ΠΑΡΙΣΙ!

• Thread starter Thread starter markisios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

markisios

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Θα ξαναπάει η αφεντιά μου μετά απο καιρό με φίλο,{ο οποίος πάει για πρώτη του φορά} στη πολη του φωτός κατα τα μέσα του Δεκέμβρη.Γύρω στις 4 νύχτες θα μείνουμε.

Θα θελα να μας προτείνετε σε ποια περιοχή του Παρισιού να διαλέξουμε ξενοδοχείο και μερικά μυστικά σας{που δεν θα είναι πια μυστικά :D }για το πως να περάσουμε καλά και να αγαπήσουμε το Παρίσι?

Εμένα προσωπικά θα θελα να μείνω στη περιοχή της Βαστίλης ενώ είμαι αποφασισμένος αυτή τη φορά να επισκεφτώ το μουσείο του Ορσέ και του Πικάσο.Επιπλέον για φαγητό μάλλον προς Μαραί θα παίξουμε μπάλα.

Πάντως σας παρακαλώ αν μου κάνετε μια πρόταση για κάποιο ρέστωραντ η κλάμπ θα θελα να το έχετε επισκεφτεί εσείς και να μου σημειώσετε γιατί σας άρεσε.

Ευχαριστώ.
Υ.Γ.1 Δεν μπορώ να πω οτι ενθουσιάζομαι με την επίσκεψη στο Παρίσι.Δύσκολα να αλλάξω άποψη μια και το θεωρώ πολύ υπερτιμημένο τουριστικό προορισμό.Τώρα μην το ψάχνετε γιατί ξαναπάω,αλλά ελπίζω με τη βοήθεια σας μπας και καταφέρω να το συμπαθήσω.

Φιλε Μarkisios,

Στη θέση σου θα προτιμουσα για διαμονη την περιοχη της Opera η Saint Lazare για να εισαι κέντρο. Αλλιως Μontparnasse η Porte Malliot θα ηταν καλη επιλογη.

Σου προτείνω λοιπόν να πατε να φατε στο La Coupole στην περιοχη MONTPARNASSE και στο Drugstore διπλα απο την Αψιδα του Θριάμβου , πρωτο μαγαζι γωνια στην Champs Elysses.

Απο μουσεία θεωρω πολυ καλη επιλογή το Orsay οπως επίσης θα ηταν καλο να πατε και στο Πομπιντου και στο Musee Carnavale.

Για διασκέδαση εχω ενα πολυ ωραιο μαγαζι που λεγεται Trois Malletz και βρίσκεται στο Quartier Latin απέναντι απο την εκκλησία Saint Severin. Φοβερό live μαγαζι με περίπου 20 τραγουδιστες να εναλλάσονται!

Καλη επιλογή και το clubaki του ξενοδοχείου PLAZA ATHENEE όπως και το BUDHA BAR πισω απο το ΗΟΤΕL CRILLON στην PLACE CONCORDE ! !

Δεκέμβρη παιζει πολυ κρύο στο Παρίσι αδερφε ! ! !

Καλο ταξιδι!!!

Πέρα από τα κλασικά μουσεία (Λούβρο και Ορσέ), το μουσείο Πικάσο είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά και ένα μουσείο Νταλί στην Μονμάρτη αν και μικρό είναι πολύ ατμοσφαιρικό και ενδιαφέρον. Το μουσείο με τα γλυπτά του Ροντέν από την άλλη δεν με ενθουσίασε, αν και το κτίριο και ο κήπος είναι εντυπωσιακά.

Πολύ καλή θέση για ωραία θέα της πόλης και φωτογραφίες κλπ είναι το κτίριο απέναντι από τον πύργο του Αϊφελ, ιδιαίτερα προς το βραδάκι που φωτίζεται ο πύργος και η πόλη.

Για φαγητό δεν έχω συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά αξίζει νομίζω να προσπαθήσετε να βρείτε μη τουριστικά μαγαζιά, σε μικρούς δρόμους κλπ και να δοκιμάσετε πιο γαλλικές γεύσεις. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και ...επικίνδυνο γιατί εγώ κατάφερα να παραγγείλω ταρτάρ χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είναι!

Επίσης, κρύο, πολύ κρύο, οπότε φροντίστε για ζεστά ρούχα!

Oh la la, Sarkozi Nicola!!!

sakoN":2vb9rvxb said:
...Πολύ καλή θέση για ωραία θέα της πόλης και φωτογραφίες κλπ είναι το κτίριο απέναντι από τον πύργο του Αϊφελ, ιδιαίτερα προς το βραδάκι που φωτίζεται ο πύργος και η πόλη...
ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
Το καλύτερο σημείο για φωτογραφίες είναι ΠΑΝΩ στον πύργο του Άιφελ.
Είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο δε βλέπεις αυτό το έκτρωμα (ή πύργο του Άιφελ, πείτε το όπως θέλετε).

@marκisios:
Αν έχεις χρόνο και δε βαριέσαι το διάβασμα ρίξε μια ματιά στο trip report ενός πιτσιρικά που πήγε στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Kαταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για όλες πληροφορίες που μου δώσατε.

Καταρχάς για το κρύο δεν θα χω κανένα πρόβλημα.Εφόσον άντεξα εναν απο τους χειρότερους χειμώνες σε Σικάγο και ¨κυρίως Μινεσότα παλαιότερα ενώ είμαι και τακτικός θαμώνας Γερμανικών πόλεων κυρίως την χειμερινή περίοδο δεν θα χω απολύτως κανένα πρόβλημα με όποιο καιρό και να συναντήσω στο Παρίσι.

Οκ μακάρι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο το τουριστικό Παρίσι σε ότι αφορά το φαγητό. Νομίζω στη περιοχή του Μαραί να δοκιμάσουμε εξαιρετικές γέυσεις. Πάντως ελπίζω να βρούμε τραπέζι σε ταβερνάκι του Ντουκασέ. Για πολλούς είναι απο τους πιο υπερτιμημένους και πανάκριβους σεφ αλλά όσο απο τις ελάχιστες φορές έχω φάει σε εστιατόρια του που συνεργάζεται πέρασα εξαίσια.

Τώρα όσο για τον Πύργο{συμφωνώ με τον Φώτη δεν αξίζει} τουλάχιστον εγώ δεν πιστευω να πάω ούτε στο ΛΟύβρο τον οποίο ωστόσο δεν τον έχω επισκεφτεί ούτε παλαιότερα.Δεν ξέρω αν και η περίοδο του χειμώνα φαντάζει μάλλον ιδανική περίοδο για το μεγάλο μουσείο του Λούβρου όπως προανάφερα καλύτερα να επικεντρωθούμε στα μουσεία του Ορσέ και του Πικάσο και ίσως του Νταλί.Χμ?

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα πόδια κυρίως{έχουμε καλή φυσική κατάσταση}και κυρίως πιστευω στο δόγμα οτι οι υγιείς νέοι θα πρέπει να διαλύουν τις σόλες των παπουτσιών αλλά άμα ο καιρός{σε πολύ ακραίες συνθήκες} δεν μας το επιτρέψει θα χρησιμοποιήσουμε κυρίως τρένα.Κάποιες κάρτες να χω υπόψη?Επειδή το Παρίσι είναι μάλλον η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρώπη ίσως βάλω υποψήφια και την περιοχή της Οπερας{κοντά στο κέντρο δηλαδή} για ξενοδοχείο παρότι δεν με πολυενθουσιάζει.

Επίσης καμιά καλή τζαζ σκηνή?

Συμφωνώ για Buhda bar αλλά κράτα λεφτά. Αν θες να βγεις μακρυά από τουρίστες δες Bastille κ République. Με τουρίστες στο Quartier Latin / St Michel. Υπάρχουν διάφορες κάρτες για 1-3-7 μέρες κ ειδικές τιμές στα ΣΚ. Στους σταθμούς του μετρό πολύ προσοχή το βράδυ (τελευταία φορά ένα παλικάρι εμιγκρέ μού άρπαξε ολόκληρη βαλίτσα :wall: κ άρχισε να τρέχει, πάλι καλά παραήταν βαριά κ την πέταξε..).

Αν δεν έχεις δει , πάρε την ταινία Paris je t'aime, με διάφορες ιστορίες σε διαφορετικά διαμερίσματα του Παρισιού, ίσως σου δώσει κάποια ιδέα.

Ειχα παει πριν απο περιπου 1 μηνα,οποτε καποιες λιγες πληροφοριες και απο μενα.
Για διαμονη 2 προτασεις.
Βαστιλλη,ειναι περιοχη πολυ ''ζωντανη'',το βραδυ εχει ΠΑΡΑ πολυ κοσμο και θα δεις πολυ λιγους τουριστες.
Σαιντ Ζερμεν Ντε Πρες,πολυ ''αρχοντικη'' περιοχη,με στενακια που θυμιζουν πλακα και γενικα μια μυρωδια αλλης εποχης.
Και στις 2 περιοχες εχει πολυ καλα εστιατορια και ξενοδοχεια,αντιστοιχα καλα(και ακριβα).

Καλα να περασεις και ελπιζω να αναθεωρησεις,αν και πηγα προκατειλημενος στο Παρισι,με μικρο μπατζετ(εμενα σε ενα Ιμπις στην Βαστιλλη το οποιο το ειχα κλεισει κανα 3μηνο πριν για να ειναι στα μετρα μου η τιμη),βρηκα την πολυ θαυμασια.Και οσο για το Λουβρο,ακομα και αν δεν εισαι ο τυπος των Μουσειων,αρχιτεκτονικα και μονο εχει πολυ ενδιαφερον να το δεις.