Ήθελα να γράψω κι'εγώ για το σημερινό που παρέθεσε ο Socrates αλλά με προλάβατε
Εδώ όμως, θα ήθελα να εκφράσω μια λίγο διαφορετική άποψη.
Σας βλέπω να θέλετε διακαώς την τιμωρία αυτών που προβαίνουν σ'αυτό το κατακριταίο σπορ.
Όμως, όσο και να θέλουμε να λέμε "κωλοπαιδάκια είναι", υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζετε εσείς (και από εσάς το συνειδητοποίησα κι'εγώ -όχι δεν έχω παρενοχλήσει ποτέ αεροσκάφος) αλλά εκτός από εσάς, δεν είναι απαραίτητο πως το γνωρίζουν όλοι, λόγω του γεγονότος πως είναι κάτι παντελώς νέο.
Και εξηγούμαι:
Τα lazer αυτά, διατέθηκαν σχετικά πρόσφατα (ακόμα και ένα-δύο χρόνια είναι "πρόσφατα")στο κοινό και γενικώς ο κόσμος άρχισε να πειραματίζεται.
Εκτός από τις εμφανείς μικρότητες (αυτό το απαίσιο που γίνεται στα γήπεδα), η παρενόχληση αεροσκαφών δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να μπει στο μυαλό κάποιου που δεν το γνωρίζει. Δεν μπορεί δηλαδή να φανταστεί κανείς εύκολα πως σημαδεύοντας την άτρακτο, μπορεί να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα στα αεροσκάφη.
Προφανώς και είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος οτι με την απόσταση, το "σημείο" του lazer, δεν είναι πλέον "σημείο" αλλά ολόκληρο ίχνος που μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει πρόβλημα.
Με δεδομένη λοιπόν την νεότητα της χρήσης αυτών των lazer καθώς και με την άγνοια που έχει ο περισσότερος κόσμος (η οποία δεν μπορεί να είναι ποινικά κολάσιμη) για ένα γεγονός που μόνο οι έμπειροι γνωρίζουν (γι'αυτό και δεν μπορεί να είναι ποινικά κολάσιμη), δεν πιστεύω πως είναι λύση το να πάρουν τα κεφάλια των παιδιών ή των γονιών τους.
Προφανώς και πρέπει να συλληφθούν αλλά δεν πιστεύω οτι σε αυτή τη φάση, πρέπει το γεγονός να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις (διώξεις) σε αυτήν την πλευρά.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ:
Αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει, είναι ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ε, μα, αυτό δεν είναι δουλειά της Υ.Π.Α. ή κάποιου άλλου φορέα-εσείς ξέρετε καλύτερα??), να πουν μεν πως συνελήφθησαν 2 παιδιά και οι γονείς τους, ΑΛΛΑ, η έμφαση να δωθεί ΟΧΙ σε αυτό το γεγονός, αλλά σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που θα εκδόσει ο υπεύθυνος φορέας που ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ πως αυτό το πράγμα αποτελεί ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για ένα αεροσκάφος, σε ΟΛΑ τα στάδια της πτήσης του.
Το παραπάνω βέβαια, θα πρέπει να επαναληφθεί από ΟΛΑ τα μέσα ώστε να μπει και στη συνείδηση του κόσμου πως αυτό είναι κάτι ΠΟΛΥ επικίνδυνο και ΚΑΘΟΛΟΥ παιχνίδι.