Πάρνηθα - Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

• Thread starter Thread starter landlover
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

landlover

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
NEO ΦΑΛΗΡΟ
Δεν ξέρω πια τι να πω.

Ισως η σιωπή μας αυτή την ώρα να είναι καλύτερη.

Ισως η περιφρόνησή μας προς όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν στο παρελθόν ή διαχειρίζονται τώρα τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας να είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Ομως φίλοι μου κουράστηκα πια να βλέπω μαθητευόμενους μάγους κάθε φορά να στέκονται έκπληκτοι προσπερασμένοι από τις εξελίξεις και να μιλούν για ακραίες καταστάσεις.

Κουράστηκα με όλους αυτούς τους επιμηθείς και ουδέποτε προμηθείς.

Κουράστηκα.

Πιστεύετε οτι τα BERIEV 200 θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε καταστάσεις σαν την χτεσινή??

Τουλαχιστον τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά σε σχέση με τα CL-415 αυτό δείχνουν.

Beriev 200
In a fire-fighting mission, the fully fuelled aircraft can fly 200km from the airfield to a water reservoir, make successive trips between the site of the fire and the reservoir (over a range of 10km from the fire zone to the reservoir), to drop a total of 310,000kg of water on the fire and make the 200km return flight to the airfield for refuelling.

The aircraft is capable of scooping 12t of water in 14 seconds from seas with waves up to 1.2m. The aircraft flies at speeds above a minimum drop speed of 220km/h to empty the water tanks over the site of the fire in 0.8 to 1.0 seconds.The Be-200's maximum speed is 720km/h and the operational 620km/h

Αt 25 million U.S $ per airctaft the Be -200 costs the same amount as its main competitor, the turbo prop powered Bombardier CL-415 but the Be-200 can carry twice as much water as the CL and its higher speed makes it capable of dropping water more often.

Είναι σχεδόν δύο φορές ταχύτερο από το CL και μεταφέρει το διπλάσιο νερό συν 1,2 τονους επιβραδυντικό που αναμυγνύει κάθε φορά με το προς ρίψη νερό.

Αν ισχύει οτι σε μια πυρκαγιά το σημαντικότερο όπλο είναι ο χρόνος αντίδρασης τότε γιατί δεν τα αποκτούμε??

Δεν τα βρήκαμε στις μίζες???

attach.gif
Be200_6.jpg (44.72 KB)

Πιστευω οτι το καλυτερο και πιο τζαμπα θα ηταν να μην βαζουν φωτιες.....
Αλλα οταν θελουμε ολοι βιλιτσες τοτε ουτε 100 αεροπλανα δεν φτανουν.....

Αυτη η χωρα εχει πεθανει, παρτε το χαμπαρι. Τωρα καινε το πτωμα της για να μην πιανει χωρο...

Διορθωστε με αν κανω λαθος: Πριν μερικα χρονια δεν ειχε αλλαξει ο νομος ο οποιος πλεον προεβλεπε οτι εκτασεις καμμενες απο πυρκαγια δεν προκειται να πουλιουνται? Γιατι κατι τετοιο νομιζω επιασε καποτε το αυτι μου.... Ειναι λυπηρο να βλεπει κανεις τα δαση να καιγοντι.. Αλλα ο Ελληνας δεν εκτιμα και δεν σεβεται την ΕΘΝΙΚΗ κληρονομια του, τα δαση θα σεβαστει? Μιλαω βεβαια για τις περιπτωσεις εκουσιας πυρκαγιας

Το πιο φρικτό για μένα ήταν οι τεράστιες καταστροφές στην χλωρίδα και τη μοναδική πανίδα της περιοχής. Όλοι μιλούσαν με θαυμασμό για τα ημι-εξημερωμένα ελάφια της Παρνηθας. Αμφιβάλλω αν έμεινε κανένα ζωντανό.

Παρήγορες μεν αναμενόμενες δε (δεν είναι ασύνηθες για το επίπεδο ευαισθητοποίησης των φίλων που postάρουν σε αυτό το forum) οι απόψεις.

Σχετικά με το ερώτημα μου στο δευτερο post ( για το BERIEV 200) έχει κάποιος φίλος άποψη?

Eπανέρχομαι γιατί θα με ενδιέφερε η άποψη κάποιου γνώστη του θέματος.

thx

...οσο ακουω τα δημοσιογραφακια να λενε "ευτυχως σωθηκε το Μον Παρνες", μου γυρνανε αντερα,λαμπακια, και ο.τι αλλο μπορει να γυρισει. Ευτυχως, παιδια. Το καζινο σωθηκε. Ολα ΟΚ, η υπολοιπη ζημια αμελητεα.

landlover, χωρις να ειμαι ιδιεταιρα γνωστης, δεν ξερω για το beriev, αλλα το 747 supertanker που εχει φτιαξει η evergreen μου ακουγεται η ιδανικη λυση. Γεματο κηροζινη, και dump-and-burn πανω απο αυτους που πρεπει.

seven4seven":3orfx75r said:
Αυτη η χωρα εχει πεθανει, παρτε το χαμπαρι. Τωρα καινε το πτωμα της για να μην πιανει χωρο...

Δεν έχει πεθάνει...την έχουν πεθανει.