που την γλύτωσα και εγώ αλλά και το πλήρωμα.

Το γιατί έγινε αυτή η προσέγγιση ουδείς ξέρω!!!!

Ειδικά όταν έπεσε σε ΚΕΝΟ ΑΕΡΟΣ έσπασε η καρδιά μου απτον φόβο :shock: :lol: :lol:

do not anchonese....το χατζηκωστα ειναι διπλα σου.... :lol:

aris320":bvsf3bkm said:
Το γιατί έγινε αυτή η προσέγγιση ουδείς ξέρω!!!!
Καλό θα είναι, πέραν των εκφράσεων "κενά αέρος" :oops: ,"δεξιόστροφη στροφή" κλπ να αποφεύγεις και τα αρχαία Ελληνικά.

Όπως λέει και ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης: "έν οίδα ότι ουδέν οίδα".
Συγγνώμη παιδιά αλλά επηρεασμένος απο την ανθρωπιστικών σπουδών που πήγαινα πέρυσι μου μείναν κάτι αρχαίες λέξεις.

Χιλια Συγνωμη για το off topic!!!!

Το σπίτι σου πόσο κοντά είναι με το κατώφλι ( την αρχή) του διαδρόμου; Όσο πιο ακριβής απόσταση μπορεί να υπολογίσεις...

Από την αρχή του 32 στα 840 μέτρα.

Το αεροπλάνο σε φυσιολογική πορεία περνά στα 400 με 350 μέτρα. Στην περίπτωση που γράφω πιο πανω πέρασε 100-150 μέτρα παρακάτω από το φυσιολογικό.