Παρενοχλήσεις Αεροσκαφών με Laser

• Thread starter Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Να απαγορευτούν τα laser....? Μα.... με ποια λογική; Τα laser υπάρχουν για κάποιες συγκεκριμένες χρήσεις. Δηλαδή μετά την 9.11 έπρεπε να απαγορεύσουμε.... τα αεροπλάνα; Ενημέρωση χρειάζεται και φυσικά τιμωρία όλων αυτών των #@$!%&^.

Αν το θέτεις έτσι να επιτρέπετε μόνο με χαρτιά και μόνο άνω των 18 και σε ανθρώπους χωρίς ιστορικό φυλάκισης ή κάτι τέτοιο και αυτό που λες για την 9/11 έπρεπε να εξελίξουν λίγο τα συστήματα!!!

Μου φαινετε όμως ότι μετά τις 9/11 τα παραεξεληξαν με αποτέλεσμά να είναι πολύ περιττά και ενοχλητικά.

Jimis":16vio6mt said:
Για να ελαττωθεί αυτό πρέπει να απαγορευτούν τα Laser...
Φίλε Jimis, το ότι κάποιοι χρησιμοποιούν με λάθος και επικίνδυνο τρόπο ένα αντικείμενο δε σημαίνει ότι πρέπει να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία του συγκεκριμένου αντικειμένου.
Πολλές φορές κάνω παρουσιάσεις σε οθόνες προβολής (projectορες όπως έχουμε συνηθίσει να τις ονομάζουμε στα "ελληνικά") και το λέιζερ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο δουλειάς (στοχεύω στο σημείο της εικόνας που θέλω χωρίς να χρειάζεται να πλησιάσω την οθόνη με κάποιο δείκτη. Σημειωτέον ότι η οθόνη μπορεί να έχει μέγεθος οθόνης κινηματογράφου).
Jimis":16vio6mt said:
Αν το θέτεις έτσι να επιτρέπετε μόνο με χαρτιά και μόνο άνω των 18 και σε ανθρώπους χωρίς ιστορικό φυλάκισης ή κάτι τέτοιο...
Δηλαδή τι χαρτιά θα μου ζητήσουν για να αγοράσω το λέιζερ; Δεν είμαι κυνηγός για να ζητήσω άδεια οπλοφορίας και άδεια χρήσης κυνηγετικής καραμπίνας έτσι ώστε να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι τρελός και ότι δε θα αρχίσω να πυροβολώ τον γείτονά μου (για να πω την αλήθεια, πολύ θα ήθελα να το κάνω όταν βάζει τέρμα τα σκυλάδικα).
Όσο για το "άνω των 18" να σου πω ότι πάρα πολλοί ανήλικοι είναι πολύ πιο σοβαροί από πολλούς ενήλικες.

Αν και αλλάζουμε θέμα, δεν είναι και πολύ κουραστικό το κουραστικό είναι να φτάνεις 23:20 σε ένα αεροδρόμιο και η άλλη πτήση σου να έχει 1:30 ώρα καθυστέρηση και να είναι μεσάνυχτα και να είναι όλο κι όλο 20 άτομα για 2 πτήσεις δεν υπάρχει χειρότερο!!!(αλλά καλύτερα να μην συνεχίζουμε και αλλάζουμε θέμα!)

Ναι όμως μπορούμε επίσης να υπάρχουν αρκετά περιπολικά γύρο από τα αεροδρόμια!!!Κάτι που δεν κάνουμε!!!

Ρε παιδιά δε γίνεται η απάντησή μας στην εγκληματική χρήση του όποιου πράγματος να είναι η απαγόρευσή του. Δεν απαγορεύσαμε τον ηλεκτρισμό επειδή κάποιος μπορεί να πάθει ηλεκτροπληξία, δεν απαγορεύσαμε τα αυτοκίνητα επειδή κόσμος σκοτώνεται, δεν απαγορεύσαμε τα αεροπλάνα επειδή πέφτουν ή μπορεί κάποιος να τα πάρει κ να τα ρίξει πάνω στο Πεντάγωνο. Δε γίνεται να απαγορευθούν τα laser, έλεος, είναι εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες, με πρώτη και προφανή χρήση το pointing σε κάθε είδους παρουσίαση. Τώρα αν μιλάμε για laser μεγάλης ενέργειας που δεν έχουν σοβαρή "φυσιολογική" χρήση, τότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά γενικώς η απαγόρευση κατοχής κάποιου αγαθού είναι η τελευταία λύση. Πρώτα πρέπει να δούμε πώς θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να φτάσουμε εκεί.

Σας υπενθυμίζω ότι πριν κάποια χρόνια κάποιος παρανοϊκός ανέβαινε στις γέφυρες της Αττικής οδού και πέταγε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα - εντελώς ανάλογο περιστατικό με αυτό που συζητάμε. Η λύση ποια θα ήταν δηλαδή εκεί...; Να απαγορεύσουμε τις.... πέτρες;

Ναι όμως αν είναι να σωθούν 150 άτομα να μην τα καταργήσουν;;;

Jimis":4ry3nf9l said:
Για να ελαττωθεί αυτό πρέπει να απαγορευτούν τα Laser και τονίζω το ελαττωθεί γιατί ότι και να γίνει πάντα κάποιος ηλίθιος(sorry για την έκφραση)θα βρεθεί να έχει ένα τέτοιο στα χέρια του!!!
Αν μπορούσαν να απαγορευτούν τα laser τότε θα ήταν διαθέσιμα μονο στους κακοήθεις και θα πλουτιζαν οι παράνομοι εισαγωγείς που θα τα έδιναν 100 ευρώ το ένα. Οι αγορές από το εξωτερικό, ιδίως για μικροπράγματα, είναι ελεύθερες και τεχνικά δεν μπορείς να τις εμποδίσεις. Όμως χρειάζονται πολλές συλλήψεις και μερικές βαριές καταδίκες (3-5 χρόνια φυλακή) για απόπειρα πρόκλησης αεροπορικού δυστυχήματος στα καλόπαιδα που συλλαμβάνονται, και οι οποίες δεν θα χαριστούν μετά στο Εφετείο.

Αλλο ενα αρθρο που δινει και καποια παραπανω στοιχεια για τις επιπτωσεις στον πιλοτο αλλα και τον αριθμο των περιστατικων (αφορα περιστατικα σε αεροπλανα της πολεμικης αεροποριας):
http://news247.gr/ellada/amyna/article509576.ece
Αναλυτικά οι επιθέσεις με laser που έχουν καταγραφεί στις διάφορες πολεμικές μοίρες κατανέμονται ως εξής:
110 Πτέρυγα Μάχης (Λάρισα) 9 επιθέσεις
111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλος) 4 επιθέσεις
112 Πτέρυγα Μάχης (Ελευσίνα) 10 επιθέσεις
113 Πτέρυγα Μάχης (Θεσσαλονίκη) 1 επίθεση
114 Πτέρυγα Μάχης (Τανάγρα) 3 επιθέσεις
115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα) 5 επιθέσεις
116 Πτέρυγα Μάχης (Άραξος) 4 επιθέσεις
117 Πτέρυγα Μάχης (Ανδραβίδα) 12 επιθέσεις
120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα) 18 επιθέσεις

Και στη Ρόδο κυκλοφορεί το φρούτο αυτό... Την πάτησα περίπου στα 1000 πόδια established στο ILS του 25... Θα ήθελα να τον πιάσω στα χέρια μου!